Vann, igjen…

Jeg trodde virkelig vi var ferdige med vår del av vann hvor det ikke skal være vann og ikke vann der det skal være vann. La meg oppsummere: massiv vannlekkasje på hytta, ødelagt vannpumpe i brønnen, 3 lekkasjer gjennom yttertak, 2 lekkasjer mellom etasjer og 1 lekkasje i rør. Nå har vi pådratt oss nummer to av sistnevnte.

Jeg var i dusjen i går. Når noen her i huset dusjer kan ingen andre bruke vann, ellers vil den som er i dusjen få en iskald eller glovarm opplevelse, og det er vi veldig flinke til å overholde. I går fikk jeg meg en glovarm opplevelse og spurte så Eileif etterpå om han hadde brukt vann, noe han ikke hadde. Jeg oppdaget også at det var mer vann på gulvet enn det pleier å være etter en dusj, så jeg ba han prøve å sjekke dette ut i dag.

Joda, jeg fikk en sms fra han på jobb i dag: lekkasje ett eller annet sted i nærheten av blandebatteriet. Sukk. Jeg vet at det innebærer mye utgifter å eie et gammelt hus, men jeg er altså så lei av alt som har med vann å gjøre.

Se nå bort ifra at vi har et fryktelig stygt bad, det kan være så stygt det vil så lenge det fungerer sånn noenlunde som det skal.

Rørleggeren kommer i morgen tidlig, og jeg krysser fingrene for at de kan fikse alt uten store problemer, at regningen holder seg på et firesifret tall, og at jeg kan ta en dusj i morgen kveld. Vil dere være så snille og krysse fingrene sammen med meg?

6 Comments

 • boerboelheidi

  Å kjære deg 🙁 Det får da være måte på altså. Krysser så klart fingrene og håper det beste.
  Men det kan jo være noe som kan bli dekket av forsikringen?

  • Kjersti

   Heidi: Ja, nå synes jeg det er nok. Takk!
   Hvis det bare er småtterier, som jeg håper, så er det nok ikke lønnsomt å ta på forsikringen. I tillegg er jeg usikker på om forsikringen dekker lekkasjer i rør som antagelig ble produsert i vikingtiden.

 • Annikken Sundet Røllander

  uff så kjipt 🙁 men ler av kommentaren “produsert i vikingetiden ” 🙂

  • Kjersti

   Annikken: Kjipt, trøttsomt, kjedelig, dritt lei. Tro meg, rørene ser ut som de er så gamle!

 • Lillian Flaskerud-Lillegård

  Da er vi to! Har ikke så uhorvelig gammelt hus (1979), men vannlekasjer fra rør hadde vi stadig for noen år siden. Særlig i rørene som gikk i taket. Vi gjorde kort prosesss og la “rør i rør”,det var ikke så dyrt og du har en dobbelt sikring ved plastrør utenpå kobberrøret som er der opprinnelig. Lykke til med rørlegger og dusjen.

  • Kjersti

   Lillian: Mitt er noen tiår eldre enn ditt, men jeg vet ikke når rørene faktisk er fra (selv om jeg mener de er fra vikingtiden).
   Jeg har også tenkt på rør i rør, men alt er dyrt når man i flere år har levd på lav økonomi. Vi får se nå når Eileif snart begynner å jobbe.
   Takk!