Vei på tur

Vi bor helt inntil riksvei 22, på et relativt øde område. Noe biltrafikk er det selvsagt, og også en del tømmertransport og selvsagt traktorer og annet utstyr som brukes på gård. Men de er alle ting vi er vant til å både se og høre, så vi legger ikke så veldig merke til det.

Onsdag ettermiddag la Eileif merke til at det var noe uvanlig trafikk på veien “vår”, et par hundre meter fra huset. En mann gikk hit og dit på veien, og han kom i en bil med orange blinkere på taket. Så selvsagt måtte vi ut og sjekke hva som foregikk.

I dag rakk jeg å komme meg ut i dagslys for å ta bilder av det denne mannen holdt på med. Og selv om det ikke er så ille, så synes jeg det er litt skummelt. På det første bildet her står jeg oppe på veien, like ved huset vårt. Bildet er tatt mot Halden sentrum, og på denne strekningen er det normalt 80 km/t:

1 271213 Veien i ferd med å rase utSom dere ser er det nå nedsatt fart til 50. Litt lengre bak ser dere et trekantskilt, og kanskje dere såvidt det er kan skimte noen kjegler langt der borte?

Ved kjeglene ser det slik ut:

2 271213 Veien i ferd med å rase utLike bak “traktoreggene” på høyre side og langst trærne på venstre side går det en elv (som da selvsagt går under veien). Og det er nok den høye vannføringen i den pluss all nedbøren de siste ukene som har gjort at det ser slik ut her:

3 271213 Veien i ferd med å rase utJeg tok turen ned i skråningen også, og der synes det veldig godt at veien er på tur:

4 271213 Veien i ferd med å rase utVi håper selvsagt at veien ikke blir stengt. Men hvis den skulle bli det uten at vi rekker å flytte bilen til den andre siden av “raset”, så får vi minst en times kjøring for å komme til sentrum, uansett hvilken omvei vi velger å kjøre (vi har i dag ca 25 minutter til by’n). Nå er det heller ikke mengder med parkeringsmuligheter sånn bortsett fra i noens innkjørsel, men jeg skal love dere at jeg kommer til å banke på dører og spørre pent hvis det skulle bli aktuelt.

8 Comments

 • Tove

  Uffda! Alt dette været skaper problemer både her og der av ulikt slag 🙁 Om ikke veiene rundt omkring var dårlig nok fra før….

  • Kjersti

   Tove: Ja, det er litt skummelt, dette, selv om det ikke ser så ille ut akkurat nå. Får ihvertfall håpe at de får fikset det uten at veien må stenges!

 • boerboelheidi

  Usj, det der er ekkelt. Håper de følger virkelig godt med, vann og jord er ikke til å spøke med. Er store krefter som er i sving.
  Selvsagt må du få parkert på andre siden om det skulle bli behov, rekner med at folk er forståelsesfulle i slike situasjoner.
  Det er flatt ellers hos dere?

  • Kjersti

   Heidi: Ja, jeg synes også det er ekkelt, og håper inderlig at de følger med og eventuelt gjør det som gjøres kan for å fikse det. For vi må jo ha vei her!
   Har en nabo som har vært utrolig snill og tilbudt en parkeringsplass hos de hvis vi trenger, er så takknemlig! Jeg må bare legge fra meg mørkreddheten min for å klare å gå til og fra de i mørket 😉
   Egentlig er det litt her som hos dere, bare i litt mindre skala. Åskammer på tre sider og åpent sørover med flatt i midten. Huset og tomta ligger i “etasjer”.

   • boerboelheidi

    Håper på litt annet vær snart, her er det like vått, en del vind, og mange varmegrader. Jeg som var så redd det skulle bli kaldt i jula..
    Fint at det ordner seg med parkering om det skulle bli behov. Forstår godt den mørkreddheten, tror ikke jeg blir helt kvitt den. Det kan gå litt nedre, men så “skjer” det noe i skogen igjen.

    • Kjersti

     Heidi: Jeg håper også på et værskifte. Nå har det blåst opp igjen, og det knaker noe veldig i huset. Nei, kaldt ble det på ingen måte!
     Ja, jeg er utrolig glad for det! Nå er det helt åpent ned til den naboen hvis jeg velger å gå traktorveien over jordet, men det kommer selvsagt også an på om jordet blir påvirket av problemene med veien. Jaja, jeg får ta de problemene hvis de dukker opp 🙂