Velkommen til oss

Vinneren av oktobers kommentarkonkurranse, Siv Anita, ønsket seg en omvisning i huset vårt, og også gjerne litt om historien til huset, og her kommer det vinnerinnlegget.

Huset er bygget i 1938, så det begynner å dra på årene. Historiemessig vet jeg dessverre ikke så mye, men det jeg vet er at det opprinnelig var en tomannsbolig. Inngangspartiet inklusive det som i dag er toalett er et tilbygg, det samme er det som i dag er kontor og “Harley-rommet” under kontoret. Det eneste sporet vi i dag kan se av at det har vært en tomannsbolig, er at man ser at døra mellom stua og kjøkkenet en gang har vært der toseteren står i tv-stua i dag, og så fortalte tidligere eier at toalettet den gangen var i det som er innergang i dag, dvs der døra til kjøkkenet er nå. Tidligere eier bor forresten 100 meter fra oss i dag, så de spøkte med at de skulle flytte nærmere by’n 😉

Det jeg også har blitt fortalt, er at det er Iddefjordsgranitt i grunnmuren, men det eneste stedet man faktisk kan se det, er over døra inn til råkjelleren.

Som skrevet i et tidligere innlegg, flyttet jeg jo på hytta i mai 2001 og skulle bare bo der i et par måneder. Men livet gikk ikke den veien jeg da trodde, så jeg valgte å bli boende der ute for å betale ned billånet og spare penger til hus. Billånet var borte enten sent i 2004 eller tidlig i 2005 (husker ikke), så jeg begynte da å titte meg rundt etter et hus. Var på visning på to andre hus før dette dukket opp, og jeg var litt skeptisk siden det var så langt fra by’n. Men siden en av mine nærmeste venninner bor 2 km herfra og prisen på huset var godt innenfor hva jeg kunne klare, så la jeg inn et bud, og to dager senere var huset mitt. 1. november 2005 tok jeg over og min første natt i huset var vel natt til 11. november samme år, hvis jeg ikke husker feil.

Umiddelbart startet oppussingen av hovedsoverommet, som da var gult, og ett av de små soverommene, som da var hvitt og blått, skulle bli garderoberom. I tillegg ville jeg ha pc’n i stua, men jeg ville ha den litt avskjermet, så vi satt opp en halvvegg mellom peisestua og det som skulle bli kontor. Ingen av disse rommene er ennå ferdig oppusset…

Min kjære E flyttet inn i august 2008, og da ble det andre lille soverommet oppe pusset opp til D (det rommet var tidligere lys og mørk grønt). E har også en datter som han ikke er biologisk far til, men som alltid allikevel har vært datteren hans. Hun er nå voksen, men vi ville at hun skulle ha et eget rom hvis hun vil komme hit, så da ble gjesterommet pusset opp (der var det ubehandlet furu på veggene og i taket, gulvet tok vi oss ikke råd til å gjøre noe med).

Men nå er det vel på tide med litt omvisning. Først en tur ut, filmet i går formiddag (endelig en dag med opphold!):Jeg ser nå at jeg skulle ha gått en tur ned i selve hagen også, og jeg burde ha filmet litt mer av huset, men dere har jo sett bilder av det tidligere.

Og så: velkommen inn! Dette ble filmet i går kveld, en taktisk beslutning for å slippe å tørke støv i hele huset 😉 Men jeg ser nå at jeg burde ha satt på litt mer lys, for det er rimelig mørkt både i innergangen, trappene og på kjøkkenet. Håper dere allikevel får litt inntrykk av hvordan det er her:Og nei, jeg gjør meg ikke som videoblogger 😉

Det er fryktelig mye å gjøre både innvendig og utvendig. Taket skal byttes, mye panel må byttes og både hus og garasje skal males. Trappene til verandaen burde byttes, og jeg har lyst til å utvide verandaen mot hagen og også bygge en platting nede i hagen. Innvendig er det mye maling som må opp på veggene, en del panel bør byttes, gulvet i stuene skulle vært anderledes. Jeg kunne antagelig skrevet 8 blogginnlegg om hva jeg vil og må gjøre noe med her. Men enn så lenge ramler ikke huset ned rundt ørene våre, det har ikke kommet inn vann gjennom taket siden i vinter (!), og vi fryser ikke ihjel. Så frem til vi har litt mer penger på konto, får det bare være som det er.

Håper dere har likt omvisningen og litt historie, spør gjerne hvis det er noe dere lurer på.

{minsignatur}

2 Comments

 • Siv Anita

  Åh, så hyggelig! Jeg sitter her med tårer i øya! Morro å høre stemmen din også! Synes dere har det koselig, til tross for alle eskene – men de blir vel borte når dere har flytta inn på hytta igjen. Må bli en del stabling av saker og ting når man skal oppbevare en hytte inni et hus… 😉 Hadde vært litt koselig å få en “snik-titt” inni den brudekjole-posen… 😉 Kan ikke tenke meg at E ville sett på det bildet!!! 😉

  Jeg er RÅIMPONERT over innlegget!!!
  TUSEN TAKK for titten!!!
  STOR klem! (*ö*)

  • Kjersti

   Snuppa da, ikke noe å trille tårer for 🙂 Stemmen min er nok litt anderledes på film enn i virkeligheten, men det er ihvertfall meg 🙂 Det er kun det som står på garderoberommet og på gjesterommet som skal på hytta, resten av eskene blir borte litt etterhvert som vi får ferdig noen rom her og der. Og takk og pris for at det ikke er hele hytta som står her, da hadde alle de andre rommene vært fulle også 😉

   Brudekjoleposen får du nok ikke se inni, får greie seg med at du har sett bilde av den på nett 😉 Jeg synes E uansett er flink som ikke sniktitter i kjoleposen, for den henger jo tilgjengelig til enhver tid 🙂

   Tusen takk, og bare koselig 🙂 Fant ut at film var litt moro for en gangs skyld, og skulle jeg tatt bilder, hadde det jo blitt en haug for å forklare hvilke rom som går hvor og sånt.
   Stor klem tilbake 🙂