Yngre eller eldre?

Da jeg øste ut av meg om noenogførtiårskrisa, var det grå håret mitt en av frustrasjonene. Jeg har aldri vært noe glad i å gjøre endringer, hverken når det gjelder hårfarge, hårfrisyre eller hva som helst ellers. Nå følte jeg at det absolutt var på tide med en eller annen forandring, men jeg kviet meg veldig for å klippe det kort, for å farge det eller for å gjøre noe annet drastisk.

Så får jeg en kommentar på blogginnlegget om at jeg burde stripe håret, og den tanken festet seg umiddelbart i hodet mitt. Jeg har hatt blonde striper to ganger tidligere, den første gangen var jeg antagelig rundt 12 år, den andre gangen var jeg nok tidlig i 20-årene. Denne gangen hadde jeg ingen formening om farge, jeg bare sendte en sms til frisøren min, og sjokkerte henne med å be om time for striping. Hun måtte lese sms’en flere ganger og dobbeltsjekke at det faktisk var jeg som sendte den, det sier litt om hvor godt frisøren min kjenner meg eller? 😉

Grytidlig i går morgen troppet jeg opp og satt meg godt til rette i stolen. Det tok ikke lang tid før jeg begynte å lure på hva jeg hadde begitt meg ut på…

Men, jeg stoler på frisøren min, jeg har tross alt gått til henne i over 20 år, med bare noen få opphold som skyldes helt andre ting enn at jeg ikke har vært fornøyd.

Jeg tenkte aldri på å ta noe etter-bilde i går, så det gjorde jeg i dag etter hårvasken. Kan ikke huske jeg noen sinne har hatt så flokete hår som jeg fikk i dag, og brusete er det også, men her er resultatet:

Ikke synlig, sier du? Hva med denne siden da?

Du tør kanskje ikke spørre om mistankene dine er riktige, så jeg sier det bare rett ut: jupp, jeg har farget mer grått! Hele poenget skal altså være at det ser ut som om jeg har stripet hele håret, og ikke bare farget luggen grå, slik mange har trodd i alle år. Ergo: mer naturlig enn om jeg hadde stripet rødt eller svart eller lilla. Blondt hadde liksom ikke helt funket sammen med grått og den kalde brunfargen det naturlige håret mitt har.

Så nå gjenstår det å se om folk tror jeg er yngre og med vilje har stripet håret mitt grått, eller om de tror jeg er eldre og har denne mengden grått naturlig. Eller om jeg bare rett og slett har gått utenfor komfortsonen min og for en gangs skyld gjort noe sprøtt :p

Sleng over forslag til neste kapittel i Kjersti-gjør-ting-hun-normalt-aldri-gjør-føljetongen! Med tanke på at jeg har vært ombord i båt OG stripet håret i løpet av to døgn, er det aldri godt å vite hva det neste blir 😉

10 Comments

 • Annikken

  Synes det ser knallfint ut jeg ! Du har jo bare forsterket den naturlige stripe du har ? Stilig !

  • Kjersti

   Annikken: Tusen takk! 😀 Der sa du det jeg prøvde å forklare i innlegget, jeg har forsterket den naturlige stripingen. Godt det er noen som vet hvordan man forklarer noe med få ord, det kan nemlig ikke jeg :p

 • Nøve

  Ser veldig fint ut! Ser ikke ut som noenogførtårskrise heller, syns jeg. Gleder meg til å høre om ditt neste sprell 😉

  • Kjersti

   Nøve: Tusen takk! *ler* Nei, det er kanskje ikke så ille at man kan betegne det som en reell krise, men det er litt moro også da 😉

 • boerboelheidi

  Ikke en eneste lilla stripe!?
  Men det ble flott uten også 😀
  Jeg skulle ha klippet meg igjen, men synes det er så tiltak å bestille time.. så det blir vel ikke første måneder.

  Det er jo moro å gjøre noe man ikke gjør til vanlig, så det blir spennende å se hva det neste blir 😛

  • Kjersti

   Heidi: *ler* Nei, ikke en eneste lilla stripe :p Siden jeg egentlig aldri har stripet håret før (de 2 foregående gangene er så lenge siden at de teller liksom ikke), måtte jeg bare stole på frisøren min, og det gjør jeg jo alltid. Om jeg synes det er greit å være enda mer grå? Nja, jeg vet ikke helt. Kun én person som har kommentert det, så det er antagelig ikke så godt synlig.
   Jeg synes det er litt stas å gå til frisøren, så det er aldri tiltak å bestille time 🙂
   Vet ikke helt om jeg tør å tenke på hva det neste blir :p

 • Tove

  Tror jeg sier: Gratulerer! Du har turt å gjøre noe “sprøtt” Sprøtt i dine øyne vel og merke. Syns det ser veldig fint ut jeg. At stripene er grå hadde jeg ikke tenkt på hvis du ikke skrev det. Bildegjengivelsen og/eller synet mitt er ikke det aller beste på pc’n min. Håper jeg får se deg “live” en dag. Det er både skummelt og morsomt å gjøre endringer. Håper du er godt fornøyd selv, det er jo det viktigste. Jeg syns det ser lovende ut 🙂 Og nå venter jeg spent på neste “sprell” 😉

  • Kjersti

   Tove: Jo takk, jeg er litt stolt over at jeg har turt å gjøre noe jeg ikke har gjort på nærmere 20 år. Forandringer er skummelt, nemlig :p
   Tror ikke de er så veldig synlige egentlig, og det er ikke mange som har lagt merke til det. Om jeg er fornøyd? Joda, jeg er det, men jeg tror faktisk jeg er klar for noe mer drastisk neste gang. Så får vi se om det er det som blir neste sprell, eller om jeg finner på noe mer 😉

   • Tove

    Grått hår kan forøvrig være veldig fint. Du ser uansett ut som en ungdom så ingen grunn til bekymring for de få grå hårene du påstår du har. Er veldig spent på ditt neste sprell. Regner med at det ikke blir den tradisjonelle løsningen på 40-års-krisa, motorsykkel. Selv om jeg tror du har lyst på det og.
    God helg!

    • Kjersti

     Tove: Jeg er egentlig ganske glad i det grå håret mitt, spesielt luggen, men jeg liker ikke helt at det får meg til å se eldre ut enn jeg er. For det gjør jeg jo, uansett hva du sier 🙂
     *ler* Joda, det hadde absolutt vært moro med motorsykkel, men jeg hadde antagelig kjørt meg ihjel, så jeg dropper den :p
     Takk det samme!