Yttergangen har fått en makeover

Da jeg kjøpte huset for nesten 15 år siden, hadde jeg ikke råd til noe særlig oppussing. Det ble satt opp en halvvegg i stua, soverommet ble tapetsert og malt (men ikke helt ferdig), og det ble begynt på garderoberommet. Ved en misforståelse ble noen lister tatt ned i yttergangen, men siden økonomien ikke strakk til, ble gangen bare stående sånn.

I løpet av årene har de to andre soverommene blitt malt og garderoberommet blitt ferdig, ellers har vi ikke gjort noe som helst her. Men for nøyaktig en måned siden satt vi igang med yttergangen, og det er det jeg har kommet med små hint om 😉

Sånn var utgangspunktet, sett fra innergangen:

Ytterdøra er til høyre ved den utslitte dørmatta, toalettdøra er til venstre, skjult bak gangdøra i bildet.

Her et bilde mot toalettdøra:

Og så et bilde fra hjørnet ved toalettdøra, hvor dere ser ytterdøra til venstre og såvidt inn i innergangen til høyre:

En hvit list ble satt opp for 14 år siden, ellers ingen lister. Grønnfargen går igjen i innergangen, men siden yttergangen er liten (ca 3,5 kvadrat) og uten vindu, blir det utrolig mørkt der.

Så tok vi ut alt:

Alt vi hadde i gangen ble lagret i innergangen (og litt på kjøkkenet) imens vi holdt på, og herlighet så mye det faktisk er plass til på 3,5 kvadrat! Men dere ser jo på det øverste bildet hvor fullt det faktisk var der.

Så var det bare å maskere og sette igang med maling. Og fargevalg ble en aldri så liten utfordring for meg. Jeg har i mange år tenkt at jeg skal ha grått der ute og inne på toalettet, men da vi står i malebutikken og ser på gråfarger, synes jeg det bare ble trist. Joda, grått er absolutt fint, men jeg fikk ingen inspirasjon av det i det hele tatt. Men så fikk jeg øye på en farge som heter Lady SOFT TEAL 6350, og jeg tok en råsjanse på den. Nå aner jeg ikke hvordan den ser ut på deres skjermer, men på min skjerm ser den nesten litt mintgrønn ut:

I virkeligheten ser den noen ganger grå ut, noen ganger varmt grønn ut og noen ganger blågrønn ut, og det er vel egentlig blågrønn den er, for Teal er jo blågrønt. Men det er en veldig dus blågrønn og jeg er faktisk veldig fornøyd!

Så kom det lister:

Og selv om hvite lister ble veldig hvite, så lyser det opp betraktelig mer enn det var å ha lister i samme farge som veggen.

I skrivende stund mangler det en list under døra inn til innergangen, men den skal opp så fort Eileif får kjøpt den (for jeg har ikke tenkt å leve uten den lista, jeg vil ha en ferdig gang). I tillegg må vi få tak i 2 skruer i kobberfarge for å få opp skohornet. Og så burde det vært en bitteliten list under toalettdøra, men jeg aner ikke hvordan det skal gå til med den plassen som er tilgjengelig og det som må dekkes.

Vi har hengt opp 4 kroker bak gangdøra, der henger små ryggsekker pluss mine skjerf.

I kveld gjorde vi oss ferdige, så ferdige som vi kan være uten den siste lista og de to skruene. Fra innergangen:

Det er en overvekt av ting og tang på høyre side, det er fordi både Nairo sine ting og mine ting henger der. Derfor ser det mye mer ryddig ut på Eileif sin side 😉

Mot toalettdøra:

Både toalettdøra og gangdøra har fått nye håndtak.

Fra hjørnet ved toalettet mot ytterdøra og gangdøra:

Vi har brukt de samme krokene til klær som vi hadde før, men vi har vært flinke og ryddet bort veldig mye av det vi ikke trenger til daglig. Ny dørmatte, nye plastkurver hvor den ene er til småklær som luer, hansker og buffer, og den andre er til bittelitt hageutstyr og litt annet smått og godt. Skohylla er også den samme, hadde vi hatt nok maling igjen, hadde den fått et par strøk. Men sånn ble det ikke. Nøkkelskapet er fjernet.

Og så tok jeg et bilde utenfra med gangdøra lukket, så dere kan se hvordan det ser ut også:

Nei, vi er ikke håndverkere på noen som helst måte, og det er en del som ikke ser pent ut hvis du titter nøye etter. Men hele poenget var å få en lysere farge, få på plass listene og gjøre det litt mer ryddig, og det synes jeg vi har klart. Og jeg er veldig fornøyd med både fargevalg og sluttresultat!

8 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg tenkte at jeg ikke likte fargen slik jeg ser den på skjermen min ? Men så kom det hvite lister rundt dørene på neste bilde, og da ble det veldig annerledes. Så da kan jeg si at det ble ikke så verst ? Utrolig hvor mye slike detaljer har å si. Og så er det irriterende stor forskjell fra skjerm til skjerm. Jeg er ikke så glad i grått, det passer til mye, er nøytralt, og ikke en farge som blir ute av moten.. men den er litt kjedelig ? Morsomt med litt mer farge ?
  Er jo morsomt å gjøre slik når det blir så stor forandring, og aldri feil å gjøre det lysere ? Og så får man ryddet opp litt.
  Vi har en veldig liten yttergang også, som er stappfull. Og utrolig mye hundeutstyr.. lurer på hvordan det skal bli med to hunder ??

  • Kjersti

   Heidi: Vi fikk først opp listene rundt toalettdøra, og det ble så skrikende hvitt at jeg hatet det! Men når vi fikk opp de andre listene og gulvlistene, ble det mye bedre. Men det er tydelig at jeg generelt er glad i farger som er vanskelig å gjengi på skjerm, det så vi jo bare på skjørtet jeg strikket til meg selv 😉
   Som jeg skriver, så har jeg tenkt i mange år at jeg skal ha grått der ute. Lysere grått i gangen, bittelitt mørkere grått (men ikke mørkegrått) på toalettet. Men det fristet ikke i det hele tatt da vi var i butikken, derfor ble det denne. Og den er egentlig ganske nøytral den også, selv om det kanskje ikke ser sånn ut på bilder og skjerm.
   Ryddinga var vel det som gjorde størst forskjell 😀
   Gangen deres er vel nesten mindre enn vår tror jeg, og siden deres gang er smal, er det vanskelig å ha noe på veggene. Hos oss forsvinner mye veggplass pga 3 dører, men det er heldigvis plass til en del der vi har klærne.

 • Tove

  Så fint det ble. Skjermen min er veldig dårlig på farger så ikke godt å si hvilken farge det egentlig er. Men husker det fra da vi malte gangen vår at den fargen også varierte veldig etter lyset.

  • Kjersti

   Tove: Takk! Det er ikke lett å gjengi farger på skjerm generelt sett, og ihvertfall ikke fra en liten gang hvor den eneste lyskilden er ei taklampe. Men da vi malte der ute hadde vi utgangsdøra åpen, og da så vi hvor mye fargen varierte.

 • Annikken S.R

  Så fint det ble ? hjelper masse med litt lysere farge i små rom ?? Har et PC rom som trenger en slik makeover så takk for tips til farge ???