Ingrid Bjørnov på Geiteberg Kulturbruk

Det er sjelden jeg lar en konsert med Ingrid Bjørnov gå fra meg, men i flere år har hennes konserter på Geiteberg Kulturbruk gått fra meg. Det har ikke passet sånn, det har kok bort i kålen, det har gått i glemmeboka. Da årets konserter ble publisert, var C, S og jeg kjappe med å gjøre en avtale, og jeg fikk sikret oss billetter til gårsdagens konsert (konsertdagene var fredag, i går og i dag).

Så i et forrykende regnvær, som tvang oss til å ligge i 60 km/t på E6 og som kunne ha endt i vannplaning opptil mange ganger, dro vi fra Halden ved 17-tiden i går, og var fremme på tunet til Geiteberg litt etter 1830:

Det var matservering, så vi spiste sen middag (sen for meg) i første etasje i fjøset, før det var på tide å gå opp på høyloftet for konsert:

Vi endte opp bakerst på barkrakker, helt ok for jeg så over alle de andre publikummerne:

Gårdskatten var på plass i fjøset under hele konserten, så jeg vrikket meg ned fra barkrakken flere ganger for å kose litt:

Ingrid spilte både kjente og kjære låter, og også en del nytt. Hun har også alltid en hemmelig gjest på disse konsertene på Tomter (i Tomter?), og helgens gjest var Trygve Skaug. Det kan jeg trygt si nå, da dagens konsert i skrivende stund er slutt, så da ødelegger jeg ikke overraskelsen for noen.

Jeg hørte om Trygve Skaug første gang via Instagramkontoen til Maria Mena, og jeg fikk vel egentlig ikke helt sansen for poeten Trygve Skaug. Men etter i går kan jeg si at jeg absolutt har fått mer sansen for musikeren Trygve Skaug:

Da han kom på scenen startet de med en oversatt versjon av To Make You Feel My Love, som du kan høre på Youtube her. Den likte jeg virkelig!

En annen oversatt sang var Love Me Like You Do av Ellie Goulding, den likte jeg ikke. Men han/de sang også hans egenkomponerte sang Våpendrager, og den gikk rett hjem i hjertet mitt. Den finner du her. I går sang Ingrid andrestemmen på den, pluss at eieren av Kulturbruket spilte dobro til, helt fantastisk!

Ingrid briljerte som vanlig. Jeg har liksom ikke mer å si om henne, jeg kan bruke opp alle positive ord jeg kan, og det strekker liksom ikke til. Uansett om hun fremfører sine humoristiske betraktninger om stort og smått eller om hun spiller Bach eller Mozart eller Beethoven. Alt er like bra og like storartet.

Trygve kom på scenen til ekstranummeret, som var Crescendo i gågata av Lillebjørn Nilsen, det ble allsang!

Skumringen hadde kommet da vi gikk ut:

Og det var, som dere ser, en virkelig koselig stemning på tunet. Utrolig hva lys i et tre kan gjøre:

Vi fikk litt regn på hjemturen, men på langt nær så ille som på vei innover. Og jeg var i seng halv ett i natt, med et stort smil om munnen!

4 Comments