Og nå er ferien helt over

Nå går dette årets ferie mot slutten. En lang og helt sikkert innholdsrik høst venter. Ja, jeg kaller det høst, selv om august også er en sommermåned.

Denne ferieuka ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Planen var å fylle den med turer og caching, noe i samme stil som det ble om tirsdag da Nairo og jeg tuslet på Høiås.

Men Nairo fikk diaré om torsdag, og da var det bare å skrinlegge de lengre turene og heller ta hensyn til han og hans form. Og han har vært i god form, litt slapp og sliten, men på ingen måte noen nedsatt allmenntilstand. Han er ikke helt bra ennå, men han har god appetitt og skånematen går ned på høykant, så jeg ser det an et par dager til før vi eventuelt ringer veterinæren.

Denne helgen er suvenirhelg i geocaching-verdnen, og jeg hadde i god tid sett meg ut hvilken cache jeg skulle ta. Det er ytterst sjeldent jeg drar ut på kvelden for å cache (hvis det ikke dreier seg om en FTF-mulighet), men i går kveld dro jeg for å bli ferdig med oppdraget. Typisk nok var det en bærplukker som hadde slått seg til akkurat der cachen er, så jeg dro heller for å se etter en av mine egne cacher som visstnok skulle være borte. Det var den ikke, men jeg vurderer å flytte den da den ligger litt utsatt til.

2 310716 300716 Prestebakke lysløypeMå jo teste ut det nye kameraet litt, så det ble også en kort stopp nedom Ørsjøen:

3 310716 300716 ØrsjøenDro så tilbake til cachen, men bærplukkeren var der fremdeles, så jeg dro hjem.

I dag var det fritt frem for logging, og Nairo og jeg tok også runden i Prestebakke lysløype.

Er det flere enn meg som har første dag på jobb i morgen etter ferien?

8 Comments

 • boerboelheidi

  En uke igjen! 😀 Men tror det er en del som begynner på jobb igjen i morgen, det kjennes nesten ut som om sommeren er over også.. men det er nok mest pga været.
  Håper Nairo blir helt bra igjen, mageproblem er ikke noe tess. Forhåpentligvis er det bare noe han har fått i seg som han har reagert på, eller noe annet småtteri.

  Tore var å skulle skifte en logg som var full i dag.. var igjen nesten halve loggen. Men da fikk han skiftet et par andre som nærmet seg full. Og hjulpet en som hadde lett etter en cache flere ganger (Fjellovergang), tilfeldig noen ganger.

  • Kjersti

   Heidi: Heldiggris! 😀 Men så hadde jeg ferie når du ikke hadde ferie, så da var jo jeg heldiggris 🙂
   Det været som er nå kan godt fortsette for min del, men vinden må avta ellers blir det mye sofasoving på Eileif fremover 😉
   Det er nesten fælt å si det, men jeg er så vant til at han er løs i magen at jeg er ikke det minste bekymret. Ihvertfall ikke før det har gått en ukes tid. Det var flytende det som kom ut i dag også, men ikke like flytende som foregående dager, så jeg tror dette går kjempefint. Men du har helt rett, det er ikke det minste moro for noen av oss.
   Jeg leste i en av FB-gruppene her om dagen at noen hadde fått kommentaren “Full logg” i en Earthcache. Sofacacher? Uansett er det helt latterlig.

   • boerboelheidi

    Hehe, det jevner seg ut etterhvert med ferien ja
    Ja vet at han kan ha litt “problemer” med magen, så regner med at du ser når det kan være på tide å gjøre noe annet. man blir jo så godt kjent med hundene at man ser når det er på tide å gjøre noe annet enn å følge med.
    Det som var litt irriterende med den “fulle” loggen, er at det en en nano logg.. og helt umulig å se om det er logget eller ikke.. jeg tenkte å se etter om samme person hadde logget noen av mine andre, men det var bare den ene cachen. Det er jo stygt å mistenke noen for noe slik synes jeg, men det var litt rart når jeg så at det var igjen så mye plass på loggen. Og det er jo litt irriterende å kjøre så langt, når det egentlig ikke var behov, ja nå var jo jeg ikke engang med da.. 😛

    • Kjersti

     Heidi: Det gjør det 🙂
     Jeg følger alltid med på det som kommer ut fra Nairo, uansett om han har diaré eller ikke, men jeg er spesielt nøye når han er dårlig i magen. Og så langt har jeg ikke sett noe som har gjort meg ekstra bekymret. En gang for et par år siden begynte det å komme blod, og DA ble jeg bekymret, men så ble jeg beroliget med av veterinærassistenter at det er normalt fordi slimhinnene blir irriterte når de har diaré, og jeg tror han var nogenlunde tilbake til normalen dagen etter.
     Veldig irriterende er det, og man tenker jo sitt selv om man kanskje ikke sender noen melding til vedkommende. Jeg hadde blitt kokko om jeg hadde fått en sånn logg på en av mine som ligger verst til.

 • Tove

  Kjedelig å ikke få logget pga en muggler som ikke har vett til å reise igjen. Jeg merker jeg går litt lei når det dukker opp slike “MÅ-cacher” og ikke er jeg så opptatt av suvenirer heller, men så er det det med “jammen, tenk om jeg angrer?” Så vi dro ut og fikk logget 2 litt spesielle og 2 vanlige cacher. Den ene spesielle var virkelig en kreativ luring, så det var morsomt å finne den.

  Joda jeg begynner på jobb igjen i morgen tidlig, gleder meg ikke akkurat til å stå opp kl 3.30…. Men etter litt omrokkering, avspassering og fridager så skal jeg bare jobbe 3 dager og så er det på’n igjen med ferieuke nr 3 🙂 🙂

  God bedring til Nairo. Kjedelig at det skar seg med planene dine.

  • Kjersti

   Tove: Jeg fikk jo logget i dag, men jeg var rimelig irritert i går kveld.
   Så lenge disse “MÅ”-cachene ikke krever noe mer enn det det gjorde for meg i dag, er det helt ok. Men jeg tror jeg med ganske stor sikkerhet kan si at jeg ikke blir med på 31 dager i strekk igjen. Artig at dere dro ut, veldig artig at dere fant noen utenom det vanlige 🙂
   Kjenner jeg er veldig glad for at jeg kan sove nesten 2 1/2 time lengre enn deg! 🙂 Du må kose deg med enda en ferieuke, kjenner jeg deg rett blir den fylt av turer 🙂
   Takk! Forhåpentligvis blir det noen fine helger fremover, så planene kan tas da 🙂

 • Nøve

  Det var ett nydelig skogsbilde!!!

  Det er ikke moro når hundene har dårlig mage. Nalle har aldri det, men Tassen så. Nå har jeg alltid Zoolac på lur, og gir ham noen doser med en gang avføringen er bløt. Han bør dessuten få litt innimellom, for å fylle på med gode tarmbakterier. Det er visst veldig viktig, har jeg lært av lundehundfolket!
  Ps. Zoolac må oppbevares i romtemperatur, ellers dør de gode bakteriene.
  Håper Nairo er bra igjen 🙂

  • Kjersti

   Nøve: Tusen takk! Det synes jeg også, ble overrasket over den duse stemningen, hvis du skjønner hva jeg mener.
   Takk for tips! Zoolac ligger alltid i Nairos utstyrsskuff, så der har jeg kontroll 🙂
   Vi driver fortsatt å tilvenner han til mat igjen, nå spiste han for 5 minutter siden noen få fôrkuler for første gang på 6 dager. Han har kun fått skånekost i en uke nå, og fikk selvsagt det nå også, så får vi se hvordan det går. Utover det er han i god form, vil gjerne leke 🙂