17. mai på hytta

Etter det forrige innlegget mitt, hvor jeg snakker om bunader og festdrakter, har jeg grublet mer og mer på festdrakt. Har funnet et par-tre veldig fine her, og prisen er jo såpass overkommelig at jeg faktisk kan ønske meg penger til jul og bursdag i noen år, så er både drakt og sølv i boks.
Jeg fant også igjen den Halden-drakten jeg snakket om, men det var ingen Halden-drakt, det var en festningsdrakt, og jeg liker ikke helt hvordan den så ut når den ble laget. Så da får vi se om den kommer i en annen variant noen gang.

Men, det var ikke det jeg skulle snakke om i dag, i dag skulle jeg snakke om 17. mai. Gratulerer med dagen, alle sammen!

Eileif jobbet natt til i dag, så han stupte rett i seng da han kom hjem i morges. Jeg tok formiddagen stort sett med ro, og ved 12-tiden dro vi via Svinesund og ut på hytta for å feire dagen sammen med mamma. Ikke like varmt i dag som de seneste dagene, men nydelig vær allikevel:

Nairo har jo ikke vært mye på hytta, men i dag slappet han godt av i buskaset sitt:

Jeg kalte jo Arkas for “mammas lille engel”, og på graven hans har det de siste årene stått en liten engel av metall. Den var blitt rusten og stygg, så for en stund siden kjøpte jeg en ny engel, og i dag fikk jeg satt den på plass:

Mat var det selvsagt også. I store mengder, og mer enn nok til at vi alle tre, som vanlig, ble stapp mette:

Og selvsagt ble det med litt hjem også 😉

Resten av kvelden går med til forberedelser for en innholdsrik pinsehelg. Håper dere alle har hatt en fin feiring, og at dere har mulighet på en koselig og avslappende langhelg!

2 Comments

 • boerboelheidi

  Så mange flotte festdrakter 😀 Gleder meg til å se hvilken det blir 🙂
  Gratulerer med dagen 🙂
  Har ikke vært fullt så varmt her i dag heller, men det skal jo bli varmere igjen 😀
  Kos deg i helgen, håper det blir en kjempehelg 😀

  • Kjersti

   Heidi: Hvis jeg skal gå for festdrakt, og da en av disse, så har jeg allerede en knepen favoritt 😉
   Takk det samme!
   Det kan godt vente litt med å bli 30 grader igjen altså, 15-20 er helt greit denne helgen 😉
   Takk! Det håper jeg også 😀 :p