2 dager ferie

Tradisjon tro har jeg tatt meg 2 dager ferie nå som det er høstferie. I går tok jeg meg en kjøretur mutters alene for å finne noen cacher. Det ble jo relativt lite caching i september, så jeg har tenkt å prøve å få en bedre måned nå i oktober, og da er det vel ingenting som er bedre enn å starte på den første dagen i måneden? 🙂

Jeg overførte en haug med cacher i retning Askim og tilbake, på noen veier jeg sjelden kjører. Jeg visste at jeg ikke kom til å ta alle, ikke minst fordi jeg synes det er vanskelig å se parkeringsmuligheter før jeg faktisk er der. Men her var det enkelt å parkere:

Jeg kom meg etterhvert helt opp til Askim og tok noen cacher her og der som var greie å parkere ved, før jeg satt kursen nedover igjen, en annen vei enn jeg hadde kjørt opp (stort sett). Der stoppet jeg ved Brekke kraftverk:

Vann er alltid interessant:

Og siste stopp for dagen var en gammel husmannsplass:

Det var flere steder jeg måtte hoppe over fordi jeg enten ikke fant noen god parkeringsplass eller fordi jeg så parkeringsmuligheten for sent, det er ulempen ved å bilcache alene. Men det ble 18 funn, og det er jo slettes ingen dårlig start på måneden.

I dag var det husarbeid som sto på planen, og jeg har fått gjort alt jeg hadde tenkt å gjøre. Det skal sies at det var enda en ting jeg hadde lyst til å få gjort, men litt for mye sløving ved pc’en satt en effektiv stopper for det 😉

Jeg har vasket badet, så nå skinner krana så mye som en gammel kran er i stand til:

Jeg oppdaget i konfirmasjonen om lørdag at festdraktveska mi var i ferd med å løsne fra beslaget sitt, så jeg har fått festet det skikkelig:

Og jeg har fått vasket en haug med klær og sengetøy:

Jupp, jeg må sette strykebrettet i spenn foran vaskemiddelskuffen, for ellers åpner skuffen seg og da blir ikke tøyet skikkelig rent.

Og så har jeg fått gått en tur med Nairo, han fikk kose seg litt i langlina. Og han fikk også blitt skikkelig sinna på en stor tank som sto inntil veien, den hadde da ingenting der å gjøre!

Er jaggu lenge mellom hver gang jeg hører han knurre fra skikkelig dypt nede i magen, og når det er for noe så uskyldig som en tank, må jeg jo bare le litt av han. Men jeg gjorde det samme som når man trener en valp/unghund som er i spøkelsesfasen (noe Nairo jo egentlig har vært store deler av livet sitt), nemlig å sette meg ned ved tanken og ufarliggjøre den, og til slutt inviterte Nairo meg til lek, så da visste jeg at alt var bra <3

Og så har jeg gledet meg over at det fortsatt finnes blomster i grøftekantene, selv om vi skriver oktober:

Planen for i morgen var en gåtur sammen med Eileif og Nairo, men Eileif har skadet ankelen sin, så jeg skal prøve å sy sammen nok en kjøretur. For ut på tur skal jeg i morgen, åkke som!

12 Comments

 • Tove

  God ferie, nyt den 🙂 God bedring til Eileif. Du finner nok fram til en fin cachetur i morgen og 🙂 Det lyser litt ekstra opp med blomster nå. Svartelistet art, Kjempesringfrø?

  • Kjersti

   Tove: Det har jeg gjort! Nå er det vanlig helg 🙂
   Takk for det, satser på at han bare har vrikket ankelen og at det går fort over.
   Jeg har ihvertfall laget en kjøretur, så håper jeg det blir litt funn ut av det også.
   Aner ikke navnet på den, men den ligner på en vi hadde på hytta for en del år siden som jeg vet har blitt svartelistet, så du har helt sikkert rett.

 • boerboelheidi

  Så fin ferie 🙂
  Ikke alltid det hjelper å være to når man skal finne parkeringsplass heller 😂 Men veldig enkelt å se den akkurat når man kjører forbi.. Noen ganger finner vi et sted å snu for så å kjøre tilbake, litt ettersom hvor “spennende” cachen er. Og så er det vanlige “vi tar den neste gang vi kjører her” 😄
  Vi har hatt kjempefint vær i høst, knapt nok kuldegrader. Men vi fikk nok av det svevestøvet fra Øst-Europa i går, var helt “stint” her. merkelig å se.
  Har ikke sjekket været framover, men satser på bra vær lenge 😁
  Kjedelig med ankelen da, 🤞for at det går fort over.

  • Kjersti

   Heidi:
   *ler* Nei, det er sant. Veldig ofte sier jeg “vi dropper den”. Noe som selvsagt ikke hjelper hvis jeg vil ha mange funn den dagen…
   Svevestøvet fra Øst-Europa? Det har jeg ikke hørt om engang…
   Satser på at han blir bra fort 🙂

   • boerboelheidi

    Det beste er store fine parkeringsplasser like ved cachen, men ofte er den helt fraværende. Noen ganger tror vi at det skal være en lomme eller noe, men selv om vi ikke har stor bobil lenger, så blir den ofte litt for stor. Helst vil vi ha parkering og en runde med cacher vi kan gå 😀
    Nei jeg viste ikke om det før jeg leste det på nett et sted. Så jo hvordan det var her, men visste ikke hva det var. Er ikke klart i dag heller, men ikke så ille som i går, enda..

    • Kjersti

     Heidi: Selv jeg, som ikke har bobil men allikevel en ganske stor bil, synes det er vanskelig å finne gode parkeringsplasser til tider. Hvis ikke beina mine skjerper seg, ser det ut som mine dager med gåturcaching er over, er jaggu ikke langt jeg kan gå lenger før det gjør vondt flere steder. Men det er jo gåturcachene jeg helst vil ha også.
     Får håpe det støvet har forduftet. Kanskje noen tørker det? 😀 :p 😉 (tørker støv…blæh…)

     • boerboelheidi

      Men du må jo bare sjekke ut alle muligheter før du “gir opp”. Det må bare finnes noe hjelpemidler, før en eventuell operasjon. Jeg har slitt så mye med føttene at jeg vet det ikke er enkelt med smerter, men samtidig er det så ille når det blir så begrenset hva man klarer.
      Jeg synes det er helt ok med “veicacher”, mange også. Men det er noe med hvor og hva man skal. Og det finnes mye morsomt og spennende langs veiene også 😁

      • Kjersti

       Heidi: Joda, jeg må jo det, men akkurat nå føles alt bare kjipt og trøttsomt. Er det ikke det ene som gjør vondt, så er det det andre. Er ikke bare den tåa som er teit. Og ja, jeg vet hva du har gått gjennom, selv om jeg på ingen måte kan sette meg inn i det. Mine vondter er ingenting sammenlignet med sånn du har hatt det, det er jeg fullstendig klar over.
       Selv om man har sine favorittcacher, så er det alltid bra med litt av hvert 🙂

       • boerboelheidi

        Nei ikke sånt ment, man skal ikke sammenligne smerter. Det er så individuelt. Det jeg mente var at jeg kan sette meg inn i den følelsen av at det ser “svart” ut. Og at du må prøve å se om det er noe som kan hjelpe deg.
        Nå sist når jeg fikk det hælgreien, som slettes ikke er farlig eller varig, bare sinnsykt vondt 😛 Så fant jeg flere nettbutikker som hadde hjelpemidler som faktisk hjalp (måtte jo til legen uansett til slutt da). Er nokså sikker på at det finnes noe som kan hjelpe det du sliter med også, og hvis ikke er det jo operasjon?

        • Kjersti

         Heidi: Nei, jeg mente heller ikke å sammenligne, men utifra det du har skrevet og det jeg har lest om smertesyndromet ditt, vet jeg at mine vondter ikke er så ille.
         Jeg liker ikke å bare bestille ting fra nettbutikker bare for å prøve og se om det kan hjelpe. Det blir litt for mye penger på usikre ting, akkurat som jeg ikke lenger liker å kjøpe tursko/-støvler på nett. Så neste stopp blir fotterapeut hvis ting ikke løser seg.