Mat- og havnefestivalen 2015

Denne helgen går altså Mat- og havnefestivalen i Halden av stabelen, og som vanlig tok Eileif og jeg turen ned dit nå i ettermiddag. Strålende sol fra en nesten skyfri himmel (og bare litt vind) gjorde at rammen rundt festivalen ikke kunne vært bedre, og jeg må absolutt si at de tre timene vi var i by’n var en helt klar opptur fra i fjor.

Når jeg nå leser gjennom innlegget mitt fra i fjor, virker det som om arrangørene faktisk har hørt på meg. Det var færre juggelboder og flere matboder. Både mat til å spise der og da (vi spiste fajitas fra Spania), og mat til å ta med hjem (spekepølser, oster i massevis, oliven av diverse slag, tørkede frukter, bakevarer, syltetøy og sikkert mye mer som jeg ikke fikk med meg).

Indre havn var, om ikke full, så ihvertfall mer full av båter i år enn i fjor. Selvsagt for det meste plastbåter (jeg savner de fine snekkene fra den gang det het Mat- og Trebåtfestival), men det er uansett moro å se at så mange tar turen:

1 270615 Mat- og havnefestivalen

I tillegg hadde de levende musikk fra en båt ute i havnebassenget, det ga en ekstra fin stemning når vi gikk og tittet på båtene.

Det som var en klar nedtur i år var utvalget av matboder inne på torvet. “I gamle dager” var det gjerne 10-12 matboder med 2-3 forskjellige retter hver, i dag var det vel (hvis jeg ikke husker feil) 5 boder med et par retter hver. Og ikke var det mye av det de solgte som falt i smak hos oss heller, men vi prøvde elgburgere, og de var veldig gode.

Som vanlig møtte vi en god del kjente, alltid koselig å møte folk man ikke snakker så mye med ellers i året, og også moro å møte folk i en annen setting enn til vanlig.

Til sist må jeg bare vise dere dette skiltet. Prøv å se bort ifra orddelingsfeil, da blir skiltet egentlig ganske artig:

2 270615 Mat- og havnefestivalenDette var altså en klar forbedring fra i fjor, og vi avsluttet dagen med en is fra Grotten. Det vil si, jeg spiste is 🙂 Et litt bedre utvalg av mat inne på torvet neste år vil gjøre festivalen en klar suksess!