9 år med Nairo

I dag er det 9 år siden vi dro til Malung i Sverige og hentet hjem denne lille pelsdotten:

Januar 2011

Han lærte seg tidlig å vinke:

Januar 2012

Faktisk fikk jeg en gang tilsnakk fra ei fremmed dame i byen som påsto at Nairo måtte ha stått ekstremt mye alene ute i kjetting siden han gikk opp på to bein og vinket, han som så å si aldri har stått ute alene i hele sitt liv. Besserwisser-kjerring som skulle hatt så øra flagra!

Han har fått smake milkshake:

Januar 2013

Vi har tatt noen dårlige selfier:

Januar 2014

Og Nairo har ødelagt utallige snøhauger:

Januar 2015

Herlighet, så mye snø vi hadde da!

Jeg har tatt flere bilder av Eileif og Nairo som har blitt noen av mine favorittbilder:

Januar 2016

Vi har vært på massevis av turer, både korte og lange:

Januar 2017

Vi har opplevd både soloppganger, solnedganger og lav vintersol:

Januar 2018

Og i fjor opplevde vi vår største krise sammen, da Nairo hadde smerter i ukesvis:

Januar 2019

Da jeg skrev tilsvarende innlegg i fjor, var jeg oppriktig redd for at vi kom til å miste han. Kort tid etterpå forsvant smertene han hadde hatt i brystbeinet og vi fikk tatt røntgen og bekreftet forkalkninger i hofta. Selvsagt ikke en god beskjed, men fasit et år senere er at han har det veldig fint. Han fikk tilskudd i form av olje (omega-3 og glukosamin) en god stund etterpå, men det stoppet vi med da han sluttet å spise. Og pr i dag ser det ikke ut som han trenger det. Ingen halting eller stivhet i det hele tatt, uansett om han har gått langt eller om han har ligget lenge. Det eneste lille jeg av og til kan merke det på, er at han velger å legge seg når han venter på noe, istedenfor å sitte eller stå. Ellers er han seg selv, bortsett fra at han er en sur, “gammel” gubbe i større grad enn han var da han var yngre. Alt skal kjeftes på. Og jo, han har også blitt ekstremt matglad, noe han aldri har vært. For første gang i livet må jeg passe på at hunden min ikke blir overvektig, og det er uvant! Derfor gikk vi for en stund siden over på seniorfôr, og det fungerer bra.

Januar 2020

Jeg har aldri trodd at Nairo kommer til å bli en gammel hund, men fortsetter det sånn som det er nå, tror og håper jeg vi får ha han hos oss en god stund til. For helt ærlig, selv om kalenderen sier at det er 9 år siden vi hentet han, så føles det bare som her om dagen <3

6 Comments