Årets Grillkløverkveld

I går var dagen her igjen, dagen for årets Grillkløverkveld! Savnet etter disse kveldene starter egentlig dagen etter at vi har hatt de, og forberedelsene starter gjerne noen måneder før avtalt kveld.

Jeg startet de siste forberedelsene i går formiddag. Nairo synes dette var totalt uinteressant, og la seg heller i stolen sammen med Eileif:

Rimelig avslappet hund 😉

En halvtime før normal tid, dukket S og A opp. Veldig klare for årets happening, og med poser fulle av mat og drikke. Da C kom, dro Eileif, D og Nairo hjem til C for å låne hennes stue gjennom kvelden. D var ikke helt i form i går, så deres opprinnelige planer gikk i vasken.

Lemonade ble servert Grillkløveret første gang i fjor, og etter ønske fra jentene laget jeg det i år igjen:

Og etter litt kokkelering, var forretten klar. En forrett helt klart i C og min smak 🙂

Forretten besto av de tradisjonelle scampiene (nåde den som foreslår å kutte ned på antallet scampi eller å kutte det helt ut!) og C’s focaccia. I tillegg overrasket C oss med asparges med spekeskinke (var det parmaskinke, tro?), fantastisk godt!

Etter en liten pause var vi veldig klare for hovedrett:

Og som vanlig var det ikke akkurat mangel på mat… Smørdampede poteter, smørdampet brokkoli, smørdampet blomkål, smørdampet champignon, kyllingfileter med to forskjellige marinader, helstekt svin indrefilet, laks, maiskolber, kryddersmør, hvitløkssmør og potetgull med hjemmelaget dip til. Det som overrasket meg mest i går, var at vi for første gang ikke satt igjen med mat til en halv bataljon, det ble akkurat nok rester til at Eileif fikk seg en god frokost i dag 🙂

Så var tiden kommet for årets nyhet. Dette går på rundgang, og i år var det min tur. Kriteriene for årets nyhet er at det skal være til nytte eller glede for Grillkløveret, og det kan like gjerne være mat som en ting. Fjorårets nyhet var pledd. Vi har fra tidligere en egen eske som alle tingene våre ligger i, men esken ble for liten når pleddene skulle oppi. Så årets nyhet ble derfor poser til pleddene:

Fargene på posene er tilpasset fargen på pleddet til den enkelte (mitt pledd er grått, og de hadde dessverre ikke grå pose), men alle har i tillegg fått navnet sitt på posen. Og etter en liten brainstorming, sitter vi nå med mulige nye ting for flere år fremover, så det skal bli moro å se hva C finner på neste år 🙂

C og jeg gikk så på kjøkkenet for å klargjøre desserten. Det tok et kvarters tid, noe vi ikke synes var kjempelenge, så overraskelsen var stor da vi kom ut på terrassen og oppdaget at S og A var borte. Heldigvis hadde de ikke dratt så langt, de sto jaggu og stablet ved:

Snille jentene!

Årets dessert ble bestemt på et lite minimøte vi hadde tidligere i år. Jordbær og banan med smeltet sjokolade:

C hadde kjøpt med til både mørk og lys sjokolade, og det var virkelig godt! Men jeg tror vi skal gjøre noen justeringer til neste år, slik at konsistensen på sjokoladene blir litt mer samarbeidsvillig. Godt var det ihvertfall!

Av erfaring fra tidligere år, vet vi at vi ikke orker stort av godis etter en sånn matauk. Så vi satt igjen og småspiste jordbær, vi koste oss med mer av potetgullet og den hjemmelagede dip’en, og vi hadde en skål med ren melkesjokolade. Te ble tryllet frem i de fine koppene våre, og skravla gikk ut i de sene nattetimer:

Jeg fikk slukket lyset og lagt hodet på puta like før kl. 2 i natt, mett i magen og strålende fornøyd etter nok en vellykket Grillkløverkveld. Tusen takk, jenter, jeg gleder meg allerede til neste år!

{minsignatur}

6 Comments

 • Cecilie

  Tusen takk for en flott kveld, fanatastisk mat, utrolig godt selskap og mye hygge 🙂
  Ikke rart disse kveldene er hellige for oss alle fire!!
  Jeg skal ta med meg tipsene for “Årets” og se hva jeg finner på! Tiden vil vise!
  Jeg gleder meg allerede til neste år!

  • Kjersti

   Cecilie: Takk, i like måte! Jeg er like imponert hvert år over at vi finner en dato det passer for alle, ihvertfall på denne tiden av året 🙂
   Og ikke er du alene om å glede deg til neste år 🙂

 • camilla

  gode venner og god mat, kan ikke be om stort mer da. 🙂 Så like fristene ut den limonaden i år også. Ennå ikke prøvd meg på den nei.
  Og gud så kjekt med gjester som tar i et tak da, helt uoppfordret! 😀

  • Kjersti

   camilla: Nei, kvelden var som vanlig perfekt med disse tre jentene 🙂 Den som er så lett! Den må du prøve å lage 🙂
   Vi hadde snakket om både plenklipping og vedstabling, begge deler har blitt sterkt forsømt her i år. Men jeg drømte jo aldri om at de skulle stable da! 🙂

 • Heidi

  Så ut til å være en kjempeflott kveld 🙂 Flott vær også jo!

  Bildet av Nairo øverst her var jo bare kjempe sjarmerende, øynene og / eller munnen (får ikke bestemt meg) Gjør han ser så supersøt ut 😉

  Har jo ikke prøvd den limonaden jeg heller, selv om jeg hadde bestemt meg for det. Men har ikke vært noen limonadesommer…

  • Kjersti

   Heidi: Det blåste noe vanvittig til ganske langt utpå kvelden, så det ser mer idyllisk ut enn det var. Men det ble veldig bra til slutt, selv om det ble kjøligere.
   Han hadde et så avslappet “kongen på haugen”-uttrykk der han hang over armlenet på stolen, så han var mye søtere i virkeligheten 🙂
   Nei, det har ikke vært noen lemonadesommer akkurat. Men jeg må si jeg fikk littegranne sommerstemning av lemonaden om lørdag, selv om det var litt for kjølig for kald drikke.