Årets mat- og trebåtfestival

Denne helgen går den årlige Mat- og trebåtfestivalen i Halden av stabelen. Tradisjon tro dro Eileif og jeg ned dit en tur i ettermiddag. D var også med, men han, tenåring som han er, tilbragte timene sammen kompiser. Den eneste gangen vi møtte på han, ville han ihvertfall ikke snakke med oss “gamlinger” 😉

Maten pleier å være høydepunktet for mitt vedkommende. Ikke fordi det er billig, for det er det ikke, og ikke fordi man blir mett, for det blir man ikke, men fordi det er moro og godt å smake på litt forskjellig. Men mine tenner er ikke brukbare til tygging for tiden, så dessverre måtte vi derfor stå over matbodene og heller ta til takke med potetmos. Eileif kostet også på seg et par pølser.

Indre havn var et sørgelig syn i år:

Det var noen fler båter der enn det dere ser på bildet, men det var veldig få båter i år sammenlignet med tidligere år. Trist!

Salgsbodene var heller ikke så mye å skryte av. Eileif siklet en stund rundt en av to boder som solgte spekepølser, og jeg tittet et par ganger ekstra i de to bodene som selger strikkejakker, men ingenting ble med oss hjem. Utover det var det liksom ikke noe interessant, og jeg sliter litt med å skjønne hva en bod med Tupperware-produkter hadde på denne festivalen å gjøre. Men et stort pluss for boden med fersk juice, saft, syltetøy og lignende, selv om jeg aldri sjekket prisene.

Jeg vil også påstå at det i løpet av de timene vi var der, var det mye færre folk enn normalt også. Men det er noen mennesker vi alltid møter i løpet av festivalen, og de menneskene møtte vi i år igjen. Alltid veldig koselig!

Vår kjære festning fulgte med ovenfra:

Og som dere ser på skyene, så var ikke været helt på festivalens side heller. Men, det regnet ihvertfall ikke mens vi var der!

Nå gjenstår det å se om festivalen tar seg opp neste år, med fler boder og fler båter, eller om de som arrangerer rett og slett bare gir opp.

{minsignatur}

4 Comments

 • Heidi

  Synd det ikke ble som forventet, får krysse fingrene for at det blir bedre neste år, lett for at om det først begynner å gå “nedover” så fortsetter det 🙁

  Kan tenke meg potetmos smakte ja, ser deg for meg når du kan begynne å spise normalt igjen 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Leser litt kommenterer her og der på nett at det var fler enn meg som var skuffet i år. Ja, enten så blir det en skikkelig oppsving neste år, eller så blir det vel lagt ned dessverre. Båtfolket må ihvertfall rekrutteres på fler måter enn nå, for det var bare trist å tusle rundt på havna i går.
   Tro meg, jeg gleder meg så utrolig til tannlegebesøket til onsdag at enhver smerte jeg skulle bli påført da, er helt greit *ler* Et par dager med forsiktig tyggetilvenning, og så blir det normal mat igjen 🙂

 • camilla

  ja, sørgelig syn ja. Ikke vært på mat og trebåt-festivalen på noen år nå. Men at det hadde blitt så labert, overrasket meg. Eneste som hadde vokst seg større var tivoliet. :/ Og båtene som var der, var jo enten plastsnekker eller så var det festebåter med fulle ungdommer i mange av de andre.
  Nei, tviler også på at det er noe igjen av denne festivalen neste år.

  • Kjersti

   camilla: Jeg går og lurer på hvor ting gikk galt. Halden Turist arrangerte jo dette før, hva gjorde de som ikke de nye arrangørene gjør? Kan det ha vært andre arrangement andre steder som lokket folk? Jeg håper inderlig at festivalen består, for jeg synes det i utgangspunktet er fin reklame for Halden, og tidligere år har vi jo fått mye skryt fra tilreisende båtfolk.