Ærlig talt!

Ja, jeg vet at mars er en lunefull måned. Ja, jeg vet at vi bor i Norge, og at været er ustabilt. Ja, jeg vet at vi kan få snø til langt uti mai. Men ærlig talt!

Det begynte å snø i går kveld, og det sluttet ikke å snø før for en times tid siden. Riktignok ligger det ikke store mengder, men allikevel. Ærlig talt!

Det er mars! Den første vårmåneden! Skal da for svingende ikke ha snø nå! Nå skal vi ha hestehov og snøklokker og krokus og kvitrende fugler og varmende solstråler! Ikke bøttevis med snø og 9 sekundmeter vind!

For ikke å snakke om noen dager med minusgrader, ifølge værmeldingen! Ærlig talt!

Jeg føler for å krype under dyna og bli der et par ukers tid. Å gå i hi sånn på senvinteren, eller tidligvåren eller hva man nå skal kalle denne årstiden. Snakk til meg når snøfaren er over. For ærlig talt! Dette er ikke morsomt!

Og ja, jeg har byttet tema på bloggen igjen. Håper det er selvforklarende at man må scrolle ned når man ser det store headerbildet. Jeg har forsøkt å få det mindre uten hell, men jeg skal prøve litt til. Og si ifra hvis noe ikke virker eller er tungvint. Og si gjerne ifra hvis dere har noe positivt å komme med også, for vi driver jo med ærlig talt i dag 😉

14 Comments

 • boerboelheidi

  Dere har mer snø enn oss..slik bare for å ha sagt det 😀 Men skal vel ikke si så mye, vi kan få mye snø enda, mars er ikke mye vårmåned her. Synd man ikke kan bestemme været, altså at jeg ikke kan bestemme 😛
  Vi får det bra kaldt igjen så jeg på værmeldingen, nesten så jeg foretrekker litt (legg merke til litt) snø isteden. Men det er forhåpentligvis forbigående alt sammen, vi har ihvertfall sol midt på dagen nå 😀

  Headeren var fin selv om den var stor, ikke så enkelt med størrelsen på slike bilder. Jeg pleier sjekke både på pc, nettbrett og mobil, likevel blir det rart noen ganger.

  • Kjersti

   Heidi: Denne vinteren har bare vært rar. Dere har hatt forholdsvis lite av hva som er en normal vinter for dere, vi har hatt en ekstremt mild vinter med veldig lite snø. Jeg har egentlig vært veldig fornøyd med denne vinteren, men jeg hadde jo ikke forventet at det skulle komme mer snø på 5 dager i mars enn det har kommet tilsammen i alle vintermånedene!
   Jeg vil også bestemme! Vi kan være værguder, du og jeg! 😀
   Det blir kaldt her nede også, med vind. Ikke like kaldt som hos dere, men kaldt. Møkkavær! Og det har også startet å snø igjen!
   Det som var mest irriterende med headeren, er at jeg får den mindre i forhåndsvisningen, men hvis jeg lagrer det og går til reell bloggside, blir det lille bildet blåst opp i stor versjon og beskåret til det ugjenkjennelige.
   Alltid greit å sjekke med flere duppedingser, og også gjerne med flere nettlesere 🙂

   • boerboelheidi

    Ja været har vært veldig rart i vinter, mye vær! Men jeg er glad vi har lite snø akkurat nå, så kanskje det kan bli en tidlig vår, lever i håpet 🙂
    Ja vi kunne delt på jobben 😀
    Vind er ikke bare bare, nå har vi bare -3 eller noe slik, men iiskald sur vind, så er håpløst å være ute med Jen.
    Forresten, jeg mener jeg leste noe om veldig store snømengder for en dag eller to siden, men husker ikke helt hvor. Håper dere har fått nok snart også, men den forsvinner noe raskere nede hos dere da 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Skal krysse fingrene for dere 🙂
     Vinden er fæl! Er bare å gå ut og gjøre det mest nødvendige, og så komme seg inn igjen!
     Lurer på om det var i fjellet det skulle komme mye snø, så det ble anbefalt å ikke dra hjem fra fjellet i dag, men heller dra i går. Joda, den forsvinner nok mot slutten av neste uke, da er det ihvertfall meldt mildvær igjen.

 • Lillian Flaskerud-Lillegård

  Alltid artig med noen små endringer. Dette ble riktig så fint. Du må endre størrelsen på bildet før du laster det opp. Om du lager bildet mindre og lagrer ved et nytt navn, for så å laste det opp er det ikke noe problem. Pixler 1000×200 bør det ikke være større enn. Om du trenger hjelp så kan du bare maile bildet til meg så kan jeg lage det mindre.

  • Kjersti

   Lillian: Tusen takk!
   Jeg har endret størrelsene før opplasting, og det er da det mindre bildet blir blåst opp og beskåret til det ugjenkjennelige, som jeg prøvde å forklare Heidi her. Så det er nok koden i selve temaet som gjør at bildet blir stort, så jeg må eventuelt prøve på å endre koden. Men takk for tipset! 🙂

 • Tove

  Hmmm, vær og i hvert fall vintervær, tror jeg aldri du og jeg kommer til å bli enig om 😉 Jeg tar gjerne noe av all den snøen som ikke har kommet i vinter, nå jeg 🙂 Ser ut til at det har snødd mer hos dere enn her i helgen. Men så var det vel i Agder og Telemark de meldte mye snø og da er kanskje dere nærmere enn oss.

  Syns bloggen ble veldig fin, men ja, jeg lurte litt med en gang.

  • Kjersti

   Tove: Jeg tar gjerne snø og vinter, om vinteren! Nå er det mars og vår 🙂 Jeg er ikke sikker på om Agder og Telemark er nærmere oss enn dere, men vi ligger ihvertfall litt mer likt sånn breddegradmessig enn hva dere gjør.
   Tusen takk! Skal se om jeg får gjort noe med det, sånn etterhvert.

   • Tove

    Neida, mars er altfor tidlig. I april kan våren komme, mars kan fortsatt være vinter for min del 🙂

    • Kjersti

     Tove: På skolen lærte jeg at mars, april og mai er vårmåneder, og rent teoretisk holder jeg fast på det 😉 Praktisk vet jeg jo at det sjeldent stemmer.

 • Tove

  Prøvde å legge igjen en kommentar et annet sted også, men det vet jeg ikke om gikk. Så da tar jeg kortversjonen her: fin oversikt på geocache-siden 🙂

  • Kjersti

   Tove: Bloggen min trodde nok du drev med spamming siden du kommenterte 2 ganger på kort tid, så den andre kommentaren ble liggende til godkjenning. Jeg har godkjent og svart deg der 🙂
   Tusen takk 🙂