Artighet fra helgen

Denne helgen har vært hjemmehelg fra jeg kom hjem fra jobb om fredag og til jeg drar på jobb i morgen. Det dårlige været var den avgjørende faktoren for at det ikke ble noen caching i går, men hvis jeg hadde trengt noen funn, hadde jeg nok dratt ut allikevel. Men sånn ble det ikke, og jeg (og vi!) har fått gjort masse i hus og utenfor huset.

Fredag ettermiddag fikk vi sesongens leveranse av ved. Den gjorde vi ikke noe med akkurat da, den skulle få ligge til lørdagen.

I går morges laget jeg meg en liste over alt jeg ville få gjort i løpet av helgen, og jeg tar rett og slett punkt for punkt:

Vaske klær: den siste maskinen var ferdig nå i ettermiddag. Ligger mer i skittentøyskurven, men jeg har ikke mer tørkeplass.

Ta inn utelykter og vannkanne: var gjort på 10 minutter i går formiddag, men jeg klarte å klart å knuse den ene lyspæra, og lyspærene får man ikke kjøpt alene, hele solcelletingsten må også kjøpes.

Kaste georginer: nei, jeg gidder ikke ta vare på knollene.

Kaste blomsterbuketter: alle de fine blomstene jeg fikk i forbindelse med bursdagen min sang på siste verset denne uka, så det var ikke noe mer å ta vare på.

Vanne planter: det er egentlig noe jeg prøver å få gjort hver fredag ved 17-tiden (rutinemenneske, vet dere), men jeg har vært litt sløv i høst.

Henge opp lyslenker: de lyslenkene jeg hadde rundt rekkverket i trappa på hytta på feiringen skulle opp ett eller annet sted i huset. Nå i ettermiddag klarte jeg å bestemme meg for hvor, så nå henger de oppe.

Støvsuge oppe: da jeg skulle sette i gang med det i går, etter å ha båret opp støvsugeren fra kjelleren, hoppet den en mus av støvsugeren som gjemte seg bak en kasse. Det gjorde at jeg ikke hadde det minste lyst til å støvsuge, så det tok Eileif seg av.

Handle på Fotoknudsen: hvert år handler jeg julekort og noen julegaver på Fotoknudsen. Nå hadde jeg en rabattkode, så da fikk jeg 50 % avslag på nesten alt. Tok litt tid å sette sammen alt, men deilig å ha gjort det. Og da kan jeg også si at jeg har begynt på julegavene!

Gre Nairo: han røyter noe så inn i granskauen for tiden, så egentlig burde jeg gre han litt hver dag. Men vi fikk tatt en god del i går.

Bytte liten ryggsekk: den aller minste ryggsekken min var ødelagt både her og der, og jeg har siklet på en ny en stund. Med noen av pengene jeg fikk til bursdagen min fikk jeg kjøpt ny, og i går fikk jeg byttet over alt fra den gamle til den nye. Litt større enn den gamle, ikke like stor som den jeg bruker når jeg skal ha med skikkelig matpakke og termos og alt annet.

Arkivere eventene: i går var det 2 uker siden “bursdagseventene” mine, og på tide å arkivere de. Tok 1 minutt og trengte egentlig ikke stå på noen to do-liste, men greit å minne meg selv på det.

I tillegg til dette ble en ting til gjort: jeg fikk en plastkasse med masse kos og godt i til bursdagen min, og tenkte at jeg måtte ta i bruk selve kassen også. Har et par helt like fra før som brukes i noen av kjøkkenskuffene, og dermed fikk den nye kassen nytt liv i en kjøkkenskuff.

Så var det denne veden, da. Det regnet i går, så Eileif gikk ut ganske tidlig og satt igang med å få veden inn i vedboden. Da jeg hadde gjort klart det som skulle gjøres ute, hjalp jeg han en stund. Jeg vet ikke hva han prøvde på, annet enn å få veden inn, men plutselig hører jeg et “klank”, og dette var synet jeg fikk da jeg snudde meg:

Kubben på taket skulle altså inn i det store, sorte hullet, men det klarte han ikke 🤣 Han testet meg to ganger etterpå, ga meg små kubber og spurte om jeg klarte det, og så klart jeg klarte å treffe! 😁

Er så stolt av oss denne helgen! Og nå kan jeg cache til lørdag med enda bedre samvittighet 😌

2 Comments