Badges er endret

I forrige uke leste jeg ett eller annet sted på Facebook at Project-gc skulle endre på badges’ene denne uka. Derfor var jeg forutseende nok til at jeg om søndag tok et skjermbilde av mine badges da, og de så slik ut:

Og joda, da jeg sjekket om mandag var de endret, og da så mine ut slik:

La meg aller først si noe som alle som kjenner meg godt vet: jeg er ikke glad i forandringer. Hvorfor endre på noe som fungerer veldig bra? Men når det er sagt, så er jeg fullstendig klar over at noen ting blir endret uansett hvor mye jeg stritter imot, og når jeg ikke har det minste påvirkingsmulighet, må jeg bare godta det.

Jeg er også klar over at det står at de nye er i en Beta-versjon, men jeg må allikevel få lov til å ha en mening om det som er lagt ut nå.

Først synes jeg at tegningene på de nye er vanskeligere å tyde. Joda, det står en tekst under, men man burde ikke være nødt til å lese teksten for å forstå hva tegningene betyr.

Jeg skal ikke klage på at jeg har fått en diamant mer enn jeg hadde, det er selvsagt trivelig. Men jeg er sint på at jeg har mistet diamanten på antall cachetyper på én dag, der har de nå skrudd opp kravet til 12 (jeg har 11). Jeg forstår at det skal være vanskelig å få diamanter. I tillegg har de fjernet muligheten til å doble diamanten for logglengde. Jeg skjønner også at de har gjort det for å ikke oppfordre cachere til å skrive unyttige og unødvendig lange logger, men jeg har kjempet for å komme opp i 200 ord i snitt og var bare 3 unna, så den var sur å svelge.

De andre endringene skal jeg både kunne venne meg til og leve med. Men jeg skjønner ikke helt dette med tillegg. F.eks. på min badge for funn av små cacher, så står det har jeg har fått tillegg for FTF og Skuddårsdag. Jeg forstår at jeg har fått noe i tillegg, men hva? Og hvor finner jeg info om det? Er det noe mer man kan få tillegg for? Hvis noen kan forklare meg, setter jeg stor pris på det.

4 Comments

 • Tove

  Jeg syns de gamle var finere, men at de var enklere å forstå vet jeg ikke om jeg er enig i. Det er mange jeg ikke aner hva er. Så at det står under er en fordel syns jeg. Mener å huske jeg fikk fram beskrivelse på de gamle, men måtte peke på de?

  • Kjersti

   Tove: Det er helt greit at det står under, men jeg synes tegningene burde være enklere å forstå uten å måtte lese.
   Du får en forklaring hvis du holder musepekeren over badgen, samme som med de gamle 🙂

 • Stein Wilmann

  Jeg støtter Tove her!! Jeg har i alle år (fra før badgene kom på project-gc, men bare var en makro i GSAK) irritert meg over badger med bilder som for meg var helt meningsløse og slett ikke gav noen fornuftig forklaring om hva utmerkelsen var for. Det er riktig at jeg når jeg var inne på websiden kunne holde musepekeren over og få opp en forklaring. Men det burde være unødvendig. Og hva om man (som du gjorde) tok et screenshot? DER nytter det ikke å holde musepekeren over. Kommer ingen forklaring… Jeg ser derfor de nye badgene som en gigantisk forbedring!! Dessverre er et fortsatt noen nokså ubegripelige badger, altså hvor selv ikke navnet som står skrevet gir noen mening uten å se forklaringen. Hva er for eksempel “The brainiac cacher”? Umiddelbart tenkte jeg at det måtte være mystery-badgen, men den sto jo et annet sted. Altså måtte jeg gå inn på project-gc, finne badgene mine og holde musen over badgen for å finne ut hva det var… Vet du hva det er (uten å sjekke forklaringen)?

  • Kjersti

   Stein: Da snakker vi egentlig om tre ting: selve tegningen, teksten som står under/på tegningen, og hjelpeteksten når du holder musepekeren over. Jeg synes fremdeles tegningene burde vært enklere å forstå uten å måtte lese, men det kan ha noe med at jeg i løpet av årene har lært meg hva de forskjellige tegningene i den gamle versjonen betydde.
   Hvis jeg ikke husker feil, er The Brainiac for D5-cacher. Nei, jeg har ikke gått inn og sjekket forklaringen, og det er fullt mulig at jeg har lært meg det utenat uten at jeg har tenkt over det.