Bryggelangs

Den siste delen av arbeidsdagen var jeg på et kurs/foredrag i Offentleglova. I utgangspunktet ekstremt tørt og kanskje også litt kjedelig, men på alle måter både viktig og nødvendig. Kurset ble holdt av advokat Kurt O. Bjørnnes, og han løftet innholdet til et både interessant og morsomt nivå, så får du mulighet til å gå på et kurs hos han, anbefales det virkelig!

Etter kurset hadde jeg et kvarters tid til overs før jeg hadde en privat avtale. Kurset og den private avtalen befant seg 200 meter fra hverandre og i tilknytning til indre havn, så det ble veldig naturlig å ta seg en tur bryggelangs. Ikke det beste været, men det var opphold, og det er jaggu det viktigste nå på høsten.

Festningen har ikke flyttet seg en meter siden sist:

Jeg tror jeg har kommet sjøveien til Halden én gang, og med min sjøsyke er det helt greit at det ikke har skjedd oftere. Men jeg vil tro det er et magisk syn å komme inn herfra:

og se festningen troner over byen.

For 2 år siden fylte Halden by 350 år, og da ble denne benken satt opp:

Antar den er laget i Iddefjordsgranitt, og kan ikke tenke meg den er det minste god å sitte på. Men den er vakker, og jeg digger toppen på ryggen, som er konturen av toppen på festningen. Og ja, det står “Gud med oss” i byvåpenet vårt.

Til uka er det høstferie for oss her nede. Jeg har selvsagt ikke noe som heter høstferie, men jeg har planer om å ta to eller tre dager ferie. Ingen planlagte aktiviteter, men håper på godt nok vær til å komme meg ut på tur. Har dere noen planer, eller er det jobbing hele “ferien”?

8 Comments

 • boerboelheidi

  Så koselig å gå langs bryggekanten 🙂 Myye bedre enn å være på vannet 😛
  Jeg vet fremdeles ikke hva vi skal i høstferien, håper å få avklart litt i løpet av en dag eller to, og da er det jo snart helg 🙂 Jeg sa i morges klokken halv seks.. at jeg ikke skal ha på alarm en eneste morgen neste uke!

  • Kjersti

   Heidi: Helt enig! 😀
   Spennende!!! *ler* Du våkner jo tidlig uansett, så alarmen er jo bare unødvendig 😉

   • boerboelheidi

    Hehe, ja, men tør ikke ta sjansen på å ikke ha på alarm når jeg skal på jobb. Hele dagen blir jo “ødelagt” om man forsover seg 😛
    Jeg er oppe tidlig ellers også, men ikke så tidlig, vanligvis.. men er herlig å bare stå opp og ikke reise på jobb 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Det er sant, det. Jeg våkner alltid før alarmen, men har den på allikevel.
     Og jeg får som regel sove en times tid lenger i helger og ferier enn ellers 🙂

 • Tove

  Ja, den benken så fin ut, selv om den neppe er god å sitte i lenge. Det er fint med festningen som ligger der og passer på byen sin både på benken og i naturlig størrelse.
  Når ungene ikke er skoleunger lenger mister jeg kontrollen på høstferie og har vel ikke hatt noe som ligner på det på evigheter. Jeg venter på finvær jeg.
  Nyt feriedagene dine når de kommer.

  • Kjersti

   Tove: Festningen gir Halden mye av sitt særpreg, ingen tvil om det.
   Jeg har egentlig alltid hatt kontroll på høstferien uansett om jeg har gått på skole, jobbet på skole eller ikke hatt noe med skole å gjøre i det hele tatt, siden jeg alltid har bursdag i høstferien. Men det har ikke vært naturlig for meg å prøve å ta noen feriedager i høstferien før jeg begynte å jobbe i skoler. Finvær må det gjerne bli, men da allerhelst når jeg har fri/ferie 😉
   Takk, det skal jeg!