Caching i Mellerud

Eileif, Nairo og jeg satt oss i bilen i går formiddag og satt kursen mot Mellerud ved Vänerns bredd. Etter ca 7 kilometers kjøring måtte vi snu, vi hadde glemt passet til Nairo… Så forsøkte vi igjen, og denne gangen kom vi frem :p

Målet for dagen var to kjøre-/sykkel-trailer på Hjortens udde. Dere husker kanskje at Lisa og jeg var i Lidköping i fjor og tok Hindens rev? På den andre siden av Vänern ligger Hjortens udde. Disse to landtungene har for veldig mange år siden hengt sammen. På Hindens rev er det ikke mulig å kjøre, på Hjortens udde er det mulig å kjøre nesten helt ut. Og der ligger det en trail med cacher, pluss at odden er så stor at det har blitt plass til enda en trail.

Første stopp for dagen ble, ikke overraskende, en kirkecache. Og jeg angrer ikke et sekund på at vi stoppet ved Järns kyrka:

Denne kirken hadde klokketårnet stående ved siden av seg, og hele klokketårnet var dekket i skifer:

Kirken var liten og søt:

Og langs grusgangene sto disse utsmykningene:

Jeg aner ikke om det har vært gravstøtter eller hva slags funksjon de har hatt, blir glad hvis noen vet og vil legge igjen en kommentar!

Det var massevis med forseggjorte gravstøtter på denne kirkegården, dette var vel den mest spesielle jeg fant:

Og her er kirken fra baksiden:

Ved siden av den første cachen i den første trailen var denne vakre blå åkeren:

Jeg aner ikke om dette er dyrket med vilje eller bare en fantastisk fin blomstereng, noen som vet?

Cachene gikk unna uten de store problemene, og i trailen var det nok en kirke:

En fin og veldig tradisjonell kirke:

Jeg hoppet over den nest siste i trailen da den lå inne på tomta til ei hytte og det var folk der. Er ikke komfortabel med å gå inn på privat eiendom!

Så kom vi til den ytterste cachen, og her står det et gammelt fyr:

Følelsen av å stå ved åpent hav er like stor her som på Hindens rev:

Det er bare så rart at det ikke lukter saltvann…

Men siden denne odden ikke er like smal som den på andre siden, fikk vi ikke den effekten med bølger fra to sider. Men vakkert var det!

Jeg pleier jo være godt forberedt på cacheturer, men jeg hadde ikke tenkt på nistemat i det hele tatt. På dette tidspunktet var jeg så sulten at jeg vurderte sterkt å droppe den andre trailen. Samtidig hadde jeg ikke lyst til å la den ligge igjen… Så det endte med at vi kjørte og tok de også. Også veldig greie cacher stort sett, var et fåtall jeg måtte bruke litt tid på å finne. Heldigvis forsvant sultfølelsen for en stund også 😉

Da trailen var ferdig, gjensto det én cache som jeg med vilje hoppet over på vei utover. Men nå ville jeg ta med den også, og for en fantastisk badeplass denne cachen viste meg:

Cachen var også av det bedre slaget, så stopp ved Näs hvis dere er i traktene 🙂

Så fikk sjåfør Eileif et oppdrag: Finn mat!

For nå hadde sulten helt klart kommet tilbake, og etter en bomstopp på en bensinstasjon som bare solgte sunne ting (jeg hadde nå drømt om en cheeseburger med bacon i en halvtimes tid), fant vi et gatekjøkken med både rask og mye mat for lite penger:

Det var godt, det!

Fikk knipset et bilde av en av maistengene som prydet flere av rundkjøringene:

Og på vei hjemover kjørte vi forbi meg. Nesten.

Nairo hadde ikke verdens festligste dag på tur i går, men han var ute flere ganger og fikk lest helt nye aviser. Jeg fikk 37 nye funn, og leggene fulle av småsår og blemmer etter brennesle. Eileif fikk slappe av i bilen og kjøre tur. Så jeg tror vi alle tre stort sett var fornøyde med dagen 🙂

2 Comments

 • boerboelheidi

  Så fint et klokketårn 😀 Og nydelig blå åker. Har vanskelig for å tro at den bare har blitt sånn helt tilfeldig, men jeg er ingen gartner, eller bonde 😛 Og ingen på så fin en badeplass? Er forresten de som er best, der det ikke finnes andre folk 😀
  Irriterende med alle disse stedene som har bare sunne ting 🥗 😂 Noen ganger er det ikke det man vil ha! 🍔🍟🥤

  • Kjersti

   Heidi: Veldig fint klokketårn, og veldig spesielt! Ser på bildene i etterkant at taket på kirken også hadde skiferstein.
   Nei, jeg tror nok ikke at den blå åkeren er tilfeldig, men jeg lurer på hva meningen med den er. Blir blomstene til noe som kan høstes?
   Vi var der litt sent på ettermiddagen (rundt 1530-tiden), og det blåste en del. Men det var en liten familie der som jeg ikke hadde lyst til å ta bilde av. Joda, strender uten folk er de beste 😉
   *ler og ler* Jeg har aldri før sett en bensinstasjon som bare har sunne ting (pluss noen pølser), men jeg vet jo de er på frammarsj. Men da var jeg så klar for en saftig burger at alt annet var totalt uaktuelt :p