Desember 2020, og takk for det gamle

Så er vi straks ferdig med det som forhåpentligvis er det mest merkelige året noen av oss får oppleve. Jeg vet at vi ikke er ferdig med pandemien ennå, men jeg håper det nå bare går oppover, mot en lysere og mer normal tilværelse.

Månedens høydepunkt:
Å få lov til å feire en rimelig normal jul:

Jeg var livredd for at noen av oss skulle bli syke, sånn at vi måtte feire på hver vår kant, men sånn gikk det heldigvis ikke.

Månedens bøker:
Det har virkelig gått unna i desember, selv om jeg ikke har lest mer enn normalt. Hele 3 bøker ble jeg ferdig med, den første var Når vi møtes igjen av Kristin Harmel:

Min omtale:
Den første boka jeg leste av denne forfatteren, “Så lenge det er stjerner på himmelen”, ga jeg terningkast 5. Derfor gledet jeg meg veldig til denne boka. Dessverre når den ikke opp til samme nivå. Historien i seg selv er god, men de siste 100 sidene bærer preg av hastverk og usannsynlige vendinger. Grunnhistorien kan jeg tro på, men ikke “sidehistoriene” om løsningene på hovedpersonens forhold til ekskjæreste og bortadopterte datter.
Terningkast 4.

Den andre boka var Bak lukkede dører av B. A. Paris:

Min omtale:
Jeg er ikke overbegeistret for psykologiske thrillere, og det er ingenting på omslaget som røper at dette er noe annet enn krim. Men jeg har lest en god del av Stephen Kings psykologiske thrillere, og jeg må si at denne boka kommer opp på hans nivå. Jeg har vært fysisk kvalm, jeg har hatt mareritt og slitt med søvnen, og jeg klarte ikke å legge den fra meg da jeg hadde 20 sider igjen og jeg egentlig skulle lagt meg, jeg bare måtte lese ferdig. Utrolig spennende og snedig skrevet, og jeg fant ingen løse tråder eller “hull” i historien.
Litt dårlig og enkelt språk til tider (som like gjerne kan skyldes oversettelsen som forfatteren), men allikevel terningkast 6. Markerer den ikke som favorittbok, da jeg ikke vil tåle å lese den igjen 😉

Og den siste var Tatovøren i Auschwitz av Heather Morris:

Min omtale:
Det er vel like usannsynlig at man kan si at en bok som omhandler Auschwitz er fin, som det er usannsynlig å finne kjærligheten på Auschwitz. Men til tross for alle grusomhetene som disse stakkars menneskene måtte tåle (og da snakker jeg ikke bare om boka), så er det så utrolig viktig at disse historiene kommer frem, sånn at vi aldri glemmer.
Det gjorde det ekstra sterkt at dette er basert på en virkelig historie, og jeg setter leseopplevelsen på lik linje som seeropplevelsen hver eneste gang jeg ser Band of Brothers. Det er sterkt, det er rørende, det forteller om håp, vennskap, kjærlighet og vilje. Og alt der imellom.
Favorittbok og terningkast 6.

Månedens Nairo:
At lillegutt fylte 10 år!

For halvannet år siden trodde jeg ikke engang at han skulle bli 9 år, så jeg er så takknemlig for at vi har han hos oss og at han er i rimelig god form. Men han begynner jo å bli godt voksen, det merkes på både fysikk og psyke (gretten gammel gubbe og sånt) 😉

Månedens geocaching:
Det har ikke blitt veldig mye caching denne måneden, allikevel har jeg kommet opp i over 50 funn, og dermed også over 700 funn totalt i år. Det er alltid koselig å ha med Eileif og Nairo på tur, derfor er det cachingen 2. juledag som jeg vil nevne her:

Månedens strikketøy:
Har strikka mindre enn jeg har hatt lyst til, men noen pinner har det blitt:

Det begynner å bli langt, dette skjerfet, så jeg har brettet den nederste delen og satt fast med en sikkerhetsnål.

Månedens naturbilde:
Fra besøket på Høytorp fort 2. juledag:

Så vil jeg takke dere alle sammen som stikker innom her og leser, legger igjen en kommentar og/eller trykker liker på Facebook. Blogging er nok en utdøende “profesjon”, men jeg liker det bedre enn kjappe delinger på Facebook, Instagram og/eller Snapchat. Og så hater jeg å skrive lange tekster med mobilen 😉
Håper dere blir med inn i det nye året, takk for det gamle! <3
(Og husk konkurransen i det forrige innlegget!)

4 Comments

 • Tove

  Godt nytt år! Godt at det fortsatt er noen av bloggene som jeg har fulgt som holder ut. Koselig å følge med på din.
  Ser ut som ei bok eller to jeg også kan lese her.

  • Kjersti

   Tove: Godt nytt år! Vi gir oss vel ikke, vel? 😉 Takk det samme <3
   Den thrilleren var litt for god for min smak, altså, herlighet som jeg slet med livlig fantasi samtidig som jeg ikke klarte å legge den fra meg!