En fargerik hage

Det blomstrer i hagen vår. Et utall av forskjellige farger, former, fasonger og størrelser, og det er ingen tvil om at man blir glad over å se disse fargene.

I våres hadde vi jo en hagedugnad med Grillkløveret. De to bedene jeg har ble skikkelig rensket opp, og en liten stund senere plantet jeg markdekkere jeg hadde fått av Katharina. Nå er det jo ikke til å unngå at det kommer ugress i bedene uansett hvor flinke vi var i våres, og luking er ikke helt min greie, men i dag har jeg fått unna en hel haug med bregner i og foran bedet ved innkjørselen. Og det ser riktig så fint ut:

1 110713 Bedet ved innkjørselenDet kommer opp en haug med andre ting i dette bedet, og jeg klarer ikke helt røske opp ting som ser fint ut. Så jeg konsentrerer meg om å fjerne bregnene, lupinene og furu-/granspirene, og så får resten stå til jeg ser ordentlig hva det er. Men stormarikåpen jeg fikk av Katharina trives heldigvis også godt, og den blomstrer med ørsmå lysegrønne blomster:

2 110713 Stormarikåpe i bedet ved innkjørselenDet finnes helt sikkert mange blåklokkevarianter, men om dette er en av de, nei det vet jeg ikke:

3 110713 BlåklokkelignendeMen det ligner jo veldig på blåklokker da 🙂

På hver side av inngangsdøra er det to like og ganske små bed. Da jeg kjøpte huset var det en rosa klaserose og en lilla klematis i hvert av bedene. I ettertid har jeg plantet krokus der, pluss Campanula carpatica “Weisse Clips”. Sistnevnte trives ikke i det bedet med mest skygge, men i det andre bedet har den det veldig godt, og nå springer det ut mengder med blomster hver dag:

4 110713 Campanula carpatica Weisse Clips i bedet ved døraI tillegg er klaserosene også i ferd med å blomstre:

5 110713 KlaseroseDet andre bedet vi gjorde istand i våres trenger en ekstrem opprenskning før jeg kan vise dere hvordan det ser ut der. Så hvis det er noen av dere som liker å luke, er dere hjertelig velkomne ut til det gule huset på landet 😉

8 Comments

 • Heidi

  Det blomstrer jo flott hos deg, og så nydelige farger 🙂

  Jeg har overhode ikke peiling på planter, blomster osv, men ser jo hva som er pent.
  Hvordan er det med den hardførheten til planter og slik… hos deg? Om det finnes noen slik enda da, vet det gjorde det før.

  • Kjersti

   Heidi: Ja, det er mye pent i hagen, og masse fine farger. Nå har jeg unnlatt å ta bilde av de hersens lupinene, men de er jo også fargerike i hvitt, rosa og lilla.
   Joda, såvidt jeg vet driver man fremdeles med hardførhetsoner, H og så et tall. Men jeg har aldri lært meg hvilken sone jeg bor i, og heller ikke hva slags type jord det er her og sånt, så jeg har ikke peiling. Men et lite søk førte meg til denne siden: http://www.eplante.no/klimasonekart-0 Her leser jeg at jeg er en sone 5 og hvis jeg ikke ser helt feil er du en sone 8. Det vil si at du kan i prinsippet plante alt hos deg, mens jeg kan plante alle planter fra H1 til H5.

 • Siv Anita

  Jeg kjenner at jeg blir ørlite (mye) misunnelig på den hagen din. Ok, så klager du over at du ikke har grønne fingre og at ugresset gror, men du har blomsterbed med blomstrer som vokser, du har frukttrær som bærer frukt, rosebusker som blomstrer og stauder (i tillegg til de nydelige lupinene som jeg er så glad i)…

  Du skulle sett hos meg… en sørgelig saga… Plenen min, i den grad den er en plen, er bare sand (etter graving) og løvetann. Greit nok, jeg slipper å kjøpe gressklipper og klippe den, i allefall i år. Blomster kan jeg foreløpig ha i krukker, greit nok, det blir lite ugress. Og så har jeg en liten (kanskje 4 kvadrat stor) plenbit ved inngangspartiet, hvor det merkelig nok ikke vokser så mye som ett gress-strå, det bare ligger et tynt teppe av noe mosegreier. Men her håper jeg å få til noen stauder og et frukttre eller to… etter hvert! 😉

  Ha en blomstrende helg!
  Bamseklem

  • Kjersti

   Siv Anita: Joda, jeg er veldig glad i de blomstene og frukttrærne jeg har. Jeg lever nok litt i en drømmeverden hvor jeg ønsker at alt kunne klart seg uten særlig stell, og at ugresset (inklusive lupinene) ikke overlevde.
   Det høres ikke spesielt koselig ut hos deg nei. Men fordelen med det er at du kan få det akkurat som du vil etterhvert! Og mose gjør jo bare at du slipper å klippe gress, så mose er vi glad i 🙂
   Vi har hatt en grønn helt på telttur!
   Stor klem 🙂