En lørdag i hagen

Hverken Eileif eller jeg er noe glad i hagearbeid, men av og til er det ting man bare må gjøre. Derfor tok vi oss selv i nakken i går (egentlig var det vel jeg som billedlig talt tok Eileif i nakken, men han var heldigvis samarbeidsvillig 😉 ) og fikk gjort noen høyst nødvendige ting og bittelitt av ting jeg ville ha gjort.

Jeg tok en hel haug med før- og etter-bilder, men det ble veldig vanskelig å se hva som var blitt gjort, så jeg tar bare med fra to steder.

Det første vi gjorde, var å kappe ned en haug med greiner som hang ned i innkjørselen og noen som hindret sikt ut på veien. Her et før-bilde fra helt oppe ved veien:

Jeg tok en runde med saga her i fjor også, men greiner vokser, så det måtte gjøres mer.

Sånn så det ut etterpå:

Kanskje ikke så lett å se hva som har blitt gjort, men greinene som hang ned på søppelbøttene er borte, greina som hang ned til venstre for garasjetaket er borte (på det første bildet dekket den for deler av bjørkestammen helt inntil garasjen), pluss en haug med flere døde og små greiner.

Jeg oppdaget at vi har et “pinnsvin” i hagen:

Skulle så ønske det var ekte! <3

Etter å ha sagt ned flere greiner nedover innkjørselen, var det å sette igang med hagens fiende nummer 1: lupinene. Jeg hater altså det ugresset så intenst, og jeg vet det er sabla vanskelig å bli kvitt de. Og siden vi ikke har mulighet til å grave opp hele hagen og fjerne alt av røtter, er det nest beste å rykke opp så mye som mulig før de rekker å frø seg. I tillegg var det noen kommende trær vi ville bli kvitt. Sånn så det ut mot inngangsdøra før vi satt igang:

Og sånn så det ut etterpå:

Jada, vi må røske lupiner gjennom hele sommeren, og vi tok en god del mer enn hva som synes på bildet Men som dere kanskje ser, så tok vi noen blivende trær sånn ca midt i bildet, og helt til høyre, bak hundekjeksen omtrent, fjernet vi en busk som var mer død enn levende.

Det var ikke mange timene vi holdt på, vi har noen kropper vi må ta hensyn til også, men jeg er fornøyd med det vi fikk gjort.

Eileif disket opp med grillings til middag:

Og Nairo lurer veldig på om ikke han kan få noe grillmat også:

(nei, han fikk ikke noen ting)

I mange år har Nairo prøvd å få oppmerksomhet fra oss ved å løpe etter oss imens vi går gjennom et rom, for så å stikke hodet mellom beina våre. Treffer han skikkelig “galt”, gjør det at knærne våre “knekker” og vi holder på å ramle. Fortsetter vi å gå fremover, går han fremover sammen med oss, og jeg synes dette er så søtt, så han får jo oppmerksomhet hver eneste gang. Jeg tror faktisk det er lettere for dyra å trene oss enn vi synes det er å trene de enkelte ganger 😉

Sånn ser det ut når jeg stopper opp for å gi han den oppmerksomheten han vil ha <3

Det har vært ille varmt her i det siste, og Nairo er ikke det minste glad i den varmen (ikke jeg heller, for den saks skyld). Vi har verandadøra åpen omtrent hele dagen og takvifta i stua går fra vi står opp til vi legger oss. Men Nairo er ikke noe glad i å være på verandaen alene, så tidlig i formiddag, etter å ha gått en tur med han i morges, ble jeg med han ut på verandaen. Vi synes begge det var deilig med litt luft i pelsen/håret, og han la seg til og med ned for å kose litt:

Okay, han ser gigantisk ut på dette bildet. Det er vinkelen sin skyld, og at han burde gå ned et par kilo.
Og okay, han har ennå ikke fått sitt årlige bad i badekaret. Jeg kvier meg for å gjøre det siden han hater det, men det er lett å se på bildet at det trengs.
Men poenget med bildet var å vise at han faktisk kan ligge inntil og ta livet med ro innimellom, men tennisballen må med 😉

4 Comments

 • Tove

  Joda, jeg ser at dere har fjernet en del 🙂 Akkurat nå er det så varmt at slikt arbeid føles ekstra ille. Men det er godt etterpå når man ser resultatet. Det er synd med de lupinene som jeg syns er fine, men det varer så kort tid.

  • Kjersti

   Tove: Så bra! Jeg ser det også lett, men det var jo vi som gjorde det, så dermed er det ekstra lett å se det for meg 🙂
   Lupinene er for så vidt fine nok, men de er svartelistet i Norge og de sprer seg så ekstremt, så jeg vil ha de bort. Selv om det er et mangeårig prosjekt.

 • boerboelheidi

  Man skulle hatt naturhage, som ikke vokser mer en x antall cm 😂
  Jeg synes det er litt morsomt med hagearbeid, men med manglende grønne fingre kan det bli litt så som så.
  Pinnsvinet var jo virkelig søtt 😄

  • Kjersti

   Heidi: Jeg vil helst ha en hage med et bed som blomstrer hele sommeren, og ellers plen uten ugress :p
   Er ingenting med hagearbeid som tiltaler meg i det hele tatt…
   Ja, han var ordentlig vakker!