En uke med smartklokke

Joda, jeg kjøpte klokka. Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm gull. Bare kjøpsprosessen var en historie i seg selv, som jeg absolutt er nødt til å begynne med, for denne er verdt å huske.

Mandag i forrige uke stakk jeg innom Power her i Halden. Forklarte hvilken klokke jeg ville ha, og at den ikke var på lager hos de eller på lager i nettbutikken, men at Power på Gran hadde en inne. Mannen på Power Halden la inn bestilling på klikk & hent for meg på Power Gran, og fortalte meg at så fort jeg fikk sms om at klokka var klar til henting, skulle jeg ringe Powers kundeservice og be de om å sende klokka til meg fra Power Gran. Jeg spurte om Powers kundeservice også kunne fikse så jeg kunne betale deler av beløpet med gavekortet jeg hadde, og det bekreftet han at de kunne.

Jeg fikk sms’en en stund senere, og brukte sikkert 10 minutter på nettsidene til Power for å finne telefonnummeret til kundeservice (på telefonen min kommer nummeret til kundeservice opp som Kanel Amfi Bjørkelangen. Kanel Amfi. Slå den!). Satt så i kø i 15 minutter før jeg ga opp og trykket på valget for at de skulle ringe meg tilbake når det ble min tur. Dro i butikken og handlet litt, og idet jeg var ferdig der, ble jeg ringt tilbake. Forklarte det jeg hadde blitt fortalt, og mannen på kundeservice sa at de ikke kunne gjøre noe som helst av det jeg var blitt lovet at de kunne, og han sa også at jeg måtte dra tilbake til Power Halden og be de ordne opp i dette selv. Da ble jeg rimelig irritert, for en av varene jeg hadde handlet var is, og den kom jo til å ta kvelden før jeg kom meg hjem (jeg har 30 minutter hjemmefra til sentrum, så det var aldri aktuelt å dra hjem med isen for så å dra tilbake til Power).

Kom meg ned på Power igjen, traff på samme mannen som første gang jeg var der, og forklarte hva kundeservice hadde sagt. Han mente kundeservice tok feil, men han var elskverdig nok til å ringe Power Gran for meg/for kundeservice, for å be de om å sende meg klokka. Han fikk ikke svar, men lovte å ringe meg når han hadde snakket med de.

Jeg dro hjem, og en times tid etter det ringer telefonen. Jeg liker ikke å svare nummer jeg ikke kjenner, men forventet jo en samtale, så jeg svarte. Da var det Power Gran som tok direkte kontakt med meg, og denne mannen var den første som virkelig gjorde sitt ytterste for å hjelpe meg! Han dobbeltsjekket all informasjon, både at det var den riktige klokka og all kontaktinformasjon til meg. Så kom vi til betaling, og han ble litt oppgitt over at ingen hadde bedt meg om å betale på Power Halden. Vi startet med gavekortet, og da han ikke fikk det til å funke, spurte han kolleger om hjelp, og kortet gikk gjennom. Så skulle jeg få et Vipps-krav, og så fort den betalingen gikk gjennom, skulle han sende klokka. Jeg takket alt jeg bare klarte, for fra han fikk jeg virkelig god service! Vipps-kravet kom og ble betalt, og dette var på ettermiddagen den mandagen. På onsdagen, knappe 2 døgn etterpå, fikk jeg hentemelding fra posten, så jeg fikk hentet klokka på vei hjem fra negltimen. Nok en gang: super service fra Power Gran!

Klarte ikke å la klokka ligge den onsdags kvelden, så den ble ladet, og jeg prøvde å skjønne litt. Der feilet jeg 😜 Men den siste uka har jeg forstått mer og mer, og nå sitter den godt på armen min hele tiden:

Jeg har jo måttet eksperimentere litt frem og tilbake, for å finne ut hvilke menyer jeg vil ha og hva jeg vil ha varslinger om. Hadde mobiloperatøren min tilbudt e-sim og jeg skulle brukt klokka som en erstatning for mobilen innimellom, hadde den ligget i laderen oftere enn jeg hadde fått brukt den, for batterikapasiteten er egentlig ikke noe å skryte av. Nå som jeg har slått av det meste av sånt som virkelig drar strøm, som f.eks. posisjon, får jeg klokka til å vare i ca halvannet døgn. Siden søvn er en av de tingene jeg virkelig ønsker å følge med på, blir det gjerne til at jeg lader klokka på kvelden, sånn at jeg er sikker på at den ikke går tom i løpet av natta.

Men ser vi bort i fra batteriet, er jeg ellers fornøyd. Jeg får den infoen jeg vil ha, og jeg får de varslene jeg vil ha. Jeg er fortsatt litt usikker på om jeg virkelig trenger klokka, men samtidig så føles det veldig naturlig å ha den på håndleddet. Den hører liksom til der, og det føles tomt når den ligger til lading. Og det tenker jeg er et godt tegn 😊

4 Comments

 • boerboelheidi

  Gratulerer med ny klokke 🕘
  Morsomt når det er mye nytt å sette seg inn i, og finne ut hva og hvordan man skal bruke den.
  Jeg synes også det er veldig interessant å se på søvn, hvordan den er. Og det er forbausende hvor godt det stemmer mye av det, som man kan sjekke etterpå da.
  Nå har jeg annet merke enn deg, men synes din har utrolig kort batteritid, har du sjekket at det skal være så lite tid?
  Jeg har ca 6 dager etter jeg har ladet min. Men er så redd for å gå tom for strøm om jeg er borte at jeg har kjøpt meg en (eller to 🤔 ) ekstra ladere 😂 Har en i bobilen, om jeg har en til husker jeg ikke, heller ikke hvor den eventuelt er 😆
  Det er såå surt å oppdage at klokken er tom for strøm akkurat når man skal gå tur, en lang en. Og at man har fått beskjed både to og tre ganger om at batteriet snart er tomt.. 😲

  • Kjersti

   Heidi: Takk!
   De første dagene synes jeg egentlig bare er mas med en ny duppeditt, men når jeg skjønner mer, er det moro å sette seg mer inn i sånt også.
   Har du smartklokke eller treningsklokke? For der er det stor forskjell. Treningsklokkene, f.eks. Fitbit, har bedre batteri enn smartklokkene generelt sett. Jeg antar det har med at smartklokkene sjekker sms og apper du vil at den skal sjekke (Messenger, Facebook, Snapchat osv) og sånn sett er koblet mot telefonen hele tiden, imens treningsklokkene mer er rettet mot bevegelser og sånt. For den forrige klokka mi var ren treningsklokke, og hadde mye bedre batteri.

   • boerboelheidi

    Jeg har fitbit, som også er en smartklokke 😉
    Jeg vet ikke hvordan de andre smartklokkene er, har alltid hatt fitbit, først som treningsklokker, og nå de to siste som smartklokker. Er så tilfreds med hvordan de er så har ikke sett på andre 😊
    Jeg har SMS, messenger, snapchat og en drøss til med andre apper. Hadde flere før, men ble litt for mye, så kuttet ut en del av det.
    Jeg er elendig til å huske å lade, og min klokke har egen lader, noe som er veldig irriterende! Hadde vært mye bedre med USB lader, om det så hadde vært den gamle utgaven. Nå må jeg ha med egen lader om jeg skal bort osv.

    • Kjersti

     Heidi: Da synes jeg det er veldig merkelig at det er så stor forskjell på batteritiden. Men samme det 🙂 Jeg ville ha Samsung, så jeg ville ikke se på andre.
     Jeg trodde jeg ville ha varsler fra de fleste app’ene på klokka, men fant fort ut at det ble for mye. Så jeg har stoppet med tlf, sms, messenger og cache-eposten min, det er de viktigste.
     Klokka mi har bare trådløs lading, så jeg bør nok kjøpe flere ladere, jeg også. Men jeg er ikke elendig til å huske å lade, så jeg planlegger gjerne ladingen på forhånd, så jeg ikke går tom 😉