Fortsatt i tvil

For 2 1/2 år siden skrev jeg dette innlegget, hvor jeg debatterte litt frem og tilbake for eller mot kjøp av en smartklokke. Jeg endte opp med å ikke kjøpe, og jeg har klart meg helt fint uten. Men nå har jeg begynt å få litt lyst på en smartklokke igjen.

Her om dagen spurte jeg på min private FB om hva andre eiere av Samsung smartklokker synes om klokka si. Det var en kompis som svarte, og han svarte både bra og utfyllende. Og etter litt glaning, har jeg nå landet på denne:

Samsung Galaxy Watch Active2 40mm LTE gull.

La meg korrigere meg selv: jeg har ikke landet på den i form av at jeg har bestemt meg for å kjøpe den, men jeg har landet på at hvis jeg skal kjøpe smartklokke nå, så blir det den.

Men jeg holder fremdeles på en del av argumentene mine fra for 2 1/2 år siden; trenger jeg faktisk en smartklokke? Jeg bruker Samsung Health på mobilen, den får med seg alt av skritt og distanse, jeg legger inn vekt, og jeg legger inn tid for når jeg sovner og når jeg våkner. Det hadde vært moro å ha pulsmåling, men jeg trenger det ikke. Det hadde vært moro å ha varsler om sms’er og litt sånt, men jeg trenger det ikke (og jeg trenger det på ingen måte hvis varslene ikke kan slås av om natta). Det hadde vært moro med stressmåling, eller hadde det egentlig vært det for meg som er så lettstressa? 🤔

Denne er enda dyrere enn den jeg tittet på for 2 1/2 år siden. Nå har jeg et gavekort på Power som gjør at denne kommer nærmere den forrige i pris, men det er fremdeles mye penger (feriepengene er allerede øremerket en nødvendighet). Så kunne jeg sagt til Eileif at siden vi har stålbryllupsdag i år, så kunne han lagt inn noen kroner på klokka. Men han leser ikke bloggen, og jeg synes han kan finne på gave helt av seg selv 😉

Nei, jeg vet ikke, jeg dere. Jeg er skrudd sammen sånn at hvis det er noe jeg har lyst på, men som jeg er litt i tvil om, så lar jeg være å kjøpe. Hvis jeg i et par uker ikke klarer å få tingen ut av hodet, så kjøper jeg. Glemmer jeg tingen, så sier jo det alt. Så kanskje jeg bare skal la det ligge og se hva hodet mitt bestemmer seg for?

6 Comments

 • boerboelheidi

  Venter du 2 år til så er jeg sikker på at det er kommet en ny modell som er mye bedre 😁
  Jeg er nok ikke den rette til å svare på hva du bør gjøre, jeg er veldig glad i min smartklokke. Kjøpte meg ny i fjor etter den gamle ble ødelagt, og bruker mye av den, men er jo enda mer jeg ikke bruker på den 😂
  Jeg slår av alt med varsler om natta, og det regner jeg med at man kan på alle slike klokker 🤔

  • Kjersti

   Heidi: 🤣 Det har du garantert helt rett i!
   Jeg tror jeg er mest i tvil på grunn av om jeg egentlig har brukt for det. Har mer enn nok andre ting jeg kunne brukt såpass mye penger på, så det er nok der jeg holder mest igjen.
   Det vil jeg tro også.

 • Tove

  Kjøp den!:) Jeg tror du er så økonomisk og smart økonomisk at du fortjener å kjøpe den til deg selv 🙂 Men om du spør meg om du trenger den, så er rådet mitt nei 😉 Trenger du å vite hvor mange skritt du går, om det er på tide å lee på seg igjen, hva pulsen er, at du har en ny sms, nyheter på VG osv??? Som du sikkert forstår så har ikke jeg noe slikt 😉 Og jeg forstår heller ikke hvorfor det er så viktig. Men du er jo en mester på statistikk og slikt så jeg tror du vil elske den. in er den jo også. Løp og kjøp! 🙂 God helg 🙂

  • Kjersti

   Tove: Nei, jeg trenger ikke å vite det, men det er jo moro å vite 😉 Og du har nok helt rett i at dette med statistikk frister meg litt 😂 Og selv om jeg har rimelig god kontroll på økonomien og vet at jeg kan ta meg råd til den, så er det allikevel fryktelig mange penger som absolutt kan gå til mer fornuftige (og kjedelige) ting. Jeg sitter midt oppe på gjerdet fortsatt 😊
   Takk det samme!