Ferdig med datomatrisen! Eller…?

Helt siden september har jeg gått med hud og hår inn for å fylle alle tomme datoer i datomatrisen. Det har vært dager som har gått lekende lett, og det har vært dager som har skapt så mye frustrasjon at jeg har vært på nippet til å gi opp hele prosjektet. Det har vært utfordringer med å få tid til å ta en cache, det har vært værmessige utfordringer, det har vært cacher som har vært borte, det har vært cacher jeg ikke har klart å få tak i. Det har vært cacher jeg har måttet kjøre langt for å ta, det har vært cacher som har vært plassert ekstremt nært min daglige kjørerute. Jeg har hatt lange pauser hvor det ikke har vært tomme datoer og som igjen har gjort at det har vært et ork å sette igang igjen. Til tider har det føltes mer som tvang enn som lystbetont, og jeg vet at motivasjonen min synker mange grader når jeg MÅ kontra når jeg VIL. Men i dag fylte jeg den siste datoen! Og det med en julecache på Erte:

Selvsagt spoiler jeg ikke cachen, dra dit selv og se 😉

Jeg må rette en ekstremt stor takk til alle som har hjulpet meg det dette. Alle CO’er som legger ut cacher og vedlikeholder de. Alle venner som har hjulpet meg med løsninger på mysteryer. Alle venner som har hjulpet meg med hint på gjemmesteder. Alle venner som har vært med meg ut og cachet. Det er ingen tvil i min sjel om at jeg ikke hadde klart dette uten hjelp, så jeg er dere evig takknemlig! <3

Men så var det noen som påpekte nylig at “mangler du ikke en dato?”. Hmmm…la oss se…

Jo jaggu, se der a’gitt, der var det jammen i meg en 0. Så rart! Skal det være sånn da? Har jeg glemt en dato? Oversett? Eller er det en hensikt bak dette?

Joda, hele målet med å fylle datomatrisen bunner nemlig i et større mål som ramlet ned i hodet mitt en gang i fjor sommer. Den observante leser har kanskje sett at det de siste ukene har vært en nedtellingsrute i høyremenyen her, og da gjelder det bare å vente de dagene for å se om jeg klarer det store målet jeg har satt meg. Hva det er, er det noen ytterst få som vet, og jeg har ikke planer om å fortelle det til flere før 18. januar eller ihvertfall tidligst en liten stund før det. For jeg aner ikke om jeg klarer det før vi er ganske nært den datoen. Men, i likhet med den jobben jeg har gjort for å fylle de tomme datoene, så skal jeg gjøre mitt beste for å klare det store målet også 🙂

8 Comments

 • Tove

  Gratulerer 🙂 Til å være en som ikke ser på ? og T-5 så har du et imponerende antall funn av de og. Ok, man skal aldri si aldri, men så lenge du ikke har skikkelig uflaks med et eller annet uheldig som dukker opp, så er jeg helt sikker på at du når målet ditt. Jeg tenkte først at det er 10-års-jubileumet du skal feire, men det stemmer jo ikke. Noen dager feil og med din statistikk-iver så er det ikke bare at du har registrert feil dato. Men jeg regner med å få lese om det store målet ditt om sånn ca 267 dager 🙂 Da er det bare å fylle D/T-matrisen da. Er ikke så mye som mangler der heller. Regner med at den også er fullført 18.01.20. Lykke til og god helg 🙂

  • Kjersti

   Tove: Takk! Du skulle bare visst hvor mye hjelp jeg har fått på både ? og T5, så det er ikke bare min fortjeneste at de er i statistikken min 😉 Og så finnes det faktisk noen lette ? der ute, og noen T5 som egentlig ikke er reelle T5, og det hjelper jo litt på vei.
   Skjønner jeg på forhånd at jeg klarer målet mitt, så får du lese om det en liten stund før 267 dager. Skjønner jeg at jeg ikke klarer det, avslører jeg det nok ikke før etter 267 dager 🙂
   Nei, det er ikke mye som mangler på D/T-matrisen, men den stresser jeg ikke med. Skulle jeg være så heldig og få tatt en cache som fyller et hull der, er jeg veldig glad. Og en vakker dag blir den nok fylt, men jeg går ikke inn for det med hud og hår. Så jeg har ikke som mål at den skal være fylt i januar 2020.
   Takk! God helg til deg også 🙂

  • Kjersti

   Heidi: *ler* Gjør det du. For uansett om jeg klarer det overordnede målet eller ikke, så blir jeg ferdig med datomatrisen i januar 😀

 • Tove

  Men føler du at det er riktig å logge cacher du vet med deg selv at disse hadde jeg ikke vært i nærheten av o greie på egenhånd?

  • Kjersti

   Tove: Ja, så absolutt. Jeg vet akkurat det blir diskutert i det vide og i det brede, og det er mange forskjellige meninger. Men personlig mener jeg at så lenge jeg får skrevet nicket mitt i loggboka, så har jeg funnet cachen, uansett på hvilken måte det har skjedd. Ta f.eks. den turen Lisa, Raymond og jeg hadde om søndag. En av cachene der krevde teleskopstang. Jeg vet ikke om Raymond har det, men jeg har ikke. Lisa hadde med sin stang. Skulle da Raymond og jeg ikke logget den siden vi ikke hadde/hadde med stang? Eller et annet eksempel fra samme tur: Raymond hadde løst noen mysteryer, det hadde ikke Lisa og jeg. Skulle hun og jeg ikke logget cachene selv om vi sto med de i hånda?

 • Tove

  For min del så kommer det helt an på hva det er snakk om. Teleskopstanga er det jo bare å låne så da kunne dere ha plukket den ned selv der dere står sammen. Null problem. Men jeg tror jeg vil slite med å logge cachen som ligger 5 m under vann i Hurdalsjøen, selv om noen henter den opp for meg. For jeg kommer aldri til å prøve dykke etter en cache langt under overflaten. men man skal aldri si aldri… 😉 Det er utrolig irriterende med de cachene som ligger der grønne på kartet og samtidig er uoppnåelige.

  • Kjersti

   Tove: Ser hva du mener, men for meg er det veldig enkelt. Får jeg nicket mitt i loggboka, er alt ok. Jeg har logget 3 undervannscacher hvor Lisa hentet opp den ene og CO hentet opp de to andre. Og de er noen av de jeg er mest glad for å ha fått logget.
   Jeg har en del cacher på mitt kart som jeg aldri kommer til å få logget uten hjelp, men jeg har blitt sabla god på å overse de :p