Caching i påskehelgen

Selv om det totalt sett ikke har blitt ekstremt mange cachefunn denne påsken, så har jeg faktisk cachet hver dag fra onsdag til og med i går. Torsdag ble det jo noen få på vei til Nordens ark, så derfor starter vi med fredag.

Langfredag:
Denne dagen skulle være en hjemmedag med husarbeid (fy meg, husarbeid på langfredag!). Men etter å ha gjort halvparten av det husarbeidet jeg måtte gjøre, kriblet det i meg etter å få noen funn, så jeg tok meg en kjøretur i Hälle-området (ligger sånn ca mellom meg og Svinesund). 11 park&grabs var på runden jeg hadde sett meg ut, og jeg gadd ikke engang å skifte inn i turklær.

Jeg fikk litt utsikt her og der:

Her lurer jeg på om det er Bakke (norsk side) jeg ser:

Man kan se mye rart på den svenske landsbygda, her er det en litt kreativ campingplass og en veldig kreativ campingvogn malt i ku-mønster:

Og litt senere hadde jeg selskap imens jeg logget:

Det ble 10 funn og 1 DNF den dagen, veldig fornøyd! Og for en varme!

Påskeliljene her hjemme har forresten blomstret akkurat i tide:

Påskeaften:
Eileif skulle ut og fiske sammen med sønnen sin, så jeg ville ha med Nairo på tur. Dermed bestemte Raymond og jeg oss for å ta turen til Vardeåsen på Larkollen ved Rygge. Strålende sol den dagen også, nesten litt for varmt for Nairo (og det er ganske skremmende med tanke på at vi ikke er ferdige med april engang, skrekk og gru om vi får samme sommer i år som i fjor!). Runden var på rundt 6,5-7 km, og ganske tidlig gikk vi forbi et utkikkstårn som selvsagt bare Raymond gikk opp i:

Jeg synes aldri jeg ser blåveis lenger, men i denne skogen var det tett i tett:

Nydelig!

Det begynner virkelig å grønnes nå, se på bjørkene:

Litt over halvveis tok vi oss en liten pause ved et tjern:

Dessverre går det en vei like på andre siden av tjernet, så stille var det ikke der. Men det var mye liv i vannet, og det var moro.

Nairo ble tilbudt en Dentastix, men det ville han ikke ha:

Og ikke ville han prøve å være fin på selfie heller:

12 cacher lå på runden, og vi fant alle 12. Hurra!

1. påskedag:
Lisa og Raymond hadde en plan om å lete etter forventet vanskelige cacher under den nye Svinesundsbrua på svensk side. De vet vel at min tålmodighet ikke er av de beste når det gjelder cacher med høy D eller høy T eller både høy D og T, men jeg bestemte meg for å syte minst mulig og være med. Så vi begynte med noen få mysteryer, og av og til ser man ikke skogen for bare trær:

Typisk pet-i-gran:

Og ja, vi brukte lang tid på å finne den…

Så ruslet vi over E6:

Og ikke mange meterne senere åpenbarte brua seg:

Det ble en del trasking frem og tilbake i dette området da vi blant annet skulle løse tre multier. Og til tider var terrenget ganske krevende, trodde vi ihvertfall helt til vi så trapper :p Men like blide:

Det ligger mye skrot under brua…

Men det er ganske spennende å stå under den og se opp:

Da brua var under bygging fikk jeg og takket jeg ja til muligheten om å gå oppover buen (den hadde en provisorisk tretrapp under bygging). Gikk fra kjørebanenivå og et godt stykke oppover før høydeskrekken min stoppet meg, men jeg lever lenge på at jeg faktisk har gått på buen 😀

Ved en av cachene møtte vi en buorm, ved en annen møtte vi denne karen:

Vi gikk etter 11 cacher i går hvorav 1 var arkivert, jeg endte med 10 funn og 1 DNF, noe jeg er veldig, VELDIG fornøyd med med tanke på vanskelighetsgraden på flere av de cachene. Og jeg fikk fylt et hull i D/T-matrisen! 😀
Så totalt ble det altså 33 nye smilefjes på kartet på disse tre dagene, og totalt i påska ble det 45 funn (47 funn hvis vi regner med palmehelgen), og det kan jeg ikke annet enn å si meg ekstremt fornøyd med.

Her hjemme startet vi grillsesongen i går, det var godt, det!

Jeg hadde egentlig tenkt å være med på månedens tur i regi av Geocaching Østfold i dag, men jeg kjente det var greit at siste dagen av påskeferien ble hjemmedag.

8 Comments

 • boerboelheidi

  Ser ut som våren har kommet litt lenger hos dere ?Grønt på bjørka liksom ?
  Æsj, ormen er der også ja 🙁
  Kom på at jeg har glemt å logge, og jeg som har hatt så god tid siste dagene. Men Tore sa noe om 87 cacher, etter turen vår, og så morsomt å være i gang igjen. Bare så synd vi må reise litt for å finne mer enn noen få. Men nå er det jo snart mai, og da er det en langhelg, får se hva vi gjør da.
  Så fint håret ble fra foran, når jeg fikk sett det mer skikkelig. Hva synes du selv nå, etter noen dager?
  Og vi var før dere med å grille, leenge før ??

  • Kjersti

   Heidi: Vi har hatt opp i mot og helt opp i 20 grader nesten hele påsken, så det er ikke noe rart at våren har kommet langt. Ikke en regndråpe på lang tid, så skogen er allerede knusktørr og det er skogbrannfare nivå gult i store deler av fylket og over grensa. Greit at jeg synes det er deilig at våren har kommet, men det har blitt varmt altfor fort, og også altfor varmt altfor tidlig.
   Så lenge man holder avstand til ormen, er den ikke noe problem. Jeg liker den ikke, men den er nå her 🙂
   Wow, det er jo kjempebra! Er moro å være på tur når fangsten blir så god. Satser på at dere får mange fine cacheturer fremover 🙂
   Takk! Tja, da jeg vasket håret første gang etter klippen, gadd jeg ikke bruke tid på styling, og det er det du ser på bildene. Kan ikke si jeg liker det da, for mitt hår er jo slett og henger jo bare der. Da jeg vasket håret i går tok jeg en runde med krølltanga, og nå liker jeg det. Uvant fremdeles, men mer fornøyd. Jeg var forberedt på at jeg må bruke mer tid på styling, så da får jeg bare gjøre det.
   *ler* De fleste var nok igang med grillinga lenge før oss 😉

   • boerboelheidi

    Vi har hatt 18-19 varmegrader i dag 😀 Men har hatt bra vær ellers i påsken også, i forhold til hva det ofte er i april.
    Så dumt når det blir så tørt igjen, håper det blir noe nedbør også, fortrinnsvis om nettene ?
    Jeg “stylet” håret mitt en gang i påsken, først hårføner for å få det litt slett, og så rettetangen her og der (ytterste laget) for å få det litt mer slett! Da ble det faktisk litt ok ? Men jeg har ikke tålmodighet til å drive slik, så det blir nok mest lufttørking, og krøller ??

    • Kjersti

     Heidi: Det har nok vært varmt over store deler av landet, synes alle snakker om nydelig påskevær.
     Det må bare komme regn, ellers sliter alle som dyrker korn og alle som har husdyr. Jeg synes dette været er skummelt, jeg.
     Igjen: skal vi bytte? For jeg vil jo ha krøllene for å få volum og rufs og liv i håret 😀

 • Tove

  Wow! der var det vår ja 🙂 Og nå er det vel veldig nærme cachefunn på alle dager. Men mangler du funn 18. januar???

  • Kjersti

   Tove: Her er det vår, nesten sommer hvis vi ser på temperaturene.
   Veldig nærme å fylle matrisen, hurra! Hmmm…er det tomt på 18. januar? Så rart… :p