Fire cacher og en GPS

D ville hjem tidligere enn normalt i dag da han skulle møte en kompis, og da vi hadde fått godkjenning fra hans mor, dro vi avgårde. Når vi hadde kjørt han hjem, fortsatte vi for å finne cachen Hvor? Sommer 2010 #3. Parkerte først ett sted og tuslet inn i skogen, men det var feil gitt. Neste sted vi stoppet var også feil, men tredje stedet gikk alt så lett 🙂Denne ble logget kl. 1330.

Så dro vi videre for å finne Det tapte symbolet – Augustaborgveien. Første gang vi tittet etter denne, fant vi den ikke. Forrige gang fant vi bare et tomt rør og fikk logget en trenger maintenance på den. Nå skulle den være i orden igjen og vi tittet der vi fant det tomme røret sist, men ingen cache. Begynner å bli lei av denne nå altså!

Den siste cachen vi hadde planlagt å finne i dag, var No bread today – a playful cache. Ikke-haldensere lurer sikkert på første delen av cachenavnet, men det kommer av at den er i en del av Halden som heter Brødløs 🙂 Denne gikk veldig fint å finne på en i dag tom lekeplass:Logget denne kl. 1355.

Så fant vi ut at vi kunne kjøre B.R.A.-veien rundt by’n for å komme oss på rett vei hjem, og da ville vi kjøre forbi Det tapte symbolet – Grimsrødhøgda. Denne har vi også sett etter tidligere uten å finne, så vi gjorde et nytt forsøk i dag, og der var den jaggu 🙂Logget denne kl. 1405.

Så selv om vi ikke hadde regnet med noe cacheleting denne helgen, så ble det jaggu 5 funn totalt av 7 stykker vi har tittet etter.

Vinneren av kommentar-konkurransen for juli ønsker som “premie” at jeg skal fortelle hvordan vi bruker den nye GPS’en vår. Nå er det vanskelig for meg å forklare det, siden det er min kjære som styrer med alt rundt Garmin’en, så resten av innlegget blir en blanding av mine observasjoner og hans forklaringer 🙂

Det jeg legger merke til når vi er ute og leter etter cacher, er at E til stadighet stopper opp og klager på at cachen hopper rundt. Vel og merke cachen på kartet da 😉 Og de få gangene jeg ser på GPS’en, legger jeg merke til at den har færre veier og stier avmerket enn det er på kartet på mobilGPS’en min. Det er litt frustrerende når vi skal lete i områder vi ikke er kjent. Men Garmin’en er jo utrolig mye mer nøyaktig enn mobilGPS’en, og den blir også med oss ut i terrenget, den påstår ikke at vi blir stående på veien sånn som mobilen.

Når det gjelder hvordan vi får cachene over til Garmin’en, så gjør vi det pr i dag på den enkleste (og antageligvis mest tungvinte) måten, vi trykker Send to my GPS-knappen på hver enkelt cache på geocaching.com. E har prøvd GSAK-programmet, men enn så lenge synes han det ble for mye å sette seg inn i, så det har han lagt på is. Dette vil jo også si at han ikke har testet så mye med Pocket Query. Nå har F tilbudt å vise oss hvordan han bruker den samme GPS’en, og det har vi takket ja til, det gjelder bare å finne en dag som passer.

Alle tips på hvordan å gjøre dette enklere tas imot med takk! 🙂

Bildene kan du også se her.

14 Comments

 • Ola

  Det med “No bread today” er heilt riktig 🙂

  Å sitte og trykke på “Send to my GPS”-knappen er forsåvidt heilt kurant dersom ein veit nøyaktig kva cacher ein skal ta før ein dreg på tur, egentlig. Men dersom ein plutselig føler seg litt spontan kan det jo vere greit å ha litt fleire cacher på lur på GPSen, så eg trur nok det er lurt å få eit lite kurs av han F 🙂

  • Kjersti

   Brødløs er jo en stående vits for haldensere når man møter folk utenbys 🙂

   Ja, jeg er helt enig. Vi lurer litt på en litt lengre cachetur om ikke så lenge, og det er jo nesten umulig å vite på forhånd hvilke som er greie å ta og hvilke som ikke er greie. Kan ikke bare gå utifra hvem som ligger nærmest en vei heller. Så enten må E trykke på den knappen noen titalls ganger, eller så må vi (han) finne ut av det før den tid. Du bruker iPhone såvidt jeg har forstått, bruker du en eller annen app til å overføre fler om gangen?

   • Ola

    Det aller beste er sjølvsagt “BRødløs bakeriutsalg” 😀 fnis.

    iPhone har ein eigen geocaching-app som snakker direkte med geocaching.com. Heilt latterlig mykje meir praktisk enn å fikle med pocket queries og GSAK og mas. Sjølve GPSen på iPhone er ganske elendig, dessverre, men moglegheita for spontancaching samt all info tilgjengelig ute i felten (forutsatt mobildekning) overvinner dårlig GPS any time. Planlegging er ikkje mi sterke side alltid 🙂

    • Kjersti

     Genialt for utenbysfolk *ler* Vet ikke om historien er sann, men det skal ha vært et turnstevne her for en del år siden hvor noen kom utenbys fra og ikke hadde tatt med seg mat til frokost, og de ble da veldig frustrerte over å se at Halden var Brødløs *ler*

     Det høres jo veldig mye mer lettvint ut på den måten du har det på iPhone’n, jeg må innrømme det. Og jeg som elsker å planlegge har jo ingen problemer med å ha det sånn som vi har det nå, men jeg synes det blir litt tungvindt med pocket queries osv. Jeg er ikke nerd nok 😉

 • Ola

  Hnngh. Skulle ønske det gjekk an å få den “Notify by email”-knappen til å vere PÅ bestandig 🙂

  • Kjersti

   Har tittet gjennom plugin’en, og jeg finner ikke noen mulighet til å endre til på default, har du funnet det på din? Håper forresten alle leser den setningen min i sammenheng til det jeg svarer deg på *ler*
   Jeg mener å huske at det finnes en annen notify-plugin hvor man kan velge å ha den huket av som default, men det er absolutt mulig at jeg husker feil.

   • Ola

    Jepp, det stemmer det, men den hadde ikkje sånn fin subscription management som den pluginen vi begge bruker no – så eg valgte den bort.

    Og eg må innrømme at eg las den setningen din litt feil på mailvarselet i farta eg også gitt 😀

    • Kjersti

     *ler* Bra at det ikke bare var jeg som tenkte feil der 😉 Og så er jeg sjeleglad for at jeg bruker samme plugin på akkurat dette, for da vet jeg at du har samme problemene som meg 😉

 • Siv Anita

  Hærregud så teknisk anlagt dere er!!! Jeg skulle også ønske at det var mulig å legge inn mange, mange cacher på en gang, for når jeg nå skal til Bergen, aner jeg jo ikke helt hvor jeg havner…. men cacher skal jeg jo finne, og til nå har jeg sittet og trykket på “Send til PS” og trykka og trykka og trykka, en og en, en og en…. sukk…. Finnes det en enklere måte å gjøre dette på sier dere????? Forklar, forklar…. for enkle sjeler!!!

  • Kjersti

   Hvis jeg ikke tar helt feil, skal man kunne lage en Pocket Query over f.eks. et område og så på en eller annen måte få overført dette til GPS’en. Det forutsetter at du er premium member (og det er du hvis jeg ikke husker feil). Men nøyaktig hvordan man gjør dette må jeg overlate til enten Ola eller Frode å forklare, for det vet jeg ikke.

   Det jeg har klart å få til litt selv og litt med hjelp av min kjære, er å bruke et eksternt program for å få den statistikken vi har på profilen vår på geocaching.com, og så får jeg mail hvis det blir lagt ut nye cacher innenfor et område jeg har definert. Men spør du meg om hvordan jeg/vi har fått til disse to tingene, så klarer jeg ikke å forklare det.

   Regner med at du skal ha med deg laptop’en til Bergen, og det finnes sikkert noen trådløse nett der hvor du kan få sjekket cacher i nærheten av hvor du befinner deg. Merker at jeg må innom og sjekke hvor mange cacher det er i Bergen jeg nå 🙂

   • Ola

    Jo, du går inn på “Your profile” på geocaching.com, velger “Build Pocket Queries” og så “Create a new query”. Du fyller inn det du vil søke på, det er ganske sjølvforklarende.

    Dersom du ikkje velger å få resultatet av querien, gpx-fila, på mail kan du finne denne under “Pocket Queries Ready for Download”. Uansett kva måte du får lasta ned denne gpx-fila på så må du no få den inn på GPS-en, og der er nok GSAK litt overkill sånn til å begynne med. På Macen min bruker eg Garmin sin POI Loader, den spiser GPX-filer heilt fint. Garmin POI Loader finnest også for Winsux.

    GSAK er finfin dersom du vil massere GPX-filene litt før du legger dei inn på GPSen, men det er jo ikkje akkurat direkte intuitivt å få det til 🙂 Så POI loader kan jo vere ein grei stad å byrje.

    • Siv Anita

     Deb første biten har jeg fått til… om å lage Pocket Queries, men den siste delen av det du forklarte blir som å lese på “svahili” for meg….

     Er jo premium member, har en prima data med windows 7, en Garmin 550, og jeg har mobilt bredbånd så jeg kan være på nett overalt hvor det er dekning på mobilen…. er ikke utstyret det står på – men kunskapene…. sukk…. MEN jeg lærer sikkert etter hvert!!!!

     😉

     • Kjersti

      Du får teste ut den POI Loader, eller vente til min kjære har fått testet den, så vi eventuelt kan forklare for deg. For mine kunnskaper strekker heller ikke til dessverre…

      Hvordan synes du kartene på din Garmin er? Viser de greit småveier og sånt? For det er et savn for meg på Garmin’en i forhold til mobilGPS’en.

    • Kjersti

     Da er tipset ditt om POI Loader overbragt til min bedre halvdel, så skal han helt sikkert ta en titt på det. Å lage en pocket query har vi jo klart tidligere, så det skal vi nok klare igjen 🙂 Takk for tips!