Første fyring for sesongen

Så var den tiden kommet igjen, at det egentlig ikke er kaldt, men så er det litt kaldt allikevel. Da må Eileif dra frem gamle kunster og fyre opp i ovnen:

Jeg kan fyre, jeg også, altså, men han er flinkere til å fyre uten oppfyringsved, og jeg gidder ikke hugge opp oppfyringsved, ergo er det han som fyrer 😉

Sånn omtrent 7-8 kubber var det som skulle til for at det skulle bli en grei temperatur her inne, og det er ganske bra med tanke på at vi ikke sånn egentlig har noe ved, vi har bare fryktelig lange kubber igjen. Vi bestilte ved før sommeren, men han vi kjøper av har bedre lagring for vedtørking enn hva vi har, derfor ble vi enige om levering i høst. Håper han kommer snart!

2 Comments

  • Sognafaret

    Jeg er så glad for vedovnen min og skjulet fult av tørr ved. Jeg har fyret noen kvelder allerede jeg da. Godt med litt lunk i ovnen til kvelds.

    • Kjersti

      Sognafaret: Det er godt å ha muligheten, og heldigvis har vi noe igjen som vi kan bruke, men vi trenger påfyll veldig snart. Har stort sett ikke fyring med strøm i huset, så vi er avhengig av ved.