Geocachingtur 17.-19. august 2010 – del 1

Tirsdag 17. august 2010:

Kl. 0900: Dro hjemmefra kl. 0810 og rett til Stangeskovene. Vi har lest av feil skala på fuktmåleren vår, så det er faktisk tørt nok til å begynne å tette! Da blir det nok å gjøre fremover 🙂

Kl. 0945: Fant Strømsfoss Sluse. Nydelig loggbok og idyllisk sted:Kl. 1020: Fant Ørje sluser. Fin utsikt herfra også:Kl. 1040: Fant Ørje Fort. Et utrolig interessant sted! Vi valgte å ta frokosten her, med utsikt over Ørje:Blåste litt kaldt, men det var faktisk veldig koselig å sitte der og spise brødskiver og drikke te/kaffe! Dette var også vår cache nr. 100!

Kl. 1210: Fant Ole Burås bauta. Her slet vi noe veldig og var egentlig i ferd med å gi opp hele cachen. Men en siste runde for å sjekke litt, og der var den gitt! Fant et skateboardviskelær her som vi bare måtte ta med til D, så vi la inn scrappingstickers med tema bil istedenfor.

Kl. 1230: Fant Kroksund bridge. Kjørte pent og pyntelig over denne og fant og logget cachen enkelt. Da kom det en lastebil kjørende, og først da gikk det opp for meg at broa er en hengebro! Skrekk og gru! Ekkelt å kjøre tilbake da ja…Kl. 1240: Fant A little lakelet #27. Veldig enkelt å finne på godt hint, og fint var det her også.

Kl. 1330: Da la vi en ren transportetappe bak oss, hvor vi hoppet over cachen på et branntårn siden ingen av oss hadde spesielt lyst til å gå langt. Men nå fant vi Kurøen #35, et vakkert bygdetun, men det kunne godt ha vært mer info om stedet der.

Kl. 1400: Fant Part of flykningeruta, Hallangen. Denne var bare helt utrolig bra, en av de absolutt beste vi har sett noen sinne!Spoilerbilde vil bli lagt ut i galleriet når jeg har fått fortalt dere om hele turen 🙂 Denne cachen var vår første på utsiden av Østfold bortsett fra Sverige, og den var så perfekt som et slags jubileum som det går an å få en cache! Det eneste irritasjonsmomentet her var noen enorme øyenstikkere, jeg hater de omtrent mer enn jeg hater edderkopper, for edderkoppene er ihvertfall ikke like uberegnelige…

Kl. 1430: Fant Contribution Monument #26. Brukte noen minutter på å lete, og da først på litt feil sted. Der sto det nemlig 5-6 bikuber, og de hadde jeg egentlig ikke lyst til å være i nærheten av. Varmen kom skikkelig nå også, faktisk litt vel varmt. Men bedre det enn regn!

Kl. 1450: Fant Kolstadfoss Dam #22. Nok en gang fikk vi bekreftet at vi ikke er spesielt glade i nanoer, og at jeg er dårlig på å finne de. Men det var veldig fint her da! 🙂

Kl. 1515: Fant Setskog kirke. Enkelt funn av en godt kamuflert cache, hvor kirken lå på den ene siden og bolighus på den andre siden. Vanskelig å unngå mugglere med andre ord!

Kl. 1530: Fant Yet Another Ski Jump. Samme cacheeier som på Flykningeruta litt tidligere i dag, og denne mannen har absolutt fantasien i orden! Utrolig moro å finne slike cacher som folk virkelig har lagt ned arbeid i!

Kl. 1640: Fant Soot kanalen. Dette var et nydelig sted med masse historie og nydelige omgivelser, også disse vannliljene da 🙂Og henvisninger til Halden:Kunne ha tatt middagsstoppen her, men også her var det øyenstikkere all mass, så det hadde ikke blitt noe trivelig…

Kl. 1715: Nå var det på høy tid med middag, så vi fant en koselig rasteplass ved Stangnes like før Eidskog. E lurte en stund på hvordan han skulle sette sammen stormkjøkkenet, men det ble så bra og det var så godt med helt enkel bokslapskaus:Regnet kom akkurat når vi var ferdige, takk og pris for at vi fikk de minuttene med opphold.

Kl. 1810: Fant Kongsvingerbanen – Skotterud Stasjon. Greit funn, men skummelt med veldig morkne planker på platformen.

Kl. 1845: Fant Kongsvinger golfbane. Her ble vi møtt av en artig skulptur før vi gikk videre opp til klubbhuset og gikk rett på cachen. Heldigvis var det ikke mye folk her en tirsdags kveld.

Kl. 1900: Fant Lierbautaen. Enkelt og greit funn.

Kl. 1920: Fant Vekstsenteret Kongsvinger. Smak litt på det cachenavnet. Er ikke bare vi som forventet en planteskole eller et planteutsalg her vel? Men så feil kan man ta, og vi lo godt når vi oppdaget hvor vi skulle:Jaja, man gror jo når man lærer *ler*

Kl. 1935: Fant Holt kirkegård. Det er ikke ofte man ser en kirkegård uten tilknytning til en kirke, men dette var en av de. Et snodig klokketårn her, og et artig gjemmested av cachen. Hadde vi ikke vært borte i tilsvarende tidligere, hadde vi nok måttet lete lenge.

Kl. 1955: Fant Puttara. Her vet vi ennå ikke historien bak navnet på dette friluftsområdet, men det står en antatt forklaring på cachesiden. Her var det selvsagt folk når vi kom, så selv om vi skjønte fort hvor cachen var, måtte vi vente lenge. Disse menneskene hadde tydeligvis noe med driften/vedlikeholdet å gjøre, for de ryddet, de raket og de skulle spille fotball med guttungen de hadde med seg. Tok sin tid før vi kunne snike cachen tilbake på plass.

Kl. 2100: Vi skulle egentlig finne en cache til, men vi fant ikke ut hvilken vei vi skulle ta til riktig område, så etter å ha surret rundt lenge, fant vi ut at det var på tide å finne et sted å sove. Det er ikke så lenge lyst på kvelden lenger… Men vi fant en liten parkeringsplass med en benk på nedsiden av en kontrollplass og rigget oss til der:Alt i alt var vi fornøyde etter den første dagen på tur. Ingen DNF’er og 20 funn totalt, det skal man ikke klage på!

Absolutt alle bildene fra turen vil bli lagt ut på galleriet når jeg er ferdig med å fortelle om turen. Der vil det også være noen få spoilerbilder, så hopp over å se i galleriet hvis du ikke vil vite 🙂 Hvis du derimot vil se de fantastiske installasjonene jeg har nevnt, må du bare se 🙂

{minsignatur}

2 Comments

 • Siv Anita

  Ja, ja, ja…. og når kommer del 2????? Venter i spenning jeg!!!! Mas, mas, mas!!!!

  Nydelige vannliljer! Og øyestikkerne er jo SÅÅÅÅÅ søte, har så mange flotte farger.

  KLEM

  • Kjersti

   Det er så mye jobb å lage disse innleggene at del 2 kommer når jeg orker. Ikke minst må jeg ta litt hensyn til bursdagsbarnet i dag også 🙂

   Øyenstikkere er ikke søte, de er bare plagsomme og ekle!

   Klem