Hår, øyne og tenner

I dag ble en innholdsrik dag, planlagt allerede for et par uker siden. Når jeg først hadde mulighet til å ta fri i dag, fant jeg ut at jeg måtte få unna noen ting jeg aldri rekker/tar meg tid til ellers, og da var det bare å komme seg tidlig opp. Klokka skulle ringe 0600, men allerede 0515 var jeg ute av senga, sliter litt med å sove for tiden.

Rundt 0745 tuslet jeg i by’n, og det jeg tror er et japansk kirsebærtre er i ferd med å komme i full blomst:

Det er jo så vakkert!

I parken plantet de for et år eller to siden et magnoliatre, og selv om det finnes mange fine trær, er magnolia noe av det vakreste jeg vet:

Den dagen jeg blir rik og kan anlegge den hagen jeg ønsker meg, SKAL jeg ha et magnoliatre!

Første stopp for dagen var hår, nemlig frisørtime:

Ingen store forandringer denne gangen, bare klipp av slitte tupper. Og så flettet hun håret mitt til slutt, da det ville være praktisk senere på dagen.

Neste stopp var øyne, nemlig synstest. Det er to år siden jeg begynte å bruke progressive briller fast, og i det siste synes jeg synet mitt har endret seg litt. Jeg har vel begynt å komme i den alderen hvor armene til slutt ikke er lange nok, og det var vel det synstesten viste også. Så det blir nye glass i de lilla brillene jeg kjøpte for noen år siden, men som jeg egentlig aldri har brukt noe særlig, pluss progressive glass i solbrillene. Like greit å bruke innfatninger på nytt når de enten ikke er ødelagte eller når jeg liker de så godt som jeg gjør 🙂

Så hadde Nairo og jeg litt tid å slå ihjel, så vi tok en rusletur på festningen. Hadde tenkt å ta en cache der oppe, men jeg klarte ikke helt å få til det jeg måtte få til på mobilen, så det ble bare en gåtur. Og det er slettes ikke noe galt i å bare gå litt, og ikke bare lete etter bokser 🙂

Vi gikk nedom kommandantparken, og Nairo synes denne fyren var ganske så skummel:

Siste stopp for dagen var tenner, heldigvis ikke mine. Men, når det er sagt, skulle jeg nesten ønske det var mine, for det er lettere for meg å takle når noe gjøres med meg kontra når noe gjøres med Nairo. Han måtte sårt få tatt noe tannstein, så da var det inn til veterinæren for å bli dopet ned. Her har han nesten sluknet:

Jeg tok meg en tur på Tistasenteret imens Nairo fikk tannpleie, og når jeg kom tilbake en time senere, var det en totalt utslått Nairo som lå med tunga ute i et bur. Og her kommer flettingen av mitt hår inn, det var veldig praktisk å ha håret borte fra ansiktet da jeg bar han ut i bilen. Han fikk en oppvåkningssprøyte først, noe som gjorde at han var rimelig våken da vi kom hjem, og han gikk inn for egen maskin.

Men stakkars lille gutten fikk ikke ro på seg til å slappe av. Han bare gikk rundt i huset og var skikkelig groggy, og sutret. Ikke ville han ha vann, ikke ville han ut, og ikke ville han slappe av selv om jeg la meg på gulvet med han. Da Eileif kom hjem fra jobb ble verden så mye bedre med en gang, og nå har Nairo sovet siden 17-tiden. Han gløtter på øynene og løfter på hodet en gang i ny og ne, og jeg sjekker jevnlig at han puster. Hønemamma!

Veldig godt å få unna disse tre tingene i dag, selv om jeg ikke tror Nairo er helt enig med meg. Stakkars mammas lille vakre <3

8 Comments

 • boerboelheidi

  Fy søren så fine trær/blomster! Her oppe kan vi bare drømme om slike vekster, og mange andre. Det har irritert meg noe ganger, vi kan selvsagt pante både det ene og ande, men oddsene for at det skal gå galt er da høy. Men kan nyte synet av de ande steder 🙂
  Jeg synes det er så kjedelig å til frisøren “bare” for å ta tuppene,så det gjøres en gang i året.. Vet jeg burde gjøre det oftere, men så var det dette med gjøre det, ikke bare tenke det.
  Har tenkt på synstest jeg også, lenge.. så burde gjøre noe med det. Kanskje synet blir bedre etterpå (med nye linser).
  Åå, ikke kjekt med groggy hund 🙁 Og ikke får man forklart de hvorfor osv heller.
  Ble litt av en fridag ja, men godt å bli ferdig med mange ting på en gang. Får håpe neste fridag er mer avslappende 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Skal prøve å få tatt et bilde av kirsebærtreet til uka, da regner jeg med at det står i full blomst, og det er helt magisk! Det forstår jeg, det skal mye til for å finne noe som trives i det klimaet dere har. Det går jo an å sjekke hvilken sone dere bor i og se hva som finnes, men jeg skjønner at lysten til å forsøke er lav.
   Klipper meg ikke noe særlig oftere enn en gang i året jeg heller, forrige gang var i den siste ferieuka mi i fjor (august), dagen etter en av de nettene jeg ikke fikk sove på grunn av tannverk. Gidder ikke ta det oftere.
   Mye bedre å sjekke øynene en gang for mye enn en gang for lite! Det er mange feil med kroppen vår legene har lett for å fikse, men nye øyne får man aldri.
   Han fikk oppvåkningssprøyte i går, så han våknet på vei hjem. Første gangen var han helt slått ut i 4-5 timer, og når han trakk tanna i fjor, var det jo en annen type narkose. Jeg er bare glad han klarte å slappe av til slutt i går, helt tydelig at det var Eileifen hans som manglet 😉
   Veldig deilig å få unna disse tre tingene. Skulle gjerne fått gjort mer, men jeg ville ikke avtale noe etter at Nairo hadde vært hos veterinæren. En avslappende neste fridag? Tja, det kommer an på hva man regner som neste fridag 😉

   • boerboelheidi

    Klimasonene går fra 1 til 8, og vi bor “overraskende” i sone 8 😛 Men finnes nok mye fint vi kan ha også, f.eks snømann, iskrystaller og slik, hehe. Neida, finnes nok litt mer, får se når vi begynner å planlegge hagen litt.
    Veldig enig i at man bør sjekke og ta godt vare på øynene, så skal få bestilt meg en time jeg også.

    • Kjersti

     Heidi: *ler* Dere kan ha gran! Og i gran pleier det å henge mye moro! 😀
     Flink jente! <3 Det er bare så fryktelig dyrt med briller (og sikkert med linser også)... Nå gjenbruker jeg to innfatninger til de nye brillene, allikevel må jeg ut med ganske mange tusenlapper for progressive i begge.

     • boerboelheidi

      Linser er dyrt ja, men jeg synes det er verdt det. Må ha nye brille, men de blir billige.. Er bare til morgen og kveld, pluss en sjelden gang ellers.
      Brillene mine kom på over 10 000 sist, og det er noen å siden.. Er spent på hvordan det er med synet mitt nå, med tanke på progressive linser/briller *med tanke på min alder*. Finner det vel ut når jeg skal ha time

      • Kjersti

       Heidi: Er de summene jeg kommer opp i også, men denne gangen er det som sagt to par, siden jeg har innfatningene fra før.
       Jeg har nå begynt å komme i den alderen hvor armene mine til slutt ikke er lange nok, uvant siden jeg alltid har vært nærsynt 😉

       • boerboelheidi

        Jeg husker sjelden hva synet mitt er, men bestiller alltid linser med minus foran tallet.. og da ble det nærsynt har jeg funnet ut 😛 Det er veldig greit å se godt, så man bør nok sjekke synet regelmessig. Ihvertfall tenke på at man bør gjøre det..

        • Kjersti

         Heidi: :p
         Er med synstester som det er med andre undersøkelser, man vet man bør gjøre det, men man er ikke så flink til å faktisk få det gjort.