Hodet over jorda

Naboen har en skråning som bader i sol størsteparten av dagen (så sant det er sol, da), og der har det allerede kommet opp en krokus. En skinnende liten gul blomst som virkelig er et blikkfang når jeg går til og fra postkassa.

Det er ingen hemmelighet at vår hage ble totalt oversett i fjor. Jeg tok ikke vare på rosene mine, jeg luket ikke så mye som et gresstrå (bortsett fra litt ved jordbærene), og jeg la ikke granbar over noen ting. Derfor er jeg ganske spent på om noe som helst fremdeles er i live i år, men det er litt for tidlig å si noe om ennå.

Men jeg tok meg en tur ut nå på formiddagen, bare for å se om kanskje en krokus eller to fant det for godt å titte opp, selv om det er mer skygge der de står her hos oss enn de som er hos naboen, og selv om det er mye ugress der mine krokus står. Det var et nedslående resultat, det eneste jeg fant var denne lille saken som stikker hodet sitt en halv centimeter opp av jorda:

1 040413 KrokusJeg er ikke engang sikker på om det er en krokus, men jeg antar det, da det eneste andre blomstene som er i dette bedet bortsett fra roser, er typiske sommerblomster som krever litt mer varme enn det har vært så langt.

MEN! Jeg skal ikke klage, det er jo noe som er på vei opp! Så får vi heller håpe at påskeliljene kommer til pinse, at ihvertfall én av rosene mine lever, og at 2013 er året hvor jeg klarer å ta meg sammen og ta vare på de få blomstene jeg har 🙂

14 Comments

  • Kjersti

   Kristina: Jeg er ganske sikker på at det er en krokus, men jeg vet ikke 100 % sikkert før den kommer litt lengre opp av jorda 🙂 Jupp, er veldig glad for at ikke hele hagen er død! 🙂

   • Kristina

    Litt spenning i kvardagen må ein jo ha! 😀 Eg driv og trakkar rundt inneplantane mine i stova kvar dag for å sjå om det skjer noko, hehe… “er det kome nokre nye skot? ER det eit nytt blad eg ser komme ut der?!” Eg er nok litt sånn “små barn, store gleder” 🙂 Men det er så gøy å sjå når noko veks! Spesielt artig var det å kome heim frå påskeferie og finne ut at den flugeetande planta mi hadde tatt heilt fullstendig av i veksten.

    • Kjersti

     Kristina: *ler* Det har du rett i 😉 Jeg er veldig glad i inneplanter, men ikke så glad i de at jeg sjekker etter skudd og blader hele tiden 🙂 Her går det mer på at de vokser så fort at jeg ikke har plass til de, og derfor må kutte de ned ihvertfall én gang pr år. Men ja, det er kjempemoro når det vokser! Oi, kjøttspisende planter er spennende! Og litt skumle 😉 Moro når noe som er litt sjeldent virkelig trives 🙂

     • Kristina

      Eg har tatt litt av med inneplantane mine eg.. Har blant anna kjøpt litt stilige og ikkje så vanlege orkideear, og det er stor stas når dei plutseleg bestemmer seg for å blomstre igjen. ja det er stilig med slike kjøtetande plantar 🙂 Eg fekk ein såkalla Kannebærar (Nephentes) i innflytningspresang hjå ei venninne, og ho vert like forundra over kor stor planta har vorte kvar gong ho er innom! Hadde ein annan type kjøtetande plante tidlegare – ein Venusfluefangar, men den dreiv sambuaren min og putta store fluger i for han syns det var så artig, så planta vart heilt svart og råtna til slutt. Ho fekk rett og slett FOR mykje å ete! No får han ikkje NÆRME seg kannebæraren eingong! 🙂

      • Kjersti

       Kristina: Mamma har hatt dilla på orkideer i flere år, men hun har stort sett bare hatt de vanlige du får kjøpt på tilbud i blomsterbutikkene. Men det har vært veldig moro når de har blomstret igjen! Oi, jøsses, snakk om å dø av spising! :p Nei, da er det vel greit at han holder seg unna den ja 😉 Jeg har dessverre for få vinduer her, så jeg får ikke hatt så mange planter. Men de jeg har vokser jo som bare det 😉 Det første stedet jeg bodde da jeg flyttet hjemmefra hadde perfekte solforhold og masse vinduer, så der hadde jeg en periode over 70 inneplanter i stort og smått. Tok sin tid å vanne 😉

 • Siv Anita

  Jeg ser TO!!!! En midt på og en til høyre!!! 🙂

  Fantastisk å vite at det kan bli vår en gang i fremtiden…. selv om den ligger under en meter med snø her hos meg….

  • Kjersti

   Siv Anita: Det er faktisk tre, for den lys grønn/hvite saken bittelitt til venstre og litt lengre frem fra den i midten er også en spire 🙂
   Et lite tips: gå så lite som mulig på snøen, for da slipper den å bli til is når det blir varmere, og isen bruker enda lengre tid på å smelte 😉

   • Siv Anita

    Åh, nå ser jeg den tredje også! La ikke merke til den først…

    INGEN med vettet i behold trør ned i en meter halvråtten snø! Da setter man seg rett og slett fast… 🙁

    Nei, vi får håpe det blir vår snart, her også. Det blir spennende å se hva som befinner seg i hagen min! 🙂

    • Kjersti

     Siv Anita: De har kommet bittelitt høyere i dag, men nå blir det kjøligere igjen. Hos naboen, som har mer sol, er det nå 3 små søte gule krokuser 🙂
     *ler* Det har du rett i, sånn snø fungerer jo nesten som en myr.
     Det gjør det garantert, du har bare litt mer ventetid foran deg 🙂

 • Tove

  Lengter du etter vår? 😉 Er det ikke moro å gå sånn og speide etter hva som kommer?

  Det er utrolig som snøen smelter her om dagene, så her er krokusen på full fart og delvis i blomst. Men kun i bedet inntil husveggen. Og de første grushaugene på plass på stuegulvet. Joda det er vår på gang. Haster ikke så veldig for min del….

  • Kjersti

   Tove: Nja, jeg lenger vel ikke så mye etter vår, jeg vil bare bli kvitt denne “mellom”-årstiden, for som du sier, grushaugene er på plass hos oss også. Lot Nairo stå i løpestrengen tidligere i dag, nå står han til tørk på verandaen…og jeg har nettopp børstet av han en sandkasse pluss pels nok til en chiahuahua 😉
   Men ja, det er utrolig moro å gå og titte etter skudd og knupper og alt sånt! Og jeg er så spent på hva som lever i hagen min i år! Så moro at du har fått krokus allerede 🙂 Jeg har nok satt ned mine krokusløker på helt feil sted.

 • Heidi

  Usj, vi har bare snø og is, mye is. Tror 2/3 deler av plen er is, så tør knapt nok tenke på hvordan det blir, blir vel grønt til august :p
  Kos deg med det som spirer 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Æsj, så kjedelig! Du og Siv Anita lider under nogenlunde samme sjebne… Håper dere får masse sol og varme fønvinder fort! 🙂