Jakten på staver

Da jeg gikk Norge på tvers i fjor, fikk jeg låne gåstaver av Siv Anita. Det var jeg utrolig takknemlig for, både for at de hjalp meg i klatringen både oppover og nedover, fordi de gjorde at jeg ikke ble så sliten i armene, og fordi de hjalp meg å holde balansen. Nå kan jeg jo ikke bruke gåstaver mens jeg går tur med Nairo, da jeg ikke kan ha kobbelet hans i magebelte på grunn av ryggen min, men er Eileif med og går tur, er det han som går med Nairo, og da hadde det passet meg ypperlig å ha gåstaver.

Påskeaften tok jeg derfor turen til XXL i Sarpsborg. Jeg hadde fremdeles litt til gode der på et par gavekort, og ville bruke det på gåstaver. Joda, de hadde gåstaver, men hverken jeg eller ekspeditrisen klarte å skru fast teleskopdelen på stavene, og å ha gåstaver som ikke er høyere enn 70 cm er liksom litt bortkastet. Allikevel ville jeg få brukt opp gavekortene, og siden vi ikke har vært 100 % fornøyde med noen av drikkeflaskene våre, endte jeg opp med å kjøpe to av disse:

1 050413 Drikkeflaske

(bildet er lånt fra Nalgenes nettside)

Jeg har brukt flasken for første gang i dag, og er strålende fornøyd. Lett å bære med seg i hånda og god å drikke av. Det jeg angrer på, er at jeg kjøpe flasker på 0,5 liter, det blir litt lite. Så nå står det større varianter av denne på ønskelista, og på Nalgene sine hjemmesider kan man også lage sin egen variant. Jeg liker! 🙂

Jakten på staver fortsatte. Jeg stakk bortom Intersport på samme senter som XXL, men de hadde ikke gåstaver. På vei hjem, stoppet jeg på G-Sport på Svinesundparken. Der hadde de billige gåstaver i fast lengde, men jeg fant ingen lengde jeg synes funket for meg. De hadde også teleskopstaver, men de kostet like mye som en ukes matbudsjett, altså ikke aktuelt. Og til sist stoppet jeg på Intersport på Halden storsenter, men fikk der beskjed om at de skulle slutte å føre friluftsartikler (!), så de hadde heller ikke.

Da jeg kom hjem, tenkte jeg at det må da for svingende være mulig å få tak i teleskopgåstaver, så jeg satt igang et intensivt søk på nett. Til slutt kom jeg over denne nettbutikken, og de hadde jaggu teleskopstaver på tilbud! Det virker som om jeg fikk kjøpt det siste paret, for jeg finner de ikke igjen i nettbutikken, men det er disse jeg fikk hentet i dag:

2 050413 Staver(bildet er lånt herfra, en google-link da linken til originalsiden ikke virker)

Og nå serverer jeg dere noe å mobbe meg for på et sølvfat 😉 Jeg trodde at stavene besto av to stenger, og hadde lest meg frem til at riktig høyde på stavene for meg skulle være ca 110 cm. Så jeg vred og strakk ut stavene, og strammet de igjen på riktig høyde, og skjønte ingenting da håndtaket såvidt rakk meg til hoftene. Jaja, sikkert feilmerking, tenkte jeg, og justerte de til det som føltes som riktig lengde, noe som var helt i ytterkant av hvor langt jeg kunne dra stengene fra hverandre. Dette stusset jeg veldig på, for da er jo stavene egentlig laget for barn, kortvokste og oss som er max 160 cm lave. Satt stavene fra meg, men når det er noe som irriterer meg, klarer jeg ikke å skyve det bakover i hodet, så jeg tok de frem igjen. Oppdaget at foten nederst kunne tas av, slik at jeg da får pigger istedenfor. Perfekt for isføre 🙂 Men samtidig som jeg dro av foten, synes jeg at staven også ble litt lengre. Og da oppdaget jeg at det var en tredje stang inni der! Når jeg da fikk stilt den der den skulle være og så stilt den andre stangen på 110 cm, så passet de perfekt! Jeg må si jeg følte meg rimelig blond en stund der, jeg får skylde på de grå hårene og det faktum at jeg fyller rundt tall om 6 måneder minus 1 dag 😉

Nå gjelder det bare å få med seg Eileif på tur, så jeg kan teste ut de fine nye gåstavene mine 😀

God helg!

16 Comments

  • Kjersti

   Monica: Du sa egentlig mer enn nok nå 😉 Bare koselig, godt å kunne være til nytte 😉

   Og så må jeg bare si dette: i dag mangler det 21 dager på at det er 3 år siden jeg startet denne bloggen (jeg har jo blogget på andre platformer før). I løpet av disse nesten 3 årene har jeg vært så heldig at veldig mange har hatt lyst til å legge igjen koselige og hjelpsomme kommentarer hos meg, og du, Monica, skrev nettopp denne bloggens kommentar nummer 2000! Hver eneste kommentar jeg får, gjør at jeg får mer inspirasjon til å fortsette å blogge, så tusen takk til deg og alle andre som legger igjen noen ord her hos meg <3

 • Siv Anita

  OMG!!!!

  Kjersti; de stavene du brukte sist sommer var også 3-delt…. de beste er det… 😉

  Og det var kjempebra at du ikke kjøpte de med fast lengde, for når du skal bratt oppover, kan det noen ganger være greit å gjøre dem kortere. Og hvis du nå skulle komme ut for å skulle over ei bro (som f.eks. ligger litt under vann), kan det jo være greit å kunne gjøre dem litt lengre…. 😉

  Håper dere får ei strålende helg, i tre deler! 😉
  KLEM

  • Kjersti

   Siv Anita: Jammen…jeg stilte jo ikke på stavene jeg fikk låne, det gjorde jo du på fredagen, og da rørte jeg ikke lengden på de før vi klappet de sammen igjen på søndagen 😉 Og så må jeg (tydeligvis) være blond en gang i ny og ne 😉
   Tenker jeg holder meg unna både bratte klatrepartier og broer under vann, jeg :p Men jeg var fast bestemt på at det var teleskopstaver jeg ville ha, og nå har jeg det 😀
   Tusen takk, snuppa, du også! Fredag, lørdag og søndag 😉
   Stor klem!

   • Siv Anita

    he, he…

    Klart du også skal få ha blonde øyeblikk! 🙂

    Og bare for å ha det sagt;
    – jeg synes du var ei flink “fjellgeit” og ikke minst synes jeg du gikk veldig grasiøst over undervannsbroen! 🙂

    • Kjersti

     Siv Anita: Tusen takk :p
     *ler og ler* Når det gjelder fjellgeita Kjersti, så gikk det mer på stahet enn flinkhet 😉 Og jeg kan ikke påstå jeg følte meg veldig grasiøs over den broa, det er vanskelig når man ikke har følelse i føttene 😉 Men jeg er superstolt over at jeg kom meg over! 😀

 • Heidi

  Og jeg er så glad når slik skjer andre 😀 Og ikke minst, at de skriver det ned :)))
  Siden jeg aldri gjør noe “dumt”, så må jeg jo få flire litt av andre, hehehe.

  Det er igrunn veldig enkelt å ikke se de enkleste løsningene 🙂

  Jeg har lånt slike staver selv, tidligere. Og synes de har sine fordeler, så spørs om jeg skal kjøpe meg et par nå når jeg vet litt mer hva jeg skal gå etter 😉

  • Kjersti

   Heidi: Blæh! 😉 Jeg var veldig i tvil om jeg skulle gi dere denne historien, men jeg hadde jo allerede skrevet det på Facebook (følte jeg måtte forklare hvorfor jeg stilte det spørsmålet jeg gjorde), så da kunne jeg like godt skrive det her også. Godt jeg kan le litt av meg selv også :p
   Det sies at det enkle ofte er det beste, men fyttirakkern så vanskelig det skal være å finne ut av det som er enkelt! *ler*
   Kjøp teleskopstaver i så fall, du ser jo hva Siv Anita har kommentert over her, og hun har rett i det hun sier 🙂 Og så er det veldig greit (tror jeg) med utskiftbare tupper til forskjellig underlag.

  • Kjersti

   Kristina: *ler* Ja, jeg var fornøyd og skrekkelig flau over meg selv til slutt der 😉

 • Elisabeth

  Til den store ekspedisjonen jeg skal på til sommeren har jeg lyst til å ha meg en stokk i tre og slikt men er slike du har bedre på fjelltur?

  • Kjersti

   Elisabeth: Jeg har ikke erfaring nok til å komme med et veldig godt svar dessverre. Men, som Siv Anita skriver over her, så er fordelen med teleskopstaver det at man kan justere de ved behov, f.eks. i bratte partier. Jeg har bare brukt gåstaver 3 ganger så langt, og den største fordelen jeg merker, er at jeg ikke blir nummen i armene, det blir jeg gjerne hvis jeg går med sekk en hel dag og armene bare henger ned.

   • Elisabeth

    Det var et godt poeng, det at en blir nummen av å bare la armene henge en hel dag. 🙂 Får se om jeg får lånt meg et par teleskopstaver jeg kan prøve FØR turen 🙂

    • Kjersti

     Elisabeth: Jeg har gått over ei mil uten staver i dag, og fingrene mine ble så hovne at ringene satt bom fast. Så jeg anbefaler deg absolutt å teste, det er sikkert noen som har staver du kan låne 🙂