Hva har du i tursekken?

Som dere vet, er Eileif og jeg en del på tur. Noen ganger kjører vi tur fra cache til cache, andre ganger parkerer vi bilen og legger i vei til fots. Uansett turform, har vi stort sett alltid med oss en ryggsekk med innhold, og det er innholdet vi skal fokusere på nå. Etter at jeg fikk inn fine tips av dere i turklærinnlegget, håper jeg at dere nok en gang kan hjelpe meg med tips om hva dere har med dere på tur.

Hvordan vi deler inn dette er egentlig underordnet, men det er jo en viss forskjell på hva som blir med om man skal på en dagstur eller om man skal på en totimers tur til nærmeste vaffel-hytte. Det er også en viss forskjell på sommer- og vinter-tilbehør.

Produktomtaler er kjærkomment, og jeg er spesielt glad for å få tips om thermokopper. Vi har to fra Thermos, et merke jeg er kjempefornøyd med når det gjelder thermosen min. Men koppene er vi ikke kjempefornøyd med, for selv om de holder godt på varmen, så legger det seg vann mellom ytter- og innervegg uansett om vi vasker de for hånd eller i maskin, og dette bobler da ut når det kommer kokende vann i koppen. I tillegg har de begynt å avgi smak.

Det er også noen av dere som har dyr, og da ville det også vært veldig interessant å vite hva dere har med i sekken som er til dyra.

Gleder meg til alle fine tips, så lager jeg et samleinnlegg om en uke eller to!

{minsignatur}

16 Comments

 • Andrea

  Sporline og hundeposer til hunden, og vannflaske, en proteinbar (eller etellerannet enkelt spiselig) + hansker/lue/skjerf dersom det går mot kjøligere tider, til meg.. Og mobilen såklart. Om ikke annet bare for å ha mulighet til å ta noen snapshots 😉

  Har ikke tenkt på at jeg burde hatt med meg mer, men ved lengre turer er det klart at noe enkelt førstehjelpsutstyr kunne vært kjekt?
  Vi går stort sett bare kortere turer, på under 3 timer.

  Ved lengre turer er det vel også greit med litt enkelt spiselig til hunden også, samt vann dersom man er på tur i områder hvor det ikke finnes bekker etc..

 • Cecilie

  Jeg har alltid med masse vann, evt. kaffe/kakao. Jeg har ikke hund, men barn, da må man ha noe godt til pausen. For oss er det stort sett Gjende kjeks eller KvikkLunsj. Ofte har vi også med oss frukt. Innimellom griller vi også pølse på bål, det er godt!

  Når det gjelder klær, så er det vel bare en ting som gjelder: Klær etter vær. Hvor jeg da må innrømme at jeg uansett årstid (bortsett fra sommertid på Østlandet) har ull innerst.

  Når det gjelder termokopp kan jeg anbefale BODUM sine, de er virkelig bra. Kjempefornøyd med min. Det samme er 4 kolleger – hvis det på noen måte er et representabelt statistisk utvalg :o)

  • Kjersti

   Cecilie: Tusen takk for tipsene! De blir tatt vare på, og blir med i samleinnlegget 🙂
   Og jeg synes da absolutt at 5 er et representabelt statistisk utvalg, så Bodum er notert 😉

   • Cecilie

    Må utdype, at jeg mener Bodum Stål-kopp. Den kommer nå nemlig også i hardplast. Den har jeg ikke testet!

 • camilla

  For småturer blir det gjerne vann, kaffe, epler og som regel kjeks. Noe å plukke all soppen i 😉 Ettersom jeg er mest ivrig på å gå i skogen i soppsesong juli-til vinter. Gjerne når vi går ut, har vi med de klærne vi står og går i. Men jeg har en regnjakke fra bergans, den er jeg super-fornøyd med. Den er også ganske vindtett, lett og fin, og tar minimalt med plass. Den er som regel med.
  Ellers er vi ivrige padlere, og da helst med overnatting med telt. Da er sekken stor, og mye er med. Men uansett på små og store padleturer er fiskestanga og slukene med. 🙂
  Termosen vi har er fra Rast. Har ikke så god greie på termoser, den forrige vi hadde lakk jo. Så har ikke så store krav. 😉 Den vi har nå, er fin 🙂

  • Kjersti

   camilla: Tusen takk for tips! Alt noteres, og blir med i samleinnlegget.
   Veldig godt å finne ting man er fornøyd med, uansett om det gjelder klær eller utstyr. Finnes ikke noe værre enn å dra på tur (uansett om den er kort eller lang), og så oppdage at jakka ikke er regntett, at termosen lekker eller at buksa ikke er varm nok.

  • Kjersti

   Siv Anita: Da skal jeg lese gjennom innlegget ditt, og så tar jeg med tips derfra i mitt samleinnlegg 🙂
   Så lenge du gidder å bære, så er det jo bare å ta med deg det du vil 😉

 • Tove

  Sitteunderlag, kan være kjekt å ha med seg 🙂 Og så er jeg faktisk veldig fornøyd med mine gamle kaffeavtalekopper fra Statoil og YX 🙂

 • Carina Josefine

  Kamera, vannflaske, vannskål, godis til bikkja, og noe spiselig til meg. Kamera er et must! Mobil også. Huggorm tablettene er festet til halsbåndet på hunden. Sitteunderlag, og tørre sokker.

  På vinteren er det veldig sjelden at vi drar ut på noe mer en ganske korte gårturer, eller bare leker på et jorde i nærheten, så da pakker vi ikke så mye 🙂

  • Kjersti

   Carina Josefine: Tusen takk for tips! Det blir med i samleinnlegget en av de nærmeste dagene 🙂