Hva slags mat skal man ha med på telttur?

Eileif og jeg planlegger en helg i telt i løpet av sommeren. Vi er ikke 100 % sikre på hvor turen går, men enn så lenge er planen å dra og ta cachene til og på Vehuskjerringa (startcachen). Fjellformasjonen som har fått dette navnet ligger litt vest i Telemark, like nord for E134 ved Åmot. Rundturen er ikke så lang i kilometer, men det er en god del høydemeter som skal forseres, det tar ekstra tid så lenge vi skal cache oss rundt, og tunge ryggsekker kommer til å gjøre at farta må holdes nede.

Bilde fra teltturen sommeren 2013
Bilde fra teltturen sommeren 2013

Og det er nettopp dette med innhold i sekker som gjør at jeg trenger litt hjelp av dere. For hva tar man med seg av mat? Og da aller helst mat som er lett å bære. Vi tar selvsagt med stormkjøkkenet, og vi skal være ute i 3 frokoster, 2-3 lunsjer og 2 middager, pluss det man eventuelt skulle trenge innimellom. I tillegg må vi nok ha med drikkevann til oss tobeinte da CO skriver på cachesiden at man ikke skal stole på bekkene som eneste drikkevannskilde.

Så nå trenger jeg hjelp fra dere som er vant til å være på telttur: hva har dere med av mat?

6 Comments

 • boerboelheidi

  Så flott som designet har blitt, og med det flotte bildet 🙂

  Jeg er nok ikke så mye til hjelp ang mat og pakking, har en tendens til å pakke litt ekstra, og så litt til.. Jeg er veldig opptatt av å ha med god mat når jeg er på tur (er man glad i mat..) så vekten er ikke alltid det første jeg tenker på.
  Men, Real turmat er jo et bra alternativ. Vi har brukt det en del, selv om jeg er så kresen at jeg liker bare et par av de. Skal man bruke det, så bør man sjekke prisen, den variere utrolig mye. Jeg har kjøpt på “kampanje”/tilbud et par ganger, og da kjøpt mye (nok til et par år 😛 ) Men da har prisen vært veldig bra. XXL og G-sport har ofte billig Real turmat.
  Ellers er det jo noe med type mat, varme og holdbarhet. Spekepølse og syltetøy på flaske synes jeg er veldig greit som pålegg, og tubeost.
  Jeg skal ikke si så mye om colaflasker..

  • Kjersti

   Heidi: Takk! Er ganske fornøyd selv 🙂
   Jeg har ingen planer om å pakke mer enn nødvendig på denne turen, derfor er det greit å prøve å planlegge så nøye som mulig. Er glad i god mat jeg også, men ikke for enhver pris 😉
   Real turmat har jeg aldri smakt, har bare sett på prisene og de er jaggu høye nok. Så takk for tips om XXL og G-sport, jeg skal absolutt følge med!
   Ja, man må jo også ta hensyn til at maten ikke skal bli dårlig i løpet av de få dagene. Og så tenker jeg det er mest lettvint om Eileif og jeg spiser det samme pålegget, istedenfor å ha med litt til han og litt til meg, og så blir ikke alt spist opp. Det er ekstra vekt man ikke trenger, tenker jeg. Colaflasker har jeg ikke tenkt til å ha med meg :p

   • boerboelheidi

    Jeg trøster meg med at vekten minsker etterhvert som man spiser/drikker, spesielt med tanke på colaflasker.. 😀

    Det blir en fin tur da, med alle smilefjesene 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Joda, det er sant, men med tanke på høydemeterne vi skal opp før middag på dag 2, så vil jeg helst ha minst mulig i sekken allerede da 😉
     Ja, hvis det blir den runden, håper jeg inderlig at vi finner alle, inklusive mysteryene/bonusene, for jeg har ikke planer om å dra dit igjen!

 • Ellen

  Real turmat er absolutt kurant, og se etter salg ja, da trenger det ikke bli så dyrt 🙂 Vi pleier å ha 1-2 måltider med slikt. Ellers er potetstappe med posesuppe (lag med tørrmelk og vann) som “saus” også veldig godt til middag. Ellers pleier vi å ha pølsemåltid til første dagen ellernoe, og etter det går det i tørrmat. Til lunsj og frokost pleier vi å ha med blandinger til lapper eller pannekaker, lager ferdige porsjonsposer med tørrmelk oppi, så trengs bare vann der og. Ellers er havregrøt også veldig greit, da trengs jo bare vann. Til snacks mens vi går er spekepølse gull, samt sjokolade/nøtteblandinger. Vi pleier å pakke hver dags måltider for seg, i ferdige “porsjonsposer” oppmålt i hva en skal ha, liksom. Altså, kjøper sånn ferdigpose med lapper på butikken, også deler den opp til det som ca er dagsrasjon, putter oppi litt melkepulver, og tada! Av krydder pleier vi å ha med salt, pepper og sukker/kanelblanding. Pålegg pleier vi faktisk å droppe 😛

  Kinkig med lite vannkilder på veien, det pleier vi å belage oss på. Men da ville jeg prioritert vann ja. Har dere camelbaker? Det er veldig grei måte å få med seg vann på 🙂

  • Kjersti

   Ellen: Tusen takk for alle tips! Jeg skal absolutt være på utkikk etter real på salg.
   Skjønner hva du mener med ferdige porsjonsposer, men trenger litt mer info på dette med mengde melkepulver i f.eks. lapper. Men du kan jo dette og tar det antagelig på “gefylen” 😉
   Jeg tror det blir litt vanskelig å finne en runde som både har cacher og vannkilder :p Men vi har en camelback, så den blir helt sikkert med. Og selv om plastflasker har litt egenvekt, så tar vi med de også. Skulle vi gå tom for friskt vann, er det jo bare å koke vann fra bekken og kjøle det ned. Ikke like godt, men ihvertfall trygt.