Langhelg og litt til

Vi har nå lagt en fin langhelg bak oss. Uansett hvor glad man er i jobben(e) sin(e), så er det alltid godt med en ekstra dag fri, uansett hva man velger å bruke den dagen på.

Men jeg vil starte litt før langhelgen, med å vise den nydelige gullbusken som står bak den ene jobben min:

1 040515 290415 Gullbusk bak HKKEn av mine absolutte favoritter om våren! Jeg kjøpte en busk og plantet i hagen her hjemme for noen år siden, men den ville ikke etablere seg. Bedre lykke neste gang.

Dagen etter var det slutt på sola. Det henger en rosa paraply på kontoret mitt på den andre jobben, og selv om jeg har hette på så og si alle jakkene mine, så er det noen ganger det er mer hensiktsmessig med en paraply, og dette var en sånn dag:

2 040515 300415 Råsa paraplySå kom fredag og fridag. Været var bra, og vi bestemte oss for å dra på hytta for å få gjort litt der. Byggemessig gjenstår det en del lister (man skal vel aldri bli helt ferdig med lister, skal man?), ellers er det rydding og vasking igjen. M.Y.E. rydding og vasking. Men vi fikk satt på plass litt, og det er bedre enn ingenting. Og så kunne jeg konstantere at det blir moreller i år også:

3 040515 010515 Morellblomster på hyttaDa vi kom hjem fra hytta, hadde jeg 70 mail i innboksen min. 70! Det viste seg at en av de mer driftige geocacherne her i Halden bokstavelig talt hadde satt Halden på kartet med 67 nye mysteryer (den 67. cachen ligger litt utenfor kartutsnittet):

04 040515 KartDet er ingen hemmelighet at jeg ikke er det minste glad i mysteryer, men jeg måtte jo ta en nærmere titt på disse. Og overraskelsen var stor da jeg fant ut at hver enkelt cache hadde fått navn etter andre aktive geocachere bosatt i Halden, og en av cachene hadde fått mitt nick! Utrolig koselig og veldig rørende!

Oppgaven på “min” cache skjønte jeg ikke stort av. Men det var 10 andre jeg satt igang med, som jeg trodde var greie å løse. Det viste seg at jeg hadde bommet totalt på én av de, så den har jeg skrinlagt. De 9 andre har jeg ikke stresset med å dra ut og ta, FTF-sjansene forsvant ganske fort.

På lørdag prioriterte jeg derfor andre ting. Først å dra på salg på Gårdsbutiken, og så rekognoserte jeg i et område for å se om det er mulig å legge ut en eller flere cacher der. For interessant historie er det i så absolutt i dette området:

5 040515 020515 GravhaugPå lørdagskvelden hadde jeg fått noen forsiktige dytt i riktig retning av CO for å finne løsningen på “min” cache. Ingen hadde logget enda, men jeg gadd ikke dra ut sent på kvelden for å kjøre en time for å få FTF’en, så jeg lot det ligge.

På søndag skulle jeg først en liten tur til ei venninne, og så skulle jeg videre på geocachingevent for å feire at det er 15 år siden den aller første cachen ble publisert. Fremdeles var ikke “min” cache logget, og CO synes det hadde vært veldig moro om jeg fikk FTF på den, så jeg kastet meg i bilen. Hadde i bakhodet i hvilket område den skulle ligge, dobbeltsjekket på GPS’en, og så at jeg husket feil. Kjøreturen ble derfor ganske mye lengre, men jeg fant frem til riktig grusvei, kjørte til en bom og gikk den lille kilometeren inn til der cachen skulle være. Stusset litt over at T-ratingen ikke helt stemte, men holdt på i 15-20 minutter for å finne cachen før det går opp for meg…kanskje jeg har tastet feil koordinater på GPS’en??? Dobbeltsjekket, og joda, jeg var helt på feil sted. Riktignok ikke mer enn ca 4 km feil i luftlinje, men en kjøretur på 20 minutter for å komme til rett område. Og når jeg først kom dit, var det helt klart hvorfor T-ratingen var så høy som den var. Stresset avgårde, kom frem til GZ, og finner ingen cache. Holdt på å gi opp, men ringte CO for å få et hint, noe som var umulig for henne av helt logiske årsaker. Legger på, snur meg rundt, går til nærmeste sted som passet hintet, ingen cache, går til neste sted som passet hintet, og der lå den jaggu, med en helt tom loggbok! Jippi!

Jeg var nå en time etter skjema, men fikk dratt innom venninna mi i et lite kvarter før jeg hastet videre til eventet. Stappfullt med folk, 55 loggede nick så langt. Fint vær, god stemning, koselige folk, og publisering av en ny cache med FTF event-style. Kan ikke tenke meg så mange bedre måter å tilbringe en søndags tidlig ettermiddag på!

Og etter en avslappende kveld hjemme var langhelgen så over. Til helgen er det konfirmasjon, og helgen etter er delvis langhelg igjen med en inneklemt dag og så 17. mai.

Avslutter med en annen vårfavoritt; Marianøkleblom:

6 040515 020515 MarianøkleblomHa en riktig fin uke!

6 Comments

 • boerboelheidi

  Så gult, grønt og rosa det er hos deg da! Her har vi ikke engang grønt gress.. men kommer vel engang i løpet av sommeren.

  Så morsomt med de mysteryene, for å ikke snakke om “din” cache og når og hvordan du logget den, den kommer til å bli husket regner jeg med 🙂
  Var inne å leste loggen også 😀

  • Kjersti

   Heidi: Ja, her er det vår! Vi hadde jo noen dager for et par uker siden som hadde nesten sommervarme, så det satt igang blomster og trær skikkelig. Nå har det blitt kjøligere igjen, men det er allerede mye som er i full blomst.
   Ja, den kommer så absolutt til å bli husket! Måtte jo le av meg selv midt ute i skogen der, når jeg oppdaget at jeg hadde feil koordinater. Stressa ble jeg også, og veeeeldig varm! Men jeg rakk jo alt jeg skulle, bortsett fra at jeg ikke fikk pratet så mye med venninna mi som jeg ville. Er spent på hvor lang tid det tar før noen flere logger den, for jeg tror at løsningen er ganske enkel for de mest innbitte mystery-løserne 🙂

   • boerboelheidi

    Her er ikke noe koselig vårvær, ble egentlig bedre temperaturer i dag, men da ble det en kald vind. jeg har fyrt i ovnen i kveld 🙂
    Ja det er jo noen som liker mysteryer også, jeg er ikke av de 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Vi fyrer her, vi også, regn og surt i hele dag. Så helt vår er det ikke enda, men det kommer 🙂
     *ler* Nei, ikke jeg heller! Blir bare grinete av å se på enkelte av de, så jeg har blitt flink til å overse spørsmålstegnene på kartet :p

 • Tove

  Så fin bloggen din har blitt! .) Flotte bilder du har lagt ut denne gangen. Ja litt ekstra flotte mener jeg.

  Jeg tror jeg MÅ prøve å få logget den cachen “din” høres litt spesiell ut 🙂

  Vårn er på plass her og, men ligger fortsatt laaaaangt etter dere og joda det er fortsatt en del snø i skauen.

  • Kjersti

   Tove: Takk! Jeg følte det var på tide med en forandring igjen, og jeg er ganske så fornøyd. Liker ikke at der man må klikke for å få kommentert ligger over selve innlegget, men det er det jo dere som kommenterer som må leve med.
   Takk for det også 🙂
   Da prøver vi å få den inn på ruta på torsdag 🙂
   Snø har vi ikke sett her på en god stund nå, og jeg håper ikke den kommer tilbake før i november!