Indisk curry med strimlet svinekjøtt

Nå kommer jeg med et nytt middagstips, men aller først må jeg bare fortelle kort om i går.

Denne helgen feirer altså Halden by 350 år, og det ble blant annet markert med et geocachingevent i går. Og for et vellykket event! Stappfullt med folk (61 nick som har logget attended så langt), event-style FTF på de 14 cachene som ble publisert i forbindelse med eventet (noe som vil si at alle eventdeltakerne som logget de nye cachene i går deler FTF på de), og trivelig på alle mulige måter. Jeg stoppet kun ved to cacher på vei hjem, men mange hadde tatt alle. Men det jeg kommer til å huske aller best fra eventet, er en av kakene:

1 120415 110415 Geocachingevent Halden by 350 årIkke bare var den fantastisk å se på, den smakte også nydelig, og så var den i tillegg sporbar! Jupp, nede på den ene siden sto det et TB-nummer, tror det må være første og siste gang i historien at jeg får logget en kake! 😀

Så, over til middagstipset.

Jeg veier meg jo hver 14. dag, da jeg veier Nairo. Og den siste tiden har tallene på vekta bare blitt høyere og høyere, noe jeg ikke er spesielt fornøyd med. Jeg kommer aldri til å være hverken slank eller tynn, men jeg har en komfortsone jeg gjerne vil holde meg innenfor, og det har jeg ikke gjort på en stund. Så nå har jeg bestemt meg for å gjøre noen endringer. Trene aktivt for å trene er ikke noe som frister, så jeg må kutte ned på hva jeg spiser og mengden jeg spiser. I tillegg ønsker jeg å finne sunne alternativer til en del av middagene vi normalt spiser. Jeg kommer aldri til å kutte ut noe helt (jeg måtte jo selvsagt smake på den nydelige kaka i går 😉 ), men det er bare snakk om å som sagt kutte ned og bytte på litt. Og i dag skulle vi altså prøve noe nytt, og for en suksess!

Indisk curry med strimlet svinekjøtt

2 120415 Indisk curry med strimlet svinekjøttJeg har registrert meg på Matprat (PilarisKjersti), og har så smått begynt å titte rundt der inne. Og en av de første rettene jeg fant var altså denne. Her er oppskriften:

4 porsjoner
600 gr renskåret og strimlet svinekjøtt
2 ss margarin til steking
2 stk løk i båter
60 gr finhakket fersk ingefær
4 ss indisk karripasta
2 bokser (á 400 ml) lett kokosmelk
4 stk revet gulrøtter
400 gr kinakål i strimler
20 stk sukkererter i strimler
4 ss asiatisk fiskesaus
1 ts salt
1/2 ts pepper

Varm margarinen i en kjele. Når margarinen har sluttet å bruse, fres løk og ingefær til det er mykt og blankt. Ha i karripasta og fres i et minutt til. Tilsett kokosmelk og revet gulrøtter, kok opp.
Tørk kjøttet med litt kjøkkenpapir og ha det i gryten. Kok opp og senk varmen, og la gryten koke på svak varme i 2-3 minutter, eller til kjøttet er gjennomkokt.
Ha i kinakål og sukkererter og la alt bli gjennomvarmt.
Smak til med fiskesaus, salt og pepper.
Serveres i dype skåler.

Superdupergodt, og anbefales på det sterkeste! Den er litt hot, så egentlig er vel dette noe man bør nyte på kalde høst- og vinterkvelder, men jeg skal love dere at vi ikke skal vente til høsten med å lage denne igjen, for den var altså så god (og vi skal ha restene i morgen 😉 ).

Husk å fortelle meg hva dere synes hvis dere prøver å lage!

14 Comments

 • boerboelheidi

  Sporbar kake 😀 Og den var flott å se på også.

  Usj, ja den vekta.. jeg er ikke så fornøyd med vekten her jeg heller, vurderer å kjøpe en ny.. men noe sier meg at det ikke hjelper. Gikk ned noen kg i fjor, men noen av de har kommet løpende etter meg igjen, så må finne på noe mer smart nå.
  Jeg er glad i mat, for å ikke snakke om godteri og brus, så skal ikke si så mye, men har et håp om å ned noen kg denne våren/sommeren, igjen 😛
  Er helt enig i dette med komfortsone, det er det viktigste, uansett tall på vekta 🙂

  Oppskriften så god ut, og jeg liker sterk mat, så skal se om jeg får prøvd denne.

  • Kjersti

   Heidi: Den kaka tok bokstavelig talt kaka! :p Helt fantastisk, du må gå inn og lese loggene på den (den heter The Breadless Chameleon, TB’en knyttet til kaka altså).
   Jeg har følgende “oppskrift” på å gå ned noen kilo:
   1. Jeg tar to kapsler epleeddik og krom pr dag.
   2. Jeg sørger for å ha frukt i hus.
   3. Jeg er veldig bevisst på hva jeg tar tak i når jeg står med hodet inne i kjøleskapet på jakt etter noe godt.
   Jeg har ikke på noen måte kuttet ut sjokolade, sukker og alt det der, men jeg har kuttet ned på det, og på bare en uke ser jeg gode resultater på vekta.
   Curryen er ikke kjempesterk, men du kjenner den bak på tunga og du blir varm i kroppen. Virkelig god!

   • boerboelheidi

    Leste noen av loggene nå, greit å vite at det vare en kake man kunne spise :p

    Jeg må nok skjerpe meg mye ang hva jeg putter i meg ang vektnedgang. Det blir for mye av mye.. Satser mest på å være mer aktiv jeg 😀

    • Kjersti

     Heidi: *ler* Ja, det var nok greit å vite 😉
     Jeg er for lat til å være nok aktiv til at det skal ha noen effekt, så jeg satser heller på å kutte ned på inntaket 🙂

 • gryanettn

  Den curryen så utrulig god ut! Blir nødt å prøve den en gang ^.^ Jeg har besvisst holdt meg unna vekta dei siste mnd, Skulle tru at fire mnd med intensiv sykehuspraksis hadde gjort susen, men neida 😮 Har blitt litt flinkere med brus og snoperier, men det blir vell ikke å holde så lenge -fnis-. Er forresten også igang med bloggingen igjen 😉

  • Kjersti

   gryanettn: Den var veldig god, og like god dagen etter også faktisk 🙂
   Hvis jeg bare klarer å gå ned noen kilo, så kan jeg unne meg litt mer etterpå. Hadde en smell i dag, klarte ikke styre unna en punsjbolle :p
   Så bra! Gleder meg til flere bilder av pelsdotten din 🙂

 • Tove

  Stilig kake, ingen tvil om at det var geocachere der nei. Men syns egentlig kaken jeg skimter ved siden av ser enda bedre ut.

  Uff ja den vekta, den er skrekk og gru. Jeg MÅ få gjort noe, men jeg har så innmari dårlig viljestyrke så det med å redusere inntaket, eller kanskje vel så viktig putte inn mer fornuftige ting og kutte ut det andre, går skrekkelig dårlig. Satser på at jeg får gjort alvor av mer aktivitet og forbrenning så fort snøen for svinner og det blir bedre å gå lengre turer og litt jogging.

  • Kjersti

   Tove: Den var veldig god den ved siden av også, og den var også veldig fin, men den var liksom en helt vanlig kake sammenlignet med cachekaka 🙂
   Så lenge du vet at du er flinkere til å øke aktivitetsnivået enn du er til å kutte ned på inntak, så er det jo veldig bra å gjøre det på den måten. Jeg vet at jeg er flinkere til å kutte ned inntaket, så da gjør jeg det sånn. Jeg kommer ikke til å holde det for evig, men bare jeg klarer å komme meg ned til noe jeg kan være litt mer komfortabel til, skal jeg være fornøyd. Når det gjelder aktivitet, dvs gå turer, så har jeg bare helgene å ta av uansett om det er vinter eller sommer, så der er det vanskelig å gjøre noe. Og sånn derre trening på treningssenter og sånt, det gidder jeg bare ikke. Altfor lat 😉

   • Tove

    Jeg nekter å gå på treningssenter. Det gjenstår fortsatt å se om aktiviteten går opp.Heldigvis lysere dager og energien øker litt – håper jeg.

    Kaka var helt spesiell og artig og ser skrekkelig god ut den og.

    • Kjersti

     Tove: Vi får satse på det 🙂
     Den var veldig god altså, godt at sånne kaker alltid er mektige, ellers hadde jeg nok spist enda mer enn jeg gjorde 😉

 • Tove

  Glemte jo å si at jeg er mektig imponert over deg og vektresultater allerede.

  • Kjersti

   Tove: Takk! Er veldig fornøyd med den første uka, blir spennende å gå på vekta igjen til søndag 🙂

 • LIFESTYLE & INTERIOR by Sessan

  Jag var bara tvungen att titta in till dig, när jag såg du hade blogg.
  Du vad hungrig jag blev nu, måste testa ditt recept en dag 🙂

  Så har jag scrollet litt här i bloggen & säger wooow vilka härliga bilder du visar. Älskar alla dina natur bilder verkligen!! Å så hund da <3 <3

  Glada Hälsningar från Sessan nere i Halden centrum 😉

  • Kjersti

   Sessan: Koselig at du stakk innom her også 🙂
   Den curryen var hot og veldig god! Du må si ifra hva du synes når du har prøvd 🙂
   Tusen takk! Jo mer jeg kommer meg ut i naturen, jo gladere er jeg. Og da må jeg jo vise frem hva som gjør meg glad. Og Nairo er alltid med 🙂
   Hilsner tilbake fra meg her ute på landet 🙂