Januar 2023

Månedens høydepunkt:
Nyttårseventet:

Selv om den nye plassen ikke var optimal, så var det koselig å holde nyttårsevent igjen, etter 2 års opphold.

Månedens bøker:
Meg (s)om mamma av Line Victoria Husby:

Jeg liker ikke at det ikke er en rekkefølge i boka. Det blir for mye hopping frem og tilbake mellom gravid, etter gravid, før gravid, og mellom før og etter morens plutselige dødsfall. Men jeg liker ærligheten og åpenheten hun gir oss, noe jeg ikke kan si har kommet noe særlig frem i bloggen hennes, etter å ha fulgt den i mange år. Og det skriver hun jo om i boka også, at bloggen til en viss grad ble en fasade og en skjerm mot hennes egen virkelighet. Det er interessant å få et innblikk i personen bak bloggen (og Instagram og Snapchat og andre SoMe), selv om det også kan være litt overraskende da man automatisk danner seg et bilde av hvordan en profilert influencer er, og ikke tenker over at det ligger mer bak enn det man ser. Så ja, det ble en liten tankevekker.
Terningkast 3.

The seven husbans of Evelyn Hugo:

Jeg har ikke lest en eneste bok på engelsk siden Harry Potter kom, og selv om jeg er ganske stødig i engelsk, var jeg spent på om det ville bli for tungt å ha denne boka som sengelektyre. Det var det ikke på noen som helst måte, og selv om det er enkeltord jeg ikke vet betydningen av, hemmet det meg ikke i forståelsen og sammenhengen i boka.
Den eneste grunnen for at jeg kjøpte boka, var at jeg skulle ha to andre bøker på engelsk som gaver, og bokhandelen har 3 for 2 på engelske bøker. Akkurat denne boka ble valgt da den var månedens utvalgte på norsk i bokhandelen den måneden, men jeg kan ikke si at beskrivelsen av boka gjorde at jeg gledet meg noe veldig.
Der tok jeg enormt feil, og jeg kan ikke si annet enn at jeg storkoste meg fra start til slutt! Siden vi blir kjent med et helt liv, og spesielt siden det er et veldig innholdsrikt liv, er det hele tiden noe som driver boka fremover, aldri en kjedelig side. I tillegg tar den blant annet opp et tema som er altfor aktuelt selv i dag, selv om det var mye mer kontroversielt den gangen. Og hva man må gå gjennom for å kunne få lov til å være sammen med den man er glad i.
Terningkast 6 og favorittbok!

Månedens Nairo:
Her ligger han veldig ofte, også i skrivende stund:

Da har han kontroll på meg når jeg sitter ved pc’en, og på Eileif når han sitter i stua 😉

Månedens geocaching:
Tur til Hvaler sammen med Raymond:

Veldig hyggelig å være på tur sammen med Raymond igjen, og stas å finne litt flere cacher enn bare de jeg “trenger” for å fylle datoen.

Om lørdag var jeg en tur alene i området rundt Kongsten fort i Fredrikstad, og selv om det bare ble de funnene jeg trengte, så var det kos allikevel:

Månedens naturbilde:
I tillegg til å være på Kongsten fort om lørdag, var jeg også utom Øra naturreservat. Og jeg var kjempeheldig med både tid og sted, for jeg fikk glimt av en nydelig soloppgang:

Har du hatt en fin start på 2023?

2 Comments

 • boerboelheidi

  Fine bilder 😊 Tenk å ha slike cacheturer rundt seg i januar da 😆
  Egentlig synes jeg at det er godt at januar snart er over 😄

  • Kjersti

   Heidi: Takk! Det har snødd her i dag, men det er for mildt til at det legger seg, heldigvis! Så vintre uten snø er helt normalt, og jeg har ikke tenkt å flytte noe sted hvor det ikke er sånn 😉
   Jeg også!