Jeg fikk tak i den!

For mange år siden leste jeg en bok som satt dype spor i meg, rett og slett på grunn av sin råskap, brutalitet og surrealisme. Samtidig var det en stemme i meg som sa at det ikke skulle forundre meg om noen prøvde seg på dette, selv om jeg så inderlig håper at ingen noen sinne gjør det.

Boka het Dødsspillet, og var skrevet av en for meg ukjent forfatter, Richard Bachman. Jeg aner ikke hvor boka ble av, men den befant seg ikke i noen av mine bokhyller når jeg prøvde å lete etter den. Og jeg har ikke en tendens til å kvitte meg med bøker jeg liker, derfor forstår jeg egentlig ingenting av forsvinningsmysteriet.

Etter litt googling fant jeg ut at Richard Bachman er et pseudonym for Stephen King, men det hjalp meg ikke i letingen etter boka. Nå kan jeg ikke påstå at jeg har leta ofte og over alt, men med ujevne mellomrom har jeg tittet innom både bokhandlere på nett og bruktsalg på nett, uten hell.

For ca halvannet år siden spurte jeg på Facebook om noen av mine venner eller bekjente hadde boka og ville selge den. Ett av svarene jeg fikk var fra en kollega som aldri i verden skulle kvitte seg med boka 😂 Men jeg var jo like langt… Fikk også et tips om å sjekke nettsiden bookis, noe jeg gjorde, men fremdeles uten hell.

Letingen har ligget på is en stund, men for et par uker siden fikk jeg for meg at jeg skulle sjekke bookis igjen. Og jeg fikk treff! Riktignok på den engelske versjonen (The Long Walk), men det var for meg knekkende likegyldig, jeg skulle ha den! Og her om dagen kunne jeg hente den i en pakkeautomat:

Litt slitt, men det skal jo en brukt bok være. Hovedsaken er jo at boka henger sammen og at ingen sider mangler, så jeg er strålende fornøyd og gleder meg som en unge til å lese denne brutale boka igjen. Nå er det ingen hemmelighet at jeg har mange bøker som venter på å bli lest, så det drøyer nok en god del måneder til jeg kommer til denne boka, men da har jeg noe å glede meg til! 😍

2 Comments

 • boerboelheidi

  Aldri hørt om den, og etter å ha lest om hva den handler, så kan jeg si at jeg ikke kommer til å lese den noen gang heller. Hadde det vært tidligere, så kanskje. Har endret litt på hva jeg leser og hvilken filmer jeg ser på med alderen merker jeg 😯😄
  Leser du bøkene i en bestemt rekkefølge, siden du ikke kommer til denne før om en del måneder? Den du får tak i sist blir lest sist?

  • Kjersti

   Heidi: Den passer nok best for de som liker King veldig godt, eller som liker psykologiske thrillere veldig godt. Jeg leser alt for mye romantisk drama for tiden, så jeg trenger noen andre bøker innimellom for å få litt variasjon.
   Omtrent noe sånt, ja. Hvis jeg kjøper en bunke med bøker, sånn som jeg har gjort nå, så sorterer jeg de sånn at de bøkene jeg gleder meg mest til å lese kommer innimellom de andre. Pluss at jeg sorterer litt etter sjanger også, sånn at jeg ikke får flere krimbøker etter hverandre 😊

Det er så koselig å få kommentarer, så legg gjerne igjen noen ord :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.