Julemarked på festningen 2023

Det er noen år siden sist jeg var på julemarked i festningen, men om lørdag tok jeg meg en tur. Var der på tidlig ettermiddag, så det ble ikke noen koselige stemningsbilder med masse lys, men stemning var det jo allikevel. Sånn som her ved inngangen til indre festning:

Jeg prøvde å få med meg alt, men det ble ikke så mange bilder inne noe sted, da det er altfor mye folk. Men ute på Dronningens bastion var det hengt opp lyslykter fra byens barnehager, og utifra bildene jeg har sett, lyste de så godt på kveldstid at de var synlige fra sentrum:

Jeg tittet så vidt innom smia:

Og etter å ha gått gjennom alt i indre festning, ble det en liten runde på Place D’Armes:

Soldatene på festningen var også på plass:

For dere som ikke er kjent med festningen, så er det ingen aktiv soldatvirksomhet der lenger, dette er spesielt interesserte som kler seg ut i passende anledninger.

Det var stort sett de samme tingene som alltid som var til salgs. Strikkede produkter, smykker, mat som enten kunne spises der eller tas med hjem, annet håndarbeid, suvenirer, 4 eller 5 boder med spekepølser, bøker og masse mer. Det var flere ting jeg holdt på å kjøpe, men så stoppet jeg meg selv ved å tenke: trenger jeg egentlig dette? Svaret var alltid nei, bortsett fra denne kanelbollen:

Regner med at de fleste av dere vet hvor stor en Bic-penn er, så da skjønner dere også hvor gigantisk kanelbollen er. Og den var supergod! Laget hos Den gamle kommandant, og jeg vet de selger den til vanlig også, ikke bare på julemarkedet. Så løp og kjøp 😄

2 Comments