Juniboka

Det var med nød og neppe at det ble noe bokinnlegg for juni, jeg ble nemlig ferdig med en 718 sider tykk bok i går! Det har tatt sin tid å lese den, ikke fordi den har vært vanskelig å komme gjennom, men fordi noen av kapitlene har vært i korteste laget, og da er det ofte jeg velger å sove etter ett kapittel istedenfor å lese to.

Men, i går ble jeg som sagt ferdig, og boka jeg har lest er “Den lange, hvite skyens land” av Sarah Lark:

En fargesprakende familiesaga fra New Zealand. London 1852. Helen Davenport er ugift og guvernante i en velstående familie, men lengter etter mann og barn. I New Zealand er det overskudd på gifteklare ungkarer. Da Helen får muligheten til å reise dit for å gifte seg med en sauebonde hun aldri har møtt, bare brevvekslet med, griper hun sjansen. Samtidig blir den vakre rikmannsdatteren GwyneiraSilkham brukt som innsats i et kortspill. Den mystiske baronen som har vunnet henne, vil gifte henne bort til sønnen sin. Familien er skandalisert, men Gwyn er glad for å begynne et nytt liv i New Zealand, langt fra sosietetslivet i Wales. På overfarten til Christchurch møtes de to kvinnene og blir venner, til tross for klasseforskjellen.Tilværelsen – og ektemennene – på New Zealand viser seg å bli helt annerledes enn de hadde forestilt seg, og kvinnene må hjelpe hverandre til å skape det livet de hadde håpet på. En fengslende historie om kjærlighet og hat, tillit og fiendskap, og to familier som er uløselig knyttet sammen.

Min omtale:

Jeg var skeptisk til å begynne med, men det tok ikke mange sidene før skepsisen forsvant. Man blir virkelig kjent med karakterene, man lever seg inn i livet deres, og blir sint, frustrert, lei seg, glad og lykkelig sammen med de.
Siden jeg har hatt en Border Collie selv, var det vel de jeg lettest så for meg hvordan så ut 😉
Det som trekker ned, er at årene går fort forbi i boka mot slutten. Jeg forstår at boka hadde blitt ekstremt lang hvis man skulle flettet inn hendelser i “venteperiodene”, og siden boka allerede er på 718 sider, er det kanskje greit at det blir litt hopping.
Alt i alt en veldig god bok. Fengende, godt språk og gode beskrivelser gjør at jeg lever meg inn i boka, noe som ikke skjer så altfor ofte.
Terningkast 5.

Anbefales så absolutt, perfekt til de lange, late dagene hvor man enten ikke har lyst til å legge boka fra seg, eller man trenger noen korte kapitler innimellom andre aktiviteter.