Luftveisinfeksjon i ukesvis

For 4 uker siden våknet jeg en torsdags morgen med fryktelig vondt i halsen. Påfølgende fredag, lørdag og nesten hele søndag gjorde jeg nesten ikke noe annet enn å nyse, og så gikk det over i hosting. Konstant hosting. Så mye hosting at jeg hadde vondt fra skulderbladene ned til korsryggen. Feber var av og på, tett nese og tette bihuler var av og på.

Da jeg var hos legen mandag i forrige uke for blodprøver, nevnte jeg hostingen for han, og jeg fikk resept på hostesaft. Den hjalp ikke noe særlig, og selv om hostingen var blitt mindre, var den ikke borte.

Nå om mandag, 3 1/2 uke siden den torsdagen, våknet jeg nok en gang med fryktelig vondt i halsen, og det var ingen tvil i min sjel om at jeg nå startet på en ny runde, selv om jeg ikke var ferdig med forrige runde. Fy f! 😫

Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay

I går ringte jeg legen med en gang kontoret åpnet, og jeg var kjempeheldig og fikk en time bare 2 timer senere. CRP’en var helt fin, så konklusjonen var luftveisinfeksjon.

Jeg er nå i gang med nysing igjen, feberen kommer og går, og hvis det blir samme forøp denne gangen som sist, må jeg forvente å hoste til langt ute i min tredje ferieuke. Åh, så festlig det er å være syk på denne tiden av året! 😡

2 Comments

 • boerboelheidi

  Noe så slitsomt! Har vel vært/er varmt hos dere også? Her blir det heldigvis litt annet vær fra i morgen, har vært litt i overkant varmt en stund.
  Men du får jo sykemelding om du blir syk i ferien?
  God bedring 😊

  • Kjersti

   Heidi: Fryktelig slitsomt! Det har vært grusomt varmt i lengre tid, med et par dagers opphold. Nå går det ned i grader her også.
   Jeg er 80 % sykmeldt til og med i morgen.
   Takk ❤️