Lynnedslag

Søndag hadde vi et vanvittig tordenvær her, det smalt altså noe så inn i granskauen, og jeg kan ikke huske sist det var så ille! Strømmen var heldigvis borte bare en halvtimes tid.

Så kom litt av det samme været tilbake i går, men ikke fullt så ille. Jeg gikk og la meg, og ble vekket av Nairo et par timer senere, da ville han aller helst sitte på hodet mitt. Får så vondt av han når han er så redd ❤

Da jeg sto opp i morges, la jeg merke til at utsikten fra stuevinduet ikke var helt som den pleier å være, og da jeg tittet nøyere etter, så jeg at toppen av bjørka hadde blitt tatt av lynet. Strømgjerdet til naboens kyr går langs tomtegrensa vår og den bjørka står akkurat ved strømgjerdet, så jeg var redd strømtrådene hadde røket og at vi skulle få kyr på besøk. Så jeg la igjen en lapp til Eileif, og så ringte jeg han da jeg visste (trodde) at han hadde stått opp. Heldigvis var strømgjerdet helt.

Da jeg kom hjem, gikk jeg rett ut i hagen for å titte på skaden, og det var mye mer enn bare toppen av treet som hadde blitt tatt:

Det er jo i bunn og grunn hele bjørka, bortsett fra stammen ☹

Her fra en annen vinkel:

Og her ser dere fra toppen av treet mot stammen:

Det er ikke det at jeg hadde noe spesielt forhold til dette treet, men jeg synes det var trist allikevel. Samtidig er jeg glad for at det ikke ramlet mot huset, og for at det ikke var noe annet tre enda nærmere huset som gikk.

Nå må vi bare få tak i noen som kan kutte det helt ned og til ved, for det kan ihvertfall ikke bli liggende og stående sånn!

5 Comments

 • boerboelheidi

  Det var nærme huset 😲
  Det tar jo litt tid før trærne får litt størrelse, så slik sett savner man de når de blir borte. Om det ikke er trær som bare er i veien da, som like gjerne kan bli borte.
  Ser ut som det er fint vær igjen, her har det regnet stort sett hele dagen føles det som. Har vært opphold imellom, men klissvått alle steder ute her.

  • Kjersti

   Heidi: Nja, stammen står vel 10-12 meter fra huset, så jo, det er jo nært, men heldigvis langt nok unna, spesielt når det ramlet ned mot den store hagen og ikke direkte mot huset. Hvis du husker hvor hekken og bærbuskene står, så står treet på samme kortside av tomta som de, like ovenfor.
   Ja, det kommer til å bli tomt. Samtidig er det en del av trærne her som burde bli tatt, men akkurat dette treet sto ikke på lista over trær jeg egentlig har lyst til å felle. Så det blir litt rart når det blir vekk.
   I dag har det bare kommet en liten skur. Nå har temperaturen sunket litt, så da håper jeg det tar noen dager før det kommer noe nytt tordenvær.

 • Tove

  Oi! Bra lynet traff treet og ikke huset eller ødela noe viktig. Tordenvær er fascinerende, så lenge det holder seg på en viss avstand – vel og merke. Men ikke noe moro når bikkjene blir redde. Barfi og jeg flyttet ned i kjelleren og satte på musikk. Det hjalp heldigvis noe.

  • Kjersti

   Tove: Ja, det er jeg veldig glad for også!
   Jeg har blitt mindre redd for tordenvær med årene, men om søndag var det litt for nærme. Natt til i går merket jeg ikke at det var nærme, hørte ikke at treet ble truffet.
   Det gjør vondt å se Nairo såpass redd, han pleier å vise meg hvor han vil være for å føle seg tryggest.