Ett tre til + litt hagearbeid

Dere husker sikkert dette innlegget, med treet som ble tatt av lynet. Her om dagen fortalte naboen vår meg at vi hadde enda et tre som var tatt av lynet. Eileif hadde sett det at det treet hadde mistet litt av toppen sin, men jeg hadde ikke sett det. Men da har vi altså enda et tre som må ned:

Nei, vi MÅ ikke ta det ned, men alle trærne på tomta begynner å bli fryktelig store, så det er like greit å ta det når vi først må i gang uansett.

Etter en tur på jobb i går, var det på tide å gjøre noe fornuftig her hjemme i dag. Vi har en klatreplante langs verandaen, og den var begynt å bli fryktelig stor, så den måtte vi gjøre noe med:

Jeg aner ikke hva slags plante det er. Det er ikke kaprifol, og den vi har klatrer med små “bein” istedenfor å slynge seg rundt, slik f.eks. klematis gjør.

Noe plante ville jeg ha igjen, så da endte vi opp slik:

Titter dere nøye på rekkverket, kan dere se sporene etter “beina” til planten, der den har tviholdt seg fast i malinga og treverket.

På høyre side av verandaen hadde vi en gang en trapp. Den gikk i oppløsning, så vi erstattet den med paller. Ikke på noen som helst måte pent, og nå hadde klatreplanta og en busk tatt over hele det området også:

Så da var det bare å fjerne det i tillegg:

Stor forskjell, og veldig mye bedre!

Pallene er også i ferd med å gå i oppløsning, så jeg ønsker meg en ny trapp der, men siden vi ikke har fått utdelt noen handy gener, så må vi bare vente til vi har råd til å betale noen for å snekre. Men jeg er uansett kjempefornøyd med jobben vi har gjort i dag, og vi tok gressklipping i innkjørselen og rundt gårdsplassen samtidig. Bra jobba av oss!

Og som et lite tillegg, så må jeg bare nevne at handleposene på bildene fra bilen i innlegget om tirsdag ikke var bare mine, det var alt vi hadde kjøpt til sammen 😊

10 Comments

  • Kjersti

   Heidi: Det er sant, begge de som har knekt er bjørk. Men nå vurderer jeg sterkt om vi skal ta det som står helt inntil verandaen også, det slår borti taket…og det tror jeg ikke kan brukes til ved.
   Joda, men ikke når det ødelegger treverket. Da må man gjøre litt jobb en sjelden gang.
   Vel, du vet hvordan det ser ut her, så det er mye mer jobb som må til for å kunne montere en trapp. Det er en del morkent i selve verandaen som må byttes, og så må det gjøres noe med bakken der trappa skal gå ned. Pluss at jeg ønsker samme type trapp som vi hadde før, og det er vel sånn dere har nå også, en sånn trapp som går ned to veier, hvis du skjønner hva jeg mener.

 • Anita Henriksen

  Hei Kjersti.
  Godt å få røsket litt opp i hagen innimellom og lurt for terassen å få litt luft også 😊👍 Jeg tror den klatreblomsten dere har heter klatrehortensia, likner ihvertfall veldig 😊

  • Kjersti

   Anita: Hei! Jeg hater hagearbeid, men noe må gjøres innimellom, det har du rett 🙂
   Det kan stemme når jeg sammenligner bilder. Takk! Jeg trodde hortensia bare var sånne store blomster som man gjerne kjøper i potte, så da lærte jeg noe nytt i dag også 😊

 • Anita Henriksen

  Hei Kjersti.
  Da er vi nok like der, jeg syntes gressklippingen og lukingen er verst. Har kun et blomsterbedd i hagen nå, men har planer om å plante stokkroser og bunddekkende planter i den bratteste hellingen her, for der er det et ork å klippe da jeg må ta løpefart opp bakken for å få klipt gresset og det er ikke kroppen min bygd til lenger 😅 Jeg i år gått til innkjøp av et drivhus, som jeg gleder meg til å få tatt i bruk for å plante grønsaker, urter, spiselige blomster og bær. I fjor kjøpte jeg Ripsbusk, bringebær, bjørnebær, plommetre, morelltre og epletre med 3 forskjellige sorter epler som det kom masse blomster på i år, men dem forsvant like fort som dem kom og lagde ikke noen kart 🤔 Krysser fingrene for både bær og epler neste år 🤞🤞🤞 Noen bær kommer det i år da 😁
  Hortensia kommer også i potter med store runde dusker med blomster i mange forskjellige farger, hvem fare du får avhenger av surhetsgraden i jorden en planter dem i, mens klatrehortensia finnes bare i hvit som jeg vet om i hvertfall 😊 Men fine er dem ihvertfall 😁👌
  Du må hilse så mye til Anne og Eilif fra meg. Klem Anita

  • Kjersti

   Anita: De jeg kjøpte huset av var glad i hage, så de synes nok det er trist å se hvordan det har blitt her (de bor 200 meter unna).
   Men du er jo skikkelig glad i hagearbeid ellers skjønner jeg, jeg gidder ikke gjøre noe av alt det der du sier. Jeg har både rips, solbær, stikkelsbær og et halvveis forsøk på bjørnebær, pluss to epletrær, gidder ikke ta vare på noe av de.
   Det skal jeg gjøre, du må hilse alle, du også! Klem 🙂

 • Anita Henriksen

  Jaja om dem syntes det er trist så kan dem jo ikke si noe på det da, ikke alle som liker bruke masse tid i hagen. Du er jo veldig flink til å komme deg ut i skog og mark og trives veldig godt med det, har jeg forstått og flink til å strikke er du også og ikke minst veldig musikalsk 😁❤👌
  Tja jeg er ikke så veldig glad i hagearbeid, derfor jeg skal prøve å få til en hage som trenger minst mulig luking og gressklipping ihvertfall. Men jeg syntes det er gøy å lage mat og elsker frukt, bær og grønnsaker, så derfor jeg vil ha en spiselig hage. Og det jeg ikke får brukt selv, tenkte jeg å selge eller gi bort som selvplukk 😊 Fikk noen rips, solbær og stikkelsbærstikklinger av Brith og Robert, det ble ikke noe ut av ripsen, men solbær og stikkelsbærene fikk jeg til. Jeg hadde mye grønnere fingere når jeg jobbet på gartneriet på Trosterud i Oslo, men jeg la dem ifra meg der når jeg sluttet 🤣😂🤣 Tror nok han som jeg kjøpte huset av snur seg i grava nå, når det kommer til hvordan hagen ser ut her nå. Han og kona hans var nok mer finke der en det jeg er 😅
  Det skal jeg gjøre og skal hilse så mye tilbake fra Nikolai og pappa ❤ Klem Anita

  • Kjersti

   Anita: Nei, de kan ikke si noe på det, men det er jo trist å se noe man har jobbet med bare forsvinner. Og de bryr seg ikke noe om at jeg er glad i skogsturer 😄
   Du har ihvertfall lyst til å gjøre noe i hagen, og det er en god start. De grønne fingrene kommer tilbake, det er jeg helt sikker på!
   Klem ❤

 • Anita

  Nei det kan dem jo ikke, men mulig dem syntes det er synd som du sier. Kan jo hende dem syntes du er flink til å gå på skogsturer da 😁 Ja lysten er der ihvertfall, men ikke bestandig kroppen er like iverig 😅 Ja jeg får håpe på det 😊🤞
  Klem tilbake 😘❤❤❤