Min bucketlist

Etter mye grubling og googling har jeg kommet frem til det som ihvertfall er starten på min bucketlist. Jeg har lovet meg selv å ikke fjerne noen av punktene uten å ha gjennomført de, men det kan godt være at jeg føyer på punkter etter hvert. Jeg har laget en meny øverst her for lista, og der kommer jeg til å oppdatere når noe er gjennomført/fullført.

Kjøre/sitte på med hundeslede
Trenger dette egentlig noen forklaring?

Utforske en hule/grotte
Jeg er ikke glad i mørket, jeg er ikke glad i insekter og andre vesener som liker seg i mørke og våte omgivelser. Derfor må jo dette være en grei måte å pushe meg selv utenfor komfortsonen på:

Bilde av Tsvetoslav Hristov fra Pexels

Se ville delfiner
Har vært en drøm i veldig mange år.

Reise til Isle of Man
Jeg skrev semesteroppgave om Isle of Man da jeg studerte engelsk, og har derfor alltid hatt lyst til å besøke øya.

Lage en minst 1,6 meter høy snømann
Jeg er 1,58 meter høy, så hvorfor ikke lage en snømann høyere enn meg selv?

Overnatte i en trehytte
Med min høydeskrekk vil det nok være en utfordring å komme meg opp i og ned fra en trehytte, men å være i den en natt tror jeg skulle gå bra:

Bilde av Taryn Elliott fra Pexels

Se ville hvaler
Hvis jeg først skal se delfiner, så kan jeg vel like gjerne gå for noe større samtidig.

Reise til York, England
Da jeg studerte engelsk var vi på studietur i York i to uker. Elsket den byen med all sin historie og flotte arkitektur, så dit vil jeg gjerne tilbake.

Lage en batikk hettegenser
Rett og slett bare fordi jeg har lyst.

Finne Europas eldste geocache i Bray utenfor Dublin, Irland
Det er vel en cache man bare ta en vakker dag. Og så er det vel ikke helt feil å besøke Irland generelt.

Oppleve nordlys
Det har også vært en drøm i mange år. Tror jeg ender med å gråte meg gjennom hele opplevelsen:

Bilde av Tobias Bjørkli fra Pexels

Reise til Australia
Nok en mangeårig drøm, antageligvis den tingen på lista det er minst sannsynlig at jeg noen gang får gjort.

Finne minst 200 cacher på et døgn
Eileif har sagt seg villig til å være med, og det burde være mulig selv om vi bare er to. Men det hadde vært mer praktisk og fornuftig å være tre på et sånt stunt.

Gjennomføre den letteste løypa i en klatrepark
Også en ekstrem utfordring for høydeskrekken min, mye verre enn å sove i en trehytte.

Reise til et julemarked nedover i Europa
Ser så idyllisk og koselig ut på mange av bildene man ser på nett. Burde da helst være et marked i en høyereliggende by, sånn at man får en større sjanse for snø og virkelig julestemning.

10 Comments

 • Tove

  Mye spennende og koselige punkter på denne listen. De fleste burde ikke å være så vanskelig å gjennomføre heller. Bortsett fra det store punktet økonomi og tid som setter uansett stort eller lite problem stopper for / utsetter det meste.
  Du som har svigerforeldre i Tromsø bør i hvert fall ikke ha noe problem med å få se nordlys 🙂
  Lykke til med planene dine 🙂

  • Kjersti

   Tove: Prøvde å ta med en blanding av ting jeg virkelig vil og ting som utfordrer meg litt. Men som du sier, økonomi og tid setter en stopper for veldig mye.
   Nei, nordlys er vel nesten det enkleste å få til, og da kan jeg antagelig få laget snømann samtidig. Får ikke dratt oppover før vi ikke har hund.
   Takk! 😊

 • boerboelheidi

  Veldig greit at det er flere ting som er overkommelig, da har man mulighet for å stryke noe etter hvert, og da er det jo litt morsomt med en slik liste også.
  Jeg måtte sjekke hvor mange cacher jeg har tatt på en dag, og det var mindre enn jeg trodde. Vi hadde 103, og det var i 2015. Men skjønner ikke helt denne med at det er best med tre personer 🤔 To personer skjønner jeg, spesielt om det er bilkjøring.
  Trehytten trenger ikke være høyt oppe i et tre, er den i tre så er det jo trehytte 😀
  Australia er et sted jeg kunne tenkt meg å vært også, men reisen dit kan jeg aldri tenke meg. Og jeg kunne tenkt meg å vært på Island, om man ser bort fra reisen.. 😁

  • Kjersti

   Heidi: Er totalt unødvendig med en bucketlist med ting man aldri klarer å få gjort 🙂
   103 er jo veldig bra! Jeg har 67 hvis jeg ikke husker feil. Er man 3, så er det 1 som kjører og 2 som bytter på å hoppe inn og ut av bilen da det er den mest slitsomme delen av det.
   🤣 Når alt over gardintrapphøyde er høyt for meg, skal det ikke så mye til før trehytta er for høyt oppe. Og det er nok ikke det å være oppe der som er verst, men å gå opp trappa.
   Du vil ikke fly i det hele tatt, du? Det går vel båter til både Australia og Island, men nei, du liker ikke ferjer heller. Svømme? 🤪

   • boerboelheidi

    Finner man en trail (eller to) der cachene er greit plassert så er 200 overkommelig på et døgn, må bare passe på at det er lyst lenge om kvelden/natta 😄
    Å nei, jeg har ikke tenkt meg opp i fly noen gang mer. Båter tar for lang tid, men det går bittelitt greiere, om det ikke er langt og været må være knallfint! Ferjene på Vestlandet har gått stort sett greit, der er det ikke lange strekninger, og været stort sett bra når vi har vært på tur. Men båt til Australia.. 🥴🤢

    • Kjersti

     Heidi: Ja, det er ikke noe problem å få det til, men jeg vil helst være tre stk, så det blir litt mindre belastning på hver enkelt. Ta det på sommeren, starte tidlig, og så fortsette til man er ferdig 🙂
     Båt er utelukket for meg, tas kun i nødstilfeller. Fly har jeg ikke noe problem med, det er heller reisekostnadene som stopper meg fra spesielt Australia.

     • boerboelheidi

      Jeg får så mye energi på slike ting, så hadde gått helt fint å løpt ut og inn av bilen 200 ganger 😂 Men energien hadde forsvunnet fort når jeg hadde vært ferdig.
      Å, du er det motsatte av meg der ja. Jeg tenker at jeg har en liten sjanse om det skulle skje noe i en båt. Med fly så er det over veldig fort..
      Jeg vet også at sjansene for at noe skal skje er veldig liten, og enda mindre med fly enn med båt, tror jeg da 🤔 Og finnes ikke redd når Tore eller ungene er ute å reiser med fly eller båt. Vet jo at det ikke er farlig, men det hjelper ingenting på meg når jeg er midt i de selv. Litt irriterende.

      • Kjersti

       Heidi: Nei, der går jeg lei ganske fort. Eileif og jeg tok en liten trail på 40 for noen år siden. Han kjørte hele veien, men vi tok 10 cacher hver før vi byttet, og det gikk egentlig ganske bra. Men det er stor forskjell på 40 og (minst) 200 😜
       Jeg er ikke nødvendigvis så redd i båt, men jeg blir sjøsyk. Er nok mer redd i fly, men da blir jeg ihvertfall ikke dårlig. Og å tenke på at noe går galt kan jeg bare ikke for da blir jeg sittende i stua mi resten av livet 🤪 Da har jeg blitt mer redd for å kjøre gjennom lange tunneler etter at det brøt ut brann i Oslofjordtunnelen 10 minutter etter at vi hadde kjørt gjennom den da vi var på vei hjem fra bryllupsreise. Etter det tar jeg heller ferjen mellom Moss og Horten enn å kjøre tunnelen 😟

 • Tove

  Jeg gleder meg til blogg-innleggene som følger opp denne listen 🙂 Det finnes rullestolvennlige tretopphytter, så jeg tror du fint kan finne en du kommer deg opp i uten kjempeproblemer.

  • Kjersti

   Tove: Og jeg gleder meg til å skrive de 🙂 Er de tretopphyttene lavere enn en gardintrapp? For da skal det gå noenlunde bra 😉