“Mine venner” hos HelloFresh

Med ujevne mellomrom har vi i noen måneder nå hatt matkasser fra HelloFresh. Vi har vært superfornøyde med maten, kan vel telle på én hånd de rettene vi ikke har likt, men det går jo på personlig smak. Prisen har vært god siden vi har hatt et introduksjonstilbud, og Eileif har synes stort sett alle rettene har vært greie å lage. Det eneste vi har hatt å utsette på HelloFresh, er at det veldig ofte har vært noe feil. Enten har vi fått ingredienser til noe helt annet enn det vi har bestilt og det vi har fått oppskrifter på, eller så har det manglet en ingrediens. Av og til har vi fått beskjed på forhånd om at ingrediensen har manglet, eller så har det ikke blitt pakket. Men de gangene det har vært problemer, har vi fått penger til gode, som har blitt trukket fra på neste kasse. Så vi bestemte oss allikevel for å fortsette med kassa sånn innimellom.

Bilde av Chan Walrus fra Pexels

I dag fikk jeg følgende sms fra HelloFresh:

Hei kjære kunde! På grunn av en optimalisering av leveringsrute og postkoder har vi måtte lukke ned for levering i ditt området. De vil si at vi dessverre ikke kan levere matkasse til deg fra og med i dag. Med dette sagt er kontoen din også deaktivert. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte forekomme. / Dine venner hos HelloFresh.

Først og fremst må jeg si at jeg ikke var helt sikker på om dette var en reell sms, eller om noen prøver å lure meg. Hvorfor? La meg gå gjennom med retteblyant:

Hei kjære kunde! På grunn av en optimalisering av leveringsrute og postkoder har vi måtte lukke ned for levering i ditt området. De vil si at vi dessverre ikke kan levere matkasse til deg fra og med i dag. Med dette sagt er kontoen din også deaktivert. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte forekomme. / Dine venner hos HelloFresh.

Postkoder? Hva i himmelens navn er postkoder? Og her retter jeg meg også til det som kaller seg Postkodelotteriet. Vi har ikke postkoder i Norge, vi har postnummer. Ferdig snakka. Ja, wikipedia sier at postnummer og postkoder er det samme, men Språkrådet sier klart og tydelig at det ikke finnes noe norsk ord som heter postkoder.
Lukke ned for levering? Selvfølgelig skjønner jeg hva de mener, men når ble det en god setning?
Ditt området? Nei.
Ulemper dette måtte forekomme? Nei.
Og så har jeg ikke “rettet” “Dine venner hos HelloFresh”, men jeg synes det er rart at de skriver “Dine venner” når de kaster meg ut som kunde.

Og da kan jeg gå rett over til neste irritasjonsmoment, nemlig at de kaster meg ut som kunde. Vi lever i 2022, da begrenser man ikke hvor man skal levere noe, man utvider for å holde på og å få flere kunder. Jeg er fullstendig klar over at akkurat min mann og jeg bor langt ute på landet, men når de først tilbyr noe her, så er det totalt høl i hue å legge ned ruta.

Men joda, sms’en var reell, jeg får nemlig ikke logget meg inn på Min Side hos HelloFresh lenger.

La meg bare konkludere med at hvis jeg plutselig skulle få en sms eller mail med tilbud om å bli kunde igjen, så er veien relativt kort til å si: Nei.

Det er så koselig å få kommentarer, så legg gjerne igjen noen ord :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.