Mitt adventsevent 2023

Så er adventstiden i gang igjen, og dermed også tradisjonen med å avholde eventer hver søndag i advent. I år var jeg først ute, og jeg gadd ikke være oppfinnsom, så jeg holdt det på samme sted som jeg har holdt alle adventseventene mine, nemlig ved grillhytta ved lysløypa på Prestebakke.

Det var meningen at Eileif skulle være med, men denne kulda er ikke noe snill mot han, så han fikk holde seg hjemme i varmen sammen med Nairo. Jeg pakket på meg alle de varmeste klærne jeg har, dyttet ryggsekken full av ved, og kjørte bort alene. Raymond kom til parkeringsplassen idet jeg mannet meg opp til å få sekken på ryggen (den var bæltung!), og vi tok følge de få meterne bort til grillhytta. Stoppet én gang for å ta et stemningsbilde, noe som også ga meg en kjærkommen pustepause 🤣

Dritkaldt med -10 grader, men åh så nydelig! Heldigvis ikke noe vind, og med alle lagene med klær, så var jeg ikke kald i det hele tatt. Bare litt ytterst på tærne, men det går å leve med.

Jeg fikk fyr i bålpanna helt alene:

En bitteliten stund etter eventstart, dukket to deltakere opp. Jeg visste at de var ute og tok trailen min i lysløypa, og det var fint at jeg hadde fått fyr i bålet før de kom, for de så litt kalde ut med rim i både hår og øyenvipper. Akkurat som alt annet hadde kledd på seg rim også:

Så kom de to som bor så nært eventplassen at de kunne ha gått, men de valgte å kjøre i kulda, og til slutt dukket Vatvedt opp også. Så vi var ikke mange, men det var veldig koselig, og skravla gikk som vanlig:

Eneste skåret i gleden var at cachen min ved grillhytta er borte igjen. Er ikke mer enn et halvt år siden sist jeg måtte legge ut en ny der, så jeg må finne på noe annet for å sørge for at den ikke blir borte hele tiden. Har ei fuglekasse liggende, men må finne en måte å feste den på uten å spikre i treet eller å “kvele” treet med noe stramt rundt.

Uansett; eventet var vellykket i år igjen, og jeg var så godt kledd at jeg ikke merket noe særlig til kulda. I tillegg varmer det å ha gode cachevenner som tar turen langt utpå landet ❤️

2 Comments

 • boerboelheidi

  Glad det ikke var noe event her i dag, med -25 igjen. Eneste turene ut har vært for å følge Skye, eller hente inn ved, Kulden skulle egentlig gi seg leste jeg før helgen, nå ser jeg det er neste helg den skal gi seg.
  Dere har jo sol også! Vet den ikke varmer så mye nå, men blir veldig pent om vinteren med frost, snø og sol.
  Jeg har en eller to cacher som har en tendens til å bli borte også, nå har jeg flyttet en av de, har ikke sjekket den etter jeg flyttet den, men har ikke fått logg heller. Ikke så mye logger om vintrene her.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg trodde ikke kulda skulle gi seg før til helgen her også, men ser det blir mildere fra torsdag. Ulempen er at færre kuldegrader gir mer nedbør i form av snø…
   Ja, og jeg kan godt leve med mange minus når det er klarvær! Og barfrost eller ekstremt lite snø!
   Har ikke så mange alternativer på flytting av denne siden den skal ligge ved grillhytta. Men jeg må finne et sted hvor ungene ikke oppholder seg, da tror jeg den har en sjanse til å overleve. Nei, med de snømengdene og kulda som dere pleier å ha, skjønner jeg at folk ikke cacher så mye 😖