Nairo overrasker

Nairo sliter i denne varmen. Han har så mye energi han gjerne skulle hatt ut, men han orker jo ikke. Og det er ikke mange meterne han skal gå når han er ute på korte lufteturer, før han peser som et damplokomotiv i motbakke.

Inne er det nesten like varmt som ute. Vi prøver å stenge sola ute, men får ikke sluppet inn noe særlig kjølig luft på natta og morgenen, så det er rimelig stillestående her inne. Vifta i taket satt jeg igang i dag, og den hjelper jo litt, men bare akkurat rundt der vifta er. Den hjelper ikke 5 meter unna, her jeg sitter.

En kollega viste meg her om dagen et bilde av sin hund liggende på gulvet med snuta vendt mot ei lita vifte, tydelig veldig fornøyd med den kalde brisen. Jeg tenkte umiddelbart at det ville Nairo få et nervøst sammenbrudd av, men ville prøve allikevel, og dette var resultatet 7 sekunder etter at vifta ble skrudd på:

Skikkelig overrasket! Og han ble liggende lenge, så det var tydelig at dette var godt. I tillegg blåser vifta på meg også, så jeg har det litt mer levelig nå i kveld 🙂

8 Comments

 • boerboelheidi

  Er nok en del hunder som sliter i denne varmen 🙁 Merkelig hvor lenge varmen skal være også, så tidlig!
  Har sett en del hunder med vifter på fb, hadde jeg gjort noe slik hadde Jen rømt.. Jeg setter varmepumpen på 26 grader når vi drar på jobb, den står i stuen, men er jo rett fram til gangen og soverommet der Jen er. Og hun kryper inn i sengen sin. Hun ligger der stort sett hele dagen, har aldri hatt en hund som har vært så glad i varme før. Jeg har nede rullgardinen på soverommet, men blir varmt der likevel.
  Nairo har jo mye pels, men så sier mange at pelsen holder varmen ute også? Jeg er ikke helt sikker, men tror det er verre for hunder med så mye pels som Nairo har, enn slik som Jen. Flott at han ikke rømte fra viften, luftsirkulasjon hjelper mye 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Tror de fleste sliter nå om dagen, er ikke mange hunder som er laget for denne varmen! Nå er det meldt kjøligere fra neste uke av her nede. Fremdeles over 20 grader, men nærmere 20 enn 30.
   26 grader, og hun vil allikevel gjemme seg i hulen sin??? Det er helt utrolig…
   Pelsen holder varmen ute, ingen tvil om det, men varmt er det jo uansett. Han puster jo inn denne varme lufta, og må bruke energi på å kjøle seg ned med å pese. Men selv om pelsen holder varmen ute til en viss grad, så er det ikke aktuelt med lange turer i denne varmen. Og derfor kjeder han seg.
   Veldig bra at han ble liggende! Jeg var innom Clas Ohlson etter jobb i dag, tenkte å kjøpe meg ei vifte til kontoret på jobb, men det var ikke en eneste bordvifte å se. Og da var jeg altfor varm til å sjekke elektronikkbutikkene, så da droppet jeg det.

   • boerboelheidi

    Gleder meg til litt kjøligere jeg også, puh.
    Jepp, man kan da ikke ligge å fryse! Hun er helt rar når det gjelder varmen, håper det går seg til litt før vinteren..
    Vi har vekslet med å gå etter veien og opp i skogen på kveldstid, men det har vært sent. Tør ikke gå når det er så varmt, selv om Jen liker varmen. Ikke sikkert hun tåler den like godt som hun mener 😛 Turene våre har ikke vært noe lange nå, så gleder meg til i morgen da skal vi til skogs, fra morgenen. Og søndag er det fjelltur 😀
    Tror det har vært rekordsalg av vifter, igjen.. leste noe om det på nett i dag 😉

    • Kjersti

     Heidi: Kjøligere tider kan ikke komme fort nok!
     Nei, sannsynligvis mener hun at hun tåler det bedre enn hun faktisk gjør. Det er uansvarlig å gå tur midt i solsteiken nå for tiden, synes jeg. Derfor gleder jeg meg til litt kjøligere til uka, og Spåtind om 14 dager! 😀
     Det tror jeg på! :p

 • Tove

  Fint du fant noe som fungerer. Litt lufting hjelper godt på. Det virker som at Barfi greier seg bra. Hun ligger ute i skyggen og bakken er fortsatt kjølig selv om lufta er varm.

  • Kjersti

   Tove: Det fungerer litt, ihvertfall, og hovedsaken var at Nairo ikke var redd.
   Er så bra at dere har muligheten til å ha henne ute. Hadde jeg hatt inngjerdet tomt, hadde Nairo også helt klart fått vært ute når vi er hjemme.

 • Tove

  Nairo er kanskje ikke så fullt redd som du tror? Det å oppholde seg inne nå om dagen er ikke så aktuelt verken for to- eller firbeinte. Har vurdert å fine fram telt for å sove ute, men det har gått hittil med å sette vinduer på vidt gap 1 time før leggetid.

  • Kjersti

   Tove: Nairo er kanskje ikke redd så mange ting som jeg tror 🙂
   Kjelleren er helt strålende her hos oss, så det er absolutt et alternativ 🙂