Hot chicks on a hot day in Rådeskogen

Det er antageligvis galskap og en smule uansvarlig å legge i vei på en lengre skogstur når gradestokken er oppe i 30 grader, men det var lenge siden Lisa og jeg hadde vært på tur, vi hadde begge lyst på gåtur og mange cacher, og da ble det WT’en i Rådeskogen i går. Men først måtte vi stoppe og finne cachen ved Tomb kirke, man kjører liksom ikke forbi en kirkecache:

Så gikk vi igang med gåturen. WT’en er på ca 60 cacher, i underkant av 2 mil. Og den starter ved Tomb videregående, der man blant masse annet finner denne minnebautaen:

Den stakkars damen døde på sin 41-årsdag.

Terrenget var veldig lettgått, og en blanding av grusveier, traktorveier og skogsstier. Og det var veldig godt skiltet hele veien:

Tømme sko må også til, det er IKKE godt å gå med barnåler i skoene!

Det tok ikke lang tid før vi ble veldig enige om å droppe den øverste halvdelen av WT’en, det var rett og slett for varmt. Men, som jeg pleier å si, da har jeg en grunn til å komme tilbake til området, og det er aldri feil 🙂

Vi gikk inn i et naturreservat:

Og selv om det selvsagt er veldig trist å se nedbrent skog, så er det noe dekorativt over de døde trærne også:

I tillegg legger jo en brann til rette for ny vekst i området.

Apropos trær, jeg måtte opp i ett av de. Hadde ikke treet vært så klatrevennlig som det var, og hadde cachen hengt høyere oppe, hadde jeg nok takket nei, men akkurat her var det lett å ta klatrejobben:

Smiler også gitt 🙂

Cachen løsnet fra tråden sin, så jeg måtte holde meg fast med beina for å kunne bruke begge hendene til å knyte den fast igjen. Og om det var utmattelsen etter dette eller noe helt annet som gjorde at jeg endte opp med å se ut som jeg gjør på det neste bildet, nei det aner jeg ikke:

Men det ser jo bare helt rart ut! :p

Det var en liten avstikker til en cache ved en gapahuk, og vi stakk selvfølgelig bortom:

Veldig deilig med et kvarters pause i skyggen! Og en veldig fin gapahuk, men en stor vedstabel på utsiden også. Håper inderlig ingen tar den i bruk!

Så kom vi til en veldig stor bronsealderrøys, moro!

Og rett etter den var det en veldig godt tilrettelagt rasteplass:

Med et tilhørende utkikkstårn. Ser du Lisa?

Hun hadde tenkt å prøve seg helt opp, men det stoppet på andre avsats. Jeg hadde antagelig bare kommet til første, hvis jeg hadde prøvd. Men jeg holdt meg klokelig på bakken:

Ved den siste cachen hadde vi selskap av denne enormt store flokken av unger:

Mammaen fulgte godt med fra sivet til høyre, og ble med ungene sine inn i sivet rett frem. Jeg gikk inn i et siv på motsatt side, og ble bare brent to steder av brennesle.

9,5 km og 37 funn (og en litt irriterende DNF), og ekstremt godt å komme seg tilbake til bilen og aircondition! De siste ca 30 cachene skal få ligge til en kjøligere dag. Men det var en fin tur med mye å se på og lettgått terreng.

Tilbake i Halden ville jeg ha sushi til middag, og vi stakk en tur på Tistasenteret mens sushien ble laget. På vei tilbake for å hente sushien, gikk vi forbi fontenen ved biblioteket, og der stoppet Lisa:

Resten av kvelden ble ekstremt sløv, det tar virkelig på å gå såpass langt i en sånn varme. Nå ser det ut som varmen avtar fra tirsdag, og det skal bli en fornøyelse!

2 Comments

 • boerboelheidi

  Så mange cacher på en helt vanlig tur, ikke misunnelig nei, ikke i det hele tatt, liksom 😛
  Det utkikkstårnet så veldig høyt ut! Og dette føltes som veldig mange k’er, men ble ikke noen rød strek, så da var det vel rett.
  Her har temperaturen endret seg mye, og de to neste dagene skal det være “kjølig”, og så blir det vel litt mer normale sommertemperaturer.

  • Kjersti

   Heidi: Du får oppfordre noen til å legge ut trailer i området, eller adoptere bort noen av dine egne trailer, så du kan finne de 😉
   Det var skrekkelig høyt! Men jeg synes så og si alle utkikkstårn ser høye ut 😉 *ler* Det var helt korrekt antall k’er 🙂
   Jeg har ikke sett på langtidsvarselet, bare at det skal være under 25 fra i morgen, gleder meg!!! 😀