Nettreg

Jeg er veldig glad i radio P4. For meg blir ikke kjøreturen det samme uten, og nåde den som bytter kanal uten å bytte tilbake eller setter i en cd uten å ta den ut når jeg ikke er med i bilen. P4 er det som skal stå på når jeg setter meg i bilen.

Mitt første minne som omhandler P4 er fra 1993. Tydeligvis en eller annen gang mellom midten av september og utgangen av året, siden P4 startet opp i september dette året. Jeg vet hvor jeg var da jeg hørte P4 første gang, og jeg husker de spilte country. Jeg vet også at Even Rognlien har vært programleder antagelig siden tidenes P4s morgen.

Kjøreturen mellom Halden og Haugesund (og tilbake for den saks skyld) byr på frustrasjon i et par timers tid, da min kjære radiokanal ikke har dekning midt oppe på Haukeli (eller der omkring). Da utstyrer jeg meg med et par cd’er jeg ikke har hørt på evigheter, eller eventuelt et par hjemmebrente(!) cd’er med masse yndlingsmusikk (og da selvsagt ikke den samme musikken som blir spilt på P4), og så overlever jeg de timene også.

Her hjemme har vi en halvveis fungerende radio. Den står på kjøkkenet, og siden jeg kun er på kjøkkenet 4 ganger á 4 minutter hver dag (det tar 4 minutter å lage en kopp te, og jeg drikker 4 kopper te hver dag), er det liksom ikke noe vits å sette på radioen for denne korte tiden. Og ikke er det nok guff i radioen til å ha den på når jeg sitter foran pc’en.

Jeg er som kjent arbeidsledig. Frem til før i går har vi kjørt både hit og dit, både for shopping, geocachingturer, besøksturer og jobbe-på-hytta-turer, så jeg har fått min nesten daglige dose med P4 uansett. Men i går startet min kjære i praksisplass (krysser selvsagt fingrene for fast jobb!), og jeg er nå strandet på en øde øy i det gule huset på landet uten tilgang på radio. Trodde jeg!

Og her kommer overskriften inn i bildet. Nettreg. Leser du nett-reg, leser du feil. Jeg husker ikke mye fra barneskolen, det er jo snart en manns(kvinnes)alder siden jeg gikk der, men jeg husker at man ikke skal ha 3 eller fler av samme bokstav rett etter hverandre. Netttreg. Nei, det er hverken pent eller riktig. Men meningen er riktig. Jeg er nett-treg. For selvsagt har P4 et lyttesenter på nettsiden sin, og der kan man høre nøyaktig det samme som kommer ut av radioen i bilen. Oh lykke! Jeg skylder på alderen for at jeg ikke har kommet på denne løsningen tidligere, noe må man jo bruke det faktum at man fyller 40 om et par år til.

Er det mer man kan bruke denne pc’en til?

{minsignatur}

PS! Husk konkurransen min! Dere kan delta frem til midnatt i kveld, og det er ikke mange som har meldt seg på, så det er store vinnersjanser!

6 Comments

 • Siv Anita

  Raskere enn lynet…. hmmmm…

  Du kan jo se tv… time etter time med seriene som har gått på tv3… 😉

  Du kan høre på spansk, tysk, fransk radio – hvis du føler for det…. 😉

  Og så håper jeg du får ei super helg!
  Krysser fingrene for E, jeg også!!!

  • Kjersti

   Siv Anita: Følte meg ur-treig når nettradio plutselig slo ned i meg 😉
   Tenker jeg heller tar med meg den firbeinte energibunten og går ut en tur, sånn at jeg overlever resten av dagen i hus med han 🙂
   Tusen takk, det samme til deg, snuppa! Og takk for det, alle kryssede fingre tas imot med stor takk!

 • camilla

  ja, på nrk.no kan du se mange av tidligere programmer, helt gratis. Fant jeg plutselig ut når jeg gikk høy-gravid å kjedet meg. Da passet det fintå ligge på soffa å se på alle mulige programmer og dokumentarer 🙂

  ja, slenger meg på og krysser fingre for din mann jeg og 🙂
  og god helg! 🙂

  • Kjersti

   camilla: Det er veldig greit å ha det som alternativ ja, for tv-programmene på dagtid er jo ikke så veldig mye å skryte av. Selv ikke med familie-pakken til Canal Digital på parabolen.
   Tusen takk, det setter vi pris på! Og god helg til deg også 🙂

 • Heidi

  Hehe, ikke alltid en kommer på ting som kan være veldig opplagt. Jeg hører en del på p4 på nett, fordi vi ikke har sjans i havet til å få det inn på vanlig radio der jeg bor.

  Flott med praksisplass, og krysser fingrene både for han og deg.

  • Kjersti

   Heidi: Nei, det skal være sikkert og visst 😉 Problemet for meg er at det er noe rart med pc’n min, så hvis jeg f.eks. hører på P4 på nett og åpner en ny nettleser, hakker radioen noe veldig frem til den nye siden er lastet. Ikke like moro hver gang man synger med på en fin sang 🙂
   Tusen takk, setter stor pris på det 🙂