Ny matskål

De av dere som har vært med en stund, husker kanskje hvor vanskelig det var å få Nairo til å spise da han var yngre. Vi holdt på i nærmere 3 år for å få han opp på en akseptabel vekt, og de påfølgende ca 6 årene var det til tider vanskelig å holde han på den vekta.

De siste 3-4 årene har det vært totalt motsatt. Han kunne spist alt og hele tiden, han sutrer for å få noe hele tiden, han tigger og bjeffer og gjør alt han kan for å trene oss til å gi han noe. Makan til snuoperasjon tror jeg ikke har har opplevd før, og det er fortsatt veldig uvant!

Han er ikke sånn at han sluker maten sin på sekunder, men jeg synes allikevel han spiser litt vel fort. Derfor gikk jeg til innkjøp av ny matskål om lørdag:

Var veldig spent på hvordan han ville reagere, men det gikk så fint, så:

(et godt eksempel på hva lys gjør med farger, når dere ser på fargeforskjellene på skåla på disse to bildene).

Han ble litt frustrert mot slutten og prøvde å bite i skåla for å få tak i de siste fôrkulene. Det får han ikke lov til, og heldigvis ga han seg. Men det ble mye snusing for å finne ut hvor kulene gjemte seg:

Og istedenfor å bruke 2 minutter på å spise, så bruker han nå 5-6 minutter. Så jeg tror det var en fornuftig investering!

2 Comments

 • Nøve

  Jeg har vært inne på tanken om å kjøpe slik til mine, som kapp-eter med trollet, men antok at det bare ville ende med masse søl mens matkoppene flaug veggemellom 🙂 Det er ikke alle som forstår ett NEI her i huset.
  Kjempebra om hensikten oppnås – jeg tror ikke det er så bra å sluke maten!

  • Kjersti

   Nøve: Det går jo an å prøve, og hvis det ikke funker for dine, så er det sikkert lett å få solgt skålene til noen kjente eller på Finn. Nairo hører ikke et NEI lenger, så her må vi bruke kroppsspråk 😉
   Jeg tror ikke det er så bra, jeg heller. Og selv om det kanskje ikke er så farlig, så er det greit å roe ned tempoet litt 😊