Ny runde

De av dere som har fulgt meg en stund, vet at jeg i disse dager for 2 år siden var mye hos tannlegen. Årsaken var kronisk tannkjøttbetennelse, og at jeg da byttet ut noen tenner med bro. Jeg har fremdeles ikke vent meg helt til broa, men den er jo der, den ser penere ut enn mine egne fortenner gjorde, og den fungerer.

Før jul var tannlegen min bekymret for noen av tennene i underkjeven min, så han sendte en rekvisisjon til et tannlegekontor i Moss, hvor han selv jobber når han ikke er på sitt eget kontor her i by’n. Jeg var til undersøkelse i Moss i april, og ble satt opp til tre operasjoner nå i juni.

Første operasjon er nå til onsdag, og jeg kan ikke si jeg gleder meg. Tannlegeskrekken har ikke blitt noe mindre med årene, og jeg synes selv at alt som en tannlege gjør, gjør vondt. Enn så lenge har jeg klart å skyve bort redselen, men nå begynner den virkelig å gjøre seg gjeldende. Og bare det at tannlegen kalte det hun skal gjøre for operasjoner, gjør jo ikke saken noe bedre.

Så nå trenger jeg alle gode tanker hver onsdag i tre uker fremover. Smertestillende tanker, beroligende tanker, positive tanker og optimistiske tanker tas imot med stor takknemlighet! Og slenger dere på noen vinnerlykketanker slik at kontoen min kan fylles opp med minst like mye som går ut til tannlegen, setter jeg stor pris på det også 😉

Håper dere alle får en god uke!

{minsignatur}

18 Comments

 • Tove

  Uff da. Det smerter i hvert fall i lommeboka 🙁 Tannleger er noe herk og dem går man kun til fordi man må eller at det blir enda verre om man ikke går, er min mening. Heldigvis har jeg ikke tannlegeskrekk, men liker dem gjør jeg ikke. Jeg hadde nå derimot blitt litt beroliget om h*n snakket om operasjon, jeg da. DA er du i hvert fall godt bedøvd når h*n holder på.
  Skal sende deg masse bedøvende tanker 🙂

  • Kjersti

   Tove: “Heldigvis” går min “diagnose” under det som staten dekker litt av, så jeg trenger ikke betale alt selv. Men det er en del tusenlapper som må ut denne gangen også. Og du har helt rett, jeg går til tannlegen bare fordi det blir verre hvis jeg ikke går.
   Joda, jeg slipper smertene der og da, men lydene og gnissninger i kjevebeinet og grusomt vonde ilinger i nervene slipper jeg ikke unna så lenge jeg ikke er i narkose. Og det skulle jeg ønske jeg var.
   Tusen takk, jeg kommer til å trenge det! 🙂

 • Heidi

  Uff, føler med deg, har veldig til tannlegeskrekk selv, og det er forferdelig, og jeg har time i morgen.
  Jeg sliter “bare” med vanlige hull, er gamle fyllinger som blir borte…sprekker osv.

  Jeg har funnet ut at det de kaller operasjoner ikke er så galt…jeg fjernet en visdoms tann hos en “vanlig” tannlege en gang, det var så jævlig at jeg ikke har ord, det tok 1 t og 40 min, og bedøvelsen virket igrunn ikke…Så opererte jeg ut en annen visdoms tann, det gikk fort, smertefritt og helt ok.
  Opererte også noe rotspissgreier for få år siden, kjente overhode ikke noe, og alt gikk veldig greit.

  Sender deg alt av gode tanker, og lykke til. Må bare si at hver gang jeg går ut fra tannlegekontoret så tenker jeg ” hva i all verden var det jeg grudde meg for”

  • Kjersti

   Heidi: Da skal jeg tenke på deg i hele morgen!
   Hmmm…når både du og Tove sier at det er bedre når de kaller det operasjon, så kanskje det ikke er så ille da? Og med valium innabords, kan det kanskje bli festlig? 😉 Neida, det tror jeg ikke, men jeg blir jo litt beroliget nå.
   Tusen takk! Jeg har ikke de tankene du har når jeg er på vei ut fra tannlegen, da er jeg mer lettet over at jeg overlevde den runden.

   • Heidi

    Jeg er så heldig at jeg har en tannlege som forstår problemet mitt og tar hensyn til den. Bare å komme inn til tannlegen og tannlegeassistent (om det er det det heter) gjør at jeg “slapper av”, i den grad jeg kan slappe av i en slik setting. Jeg kan være så redd at jeg nesten spyr på forhånd, selv om jeg faktisk vet at det ikke er noe farlig.
    Bare det å ringe for å eventuelt bestille time er forferdelig, da er det greit med innkalling i posten en gang hvert år, for jeg tør jo ikke ringe å avbestille den, haha.

    • Kjersti

     Heidi: Min vanlige tannlege er veldig klar over redselen min, og jeg ga også klart uttrykk for det til spesialisten som skal foreta operasjonene. Men jeg slapper ikke av i det hele tatt uansett hvem jeg skal til, jeg har bare lært meg å utsette redselen/nervøsiteten.
     Innkalling er også det eneste som funker for meg, men jeg tør dessverre å utsette timen *ler*

  • Kjersti

   Nøve: Tusen takk! Ja, det er helt sant, jeg kommer til å være rimelig happy når den siste operasjonen er over 🙂

 • Tove

  Jeg tror faktisk at det første eller andre innlegget jeg leste på bloggen din var om tannlegebesøk. Bare som en kuriositet, eller noe sånt.

  • Kjersti

   Tove: Oi, da har du vært med en stund da! Moro 🙂 Og mens jeg husker det: Barfi og Nairo er også i slekt, om enn laaangt ute 😉

  • Kjersti

   Siv Anita: Tusen takk, snuppa! Takk for det, det går sikkert bra. Det verste nå er at det er tre onsdager på rad.
   Stor klem tilbake!

 • Marianne

  Urk da..skjønner godt den ja! Jeg har aldri “operert”, nesten ikke hatt hull en gang, men livredd for tannlegen, ja det er jeg! Hva med å tvinge til seg narkose da???

  Hvordan går det med turen da, når reiser du?

  • Kjersti

   Marianne: Jeg har absolutt vært inne på narkose-tanken, men såvidt jeg har forstått, blir det veldig mye dyrere, og det får jeg ikke dekket. Jeg er faktisk mer redd for bedøvelsessprøyta enn for å bore, så de siste gangene jeg har hatt hull (og det er det sjeldent jeg har), har jeg boret uten bedøvelse.

   Jeg setter meg på flyet på kvelden 19. juli, så det er bare 1 måned og 1 uke igjen nå! Ikke så mye som skjer med planleggingen for tiden, det meste er allerede på plass, men jeg må snart prøvepakke litt for å se hva jeg kan droppe, hva jeg må droppe og hva jeg må ha med. Gleder meg! 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Det har faktisk gått kjempebra! Kommer selvsagt litt an på hvor hullet er, men så langt har jeg klart meg bedre uten bedøvelse. Men, som sagt, jeg er livredd sprøyter, gråt som en unge sist jeg var i narkose på sykehuset og måtte ha kanyle i hånda…

 • camilla

  uff, jeg føler så absolutt med deg!! en mare, alt som har med tenner og tannleger :/
  Så jeg skal helt klart sende deg noen gode tanker, og håper du ikke får altfor vondt under og etterpå.. Når du ligger i den forferdelige stolen, får du heller tenke ni-hardt på turne du snart skal på! 😉
  Lykke til! 🙂

  • Kjersti

   camilla: Av og til skulle jeg ønske det ikke fantes tannleger, men så er det jo litt praktisk at de finnes også… Det var et godt tips å tenke på turen, det skal jeg jaggu prøve på etterpå! 🙂
   Tusen takk 🙂